• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    JELLYBEAN: mozna si pamatujete - nekdy v srpnu jsem tu psala o 8 nalezenych malych ježcich, ktere jsme vypiplali a oni nasledne jeden po druhem odkračeli do lesa za novym dobrodruzstvim.
    Dnes jsem na zahrade v keřich nasla pohromadě 3 dospely ježky - je možny, že to jsou ty samy, ze treba tenkrat vubec neopustili zahradu nebo se nam vratili? :-))
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    JELLYBEAN: tak jezkove ok, vcera se rozhodli, ze uz maj plny zuby kocicich konzerv a kureciho masa a dalsich pochoutek a nastehovali se psovi do pelechu. maj to bliz k jeho granulim. to ma asi za to, ze je vyhrabal.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MUI: nebyla jsi to ty, co chtěla tomu králíkovi řezat uši? a teď se tady pohoršuješ, že mu po kastraci nedali prášky proti bolesti...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, zrovna ty gynekologické záležitosti - po císaři jsem druhý den analgetika neměla a nepotřebovala. Bolelo to jen v tahu při vstávání, a to si myslím, že by stejně o moc lepší nebylo.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MUI: U samecka mi to strasny nepřipadá, stejně jako u samičky - žádný zvíře jsme neměli po operaci na analgetikách. Ani já sama jim pooperačně (trhání moudráku atd.) zrovna nefandím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: To spíš bude opravdu ještě zbytkové oblbnutí z anestezie. Králíci se z toho vzpamatovávají hůř, než jiné druhy. Zase opravdu je nutné, aby cítil, že se mu něco někde děje, protože kdyby začal hned druhý den po operaci skákat metr a půl do výšky, nebylo by to pro hojení to pravé.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Co je na tom strašnýho? Vypadá, že ho něco bolí?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Je to normální, i u samičky by to bylo normální. Analgetika se dávají při operaci, drží až 12 hodin a pak už to není obvykle potřeba.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MUI: samečkovi? U těch to není potřeba - mají tam mikroranku a většinou si toho ani nevšimnou. Patrně dostal nějakou injekci proti bolesti při samotné kastraci, to chvíli drží a naprosto to stačí.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    dotaz: naší potkance vyrostl dole na bříšku nádor, snad během měsíce, dost ji to omezuje v pohybu, ale jinak žere, zdá se mi veselá, má už skoro 2 roky, chci ji nechat normálně dožít, ale nebolí ji to? máme ji případně nechat uspat?
    GIO
    GIO --- ---
    mno... kontrolujte je,je dost mozne ze je mamka nenajde a pak jim musite pomoci.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    dotaz : vcera nas pes vyhrabal pod břečťanem hnizdo ježku. 8 kousku, uz ne uplny mladatka, ale ne dospeli.
    Museli jsme je prenest, udelat jim improvizovane hnizdo ve stodole, kam se nedostane nas pes, protoze by je proste nenechal bejt. V hnizne byli jenom mali jezci, bez rodicu. Trochu mi ale vrta hlavou, jestli jsme udelali dobre, jestli je jeste treba nekrmi maminka, jestli je najde a vubec, jestli to prezijou. diky za rady.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Cookie se udelal nejakej velkej vred na brichu, jsem si temer jista, ze na stejnym miste, kde se ji zanitil vnitrni steh po kastraci :-( Myslite, ze je to vazny? Zitra hned s ni pujdu k doktorovi, dneska jsem cely den nebyla doma, hlidala mama a ona si toho nevsimla.

    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jo ja asi tusim.. jsem to blbe pochopila :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To ne, to je jiný zvuk. Kašel je kašel, tohle je fakt takové popotahování nosem.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    A neni to jen psincovej kasel? U me byla poprvy stejna panika, pes ma neco v krku, dusi se (a to rozhodne nebyl jeden zachvat za noc ale kaslal skoro v kuse).. pak pes ma problem s patrem a nakonec pomohla injekce acc a jitrocelovej sirup :)
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Uf, trosku jste me uklidnili. Ja jsem takovy posera, ze bych s tim letela hned na veterinu. Tak uvidime. Nic co by mela mit v nose nevidim a dycky se ji to stane kdyz spi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Taky, to teda bývá typické pro některá plemena.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: neobjevuje se tohle taky u nějakých potíží s měkkým patrem?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Naši psi tohle čas od času udělají, podezřívám nějaký hlen blbě zapadlý vzadu v nose (ostatně i mně se to čas od času stane). Divné je, že se to takhle opakuje. Cizí těleso se ale dřív nebo později začne projevovat výtokem z jedné nosní dírky. Možná je to jen větší zahlenění z důvodu třeba té alergie. Frekvence jednou denně ještě není nic, co by ukazovalo na akutní závažný problém.
    GIO
    GIO --- ---
    nemuze mit v nose cizi predmet? kus travy nebo tak, proste neco co drazdi?... alergie?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam