• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Mozna bych nechala pro kompletni vysetreni nabrat krev i na stitnou zlazu.. Mam psa s hypofunkci, zazivaci potize ruzny ho provazej dlouho, hyperaktivni a nenakrmitelnej. Mel pak teda i dalsi problemy, ale ty az postupem casu.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak prosím o zkušenosti, případně brainstorming, nebo místní vety o nápady.

    Pes, 2 roky, BŠO, superhyperaktivní, věčně má problém přibrat, protože ho nejde zastavit. Furt je to spíš taková žížala, i co se mohutnění týče.
    Odjakživa měl mírný problémy s jídlem, občas průjem, občas blil, ale nic zásadního. Jen jedinkrát (tuším kolem 8 měsíců věku) byl kvůli dlouhodobějšímu průjmu a občasnýmu zvracení přeléčen antibiotiky a odčerven něčím razantnějším - dávalo se to tři dny, ale jak se to jmenovalo si asi nevzpomenu. Celou dobu byl na dietě (klasika rýže s kuřecím), původně žral proplan pro štnata velkejch psů, už jsme se k němu nevraceli. Od mala dostával i maso, s tím že se jednou komplet převede na BARF, tak jsme zůstali u BARFU a podobnej dlouhodnější problém se už nevyskytl.

    Až do teď :I Minulý pondělí nežral, což občas dělá, když někde něco hárá. K masu dostává v rámci přílohy i granule (Platinum), takže út a st byl jen o granulích, který nicméně nežral (furt to bylo v rámci normality, byla jsem v klidu). Ve st večer začal být apatický, ležel na pelechu, nereagoval na volání a ni na míček. Tep, dech, teplota, crt všechno ok. Relativně dost pil. Kolem půlnoci začal blít, následně to z něj lítalo i spodem, totál voda. Blil asi 3-4krát, během 3-4 hodin se sklidnil i průjem, už nemusel chodit každejch půl hodiny.

    Ráno furt vodovej průjem, jeli jsme k vetovi, dostal injekci proti zvracení a průjmu (někde to mám napsaný), v pátek další injekci. Nicméně stále nežral a pořád měl vodovej průjem, dohodli jsme se v pátek nasadit atb. V pátek už večer s chutí žral. V sobotu ráno měl ve stolici hlen, bylo to něco mezi vodou a kaší. Během dne pak zase apatickej, což se ale rychle zase zlepšilo. Atb dobral v úterý, celout u dobu byl stále na dietě.

    V úterý už jsem se radovala z normálních bobků, ale dneska přijdu z práce a najdu box kde na mě čeká než dorazím úplně poblitej a posranej. Takže zase vet, zase injekce, a teď řešíme, co dál.. bude se dělat nějaká komplexní koproška, ale já se bojím, jestli to není nějakej větší problém, když je to v zásadě věčně nenakrmitelnej pes - výživnej stav řešíme furt, třeba ve výstavní kondici nebyl asi nikdy - a když se podobný obtíže čas od času objevujou.

    A pardon za román, jsem už na nervy, mám krásnýho psa, kterej nejde nakrmit, a ač momentálně je veselej a má chuť k jídlu, tak se asi někde něco děje :(
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Magdalena - jeste si to prostuduju, diky
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KAMPA: Kdyz vis ze ma dva zachvaty, tak po tom prvnim ji dej Diazepam. Zachvaty jsou zatez a po opakujicich se je to prevence proti status epilepticus. Je dost caste ze to ma hormonalni souvislost jako u zen.
    Jen bacha na davkovani, je jine nez u lidi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Srubka - diky za odp.
    no ona mela jeden epil.z. pred rokem a ted zhruba po tom roce podruhe - ma harat, myslim, ze to muze mit spojitost. dva veterinari mi rekli, ze pokud je par zachvatu do roka, v podstate se to neresi. delali ji ruzny i testy po tom 1. a prave mi dali ten diazepam. bylo to v noci , ve tri rano a oba ty zachvaty trvaly par sekund - vlastne ten prvni jsem ani nevidela. pak uz lezela s nama v posteli a tam jsme ji uklidnovali a pak si prelezla na misto a uz byla dobra. ale mela jsem ho pripraveny...a priste /snad nejdriv fakt za rok/ ji ho dam....ja myslela, ze je to takova prvni pomoc pri tom zachvatu - takhle jsem to pochopila.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    tak vcera v noci dva osklivy epilepticky zachvaty...ale po roce - to je asi dobry.
    ale co muze byt spoustec? bylo to v noci, kdy spala na gauci a najednou nas probudej priserny rany. musela se hrozne pomlatit. je to fena - 30kg / v ikonce / nez sme vstali a sli se podivat co se deje. po chvili znovu.
    kdy použít ten rektální diazepam? chvili jsme vahali, ale pak jsme ji hladili a mluvili na ni a byla uz pak dobra.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HJURVAJS: a má jinak bílý skvrny? Strakatí psi s věkem vybělujou, takže jestli je strakáč, může to být přirozené vybělování na periferii - obvykle nejdýl pigmentaci drží uši, zbytek může v průběhu celého života světlat (je to jiný mechanismus než šedivění). Jestli si tlapek jinak přehnaně nevšímá, nehryže si je a nemá je bolestivé, asi bych jenom pečlivěji pozorovala, jestli se neobjeví jiné potíže.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    TAPINA: Tak ona tohle má trvale. Spíš jsem už paranoidní z hledání příčin a říkám si, jestli prostě nezkusit konzultovat dalšího veta.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WILHELMINA_LOO: No jo, ono když to má takhle tendenci se vracet, tak často nezbývá než krmit udržovací dietou trvale.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    TAPINA: Nálezy různý (jednou struvity, jednou bakterie, někdy nic, většinou krev v moči), pH slabě kyselý, dieta Hill´s C/D s příkrmem kapsičkama (max. 1 denně). S dietou je to složitější, koček je dohromady 5 a oddělování stravy funguje omezeně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WILHELMINA_LOO: Co močový sediment, pH moči, dieta?
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    Zdravím, chtěla bych poprosit o radu a zeptat se na reference ohledně potíží naší kočky.
    Poté, co se jí opakovaně cca 1x za rok, dva objevují potíže s močením a nereagují na žádnou zatím nasazenou léčbu (atb, snad i kortikoidy atd.) skončila nakonec s diagnózou idiopatického zánětu moč. měchýře. Má smysl zkoušet dalšího veterináře, jestli ano, kdo by se v Praze hodil? Díky.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Děkuju moc za doporučení, holky :) Někoho prubnu a uvidí se.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BARUSSS: hnizdo je opravdu skvelej, staral se driv o arnosta, nez nas vzala Bicanova. jinak s arnostem sem byla ve vetcentru kvuli kyclim u mvdr. Musalek nebo Musilek, ted nevim. A teda toho jakozto ortopeda muzu taky vrele doporucit.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    BARUSSS: někdo ti tu doporučil Musila, ten je taky super.. Akorát mimo Prahu.. Ale jinak jsou s Duchkem asi srovnatelný.. K nikomu jinýmu bych s ortopedickym problémem nešla..
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TAPINA: To opravdu ne. Ach božebožebože, tyhle typy lidí hlavu na myšlení jistě nepoužívají...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska zase klientka, která člověku připomene všechny ty Cornely teze o tom, jak se všechno musí nejdřív dokonale zdiagnostikovat :D Stará paní (téměř hluchá a nesnažící se slyšet nebo odezírat, ona přišla jen říct, co chce a nezajímají ji doktorské kydy) vyžadovala, abych kočce, která nežere, nejdřív píchla injekci, že vyšetřit ji přijde nechat až tak za týden, až jí bude líp (rozuměj na svatýho Dyndy). To nevymyslíte.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    MAGDALENA: Tak moc díky za doporučení :) Zkusím možná oba :)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    BARUSSS: Je to Animal Clinic, Bila Hora http://veterinarni-ordinace-praha.cz/
    Ja jsem zaujata, protoze nam dost pomohl a slysim na nej same dobre veci. Doporucila nam ho nase veterinarka a docela hezky o nem mluvi i v AA Vetu kde predtim pracoval nez si otevrel to svoje.
    Ale Duchka neznam takze ti neporadim.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    MAGDALENA: Tak teď babo raď. A ten Hnízdo pracuje na jaké klinice?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam