Tak prosím o zkušenosti, případně brainstorming, nebo místní vety o nápady.
Pes, 2 roky, BŠO, superhyperaktivní, věčně má problém přibrat, protože ho nejde zastavit. Furt je to spíš taková žížala, i co se mohutnění týče.
Odjakživa měl mírný problémy s jídlem, občas průjem, občas blil, ale nic zásadního. Jen jedinkrát (tuším kolem 8 měsíců věku) byl kvůli dlouhodobějšímu průjmu a občasnýmu zvracení přeléčen antibiotiky a odčerven něčím razantnějším - dávalo se to tři dny, ale jak se to jmenovalo si asi nevzpomenu. Celou dobu byl na dietě (klasika rýže s kuřecím), původně žral proplan pro štnata velkejch psů, už jsme se k němu nevraceli. Od mala dostával i maso, s tím že se jednou komplet převede na BARF, tak jsme zůstali u BARFU a podobnej dlouhodnější problém se už nevyskytl.
Až do teď :I Minulý pondělí nežral, což občas dělá, když někde něco hárá. K masu dostává v rámci přílohy i granule (Platinum), takže út a st byl jen o granulích, který nicméně nežral (furt to bylo v rámci normality, byla jsem v klidu). Ve st večer začal být apatický, ležel na pelechu, nereagoval na volání a ni na míček. Tep, dech, teplota, crt všechno ok. Relativně dost pil. Kolem půlnoci začal blít, následně to z něj lítalo i spodem, totál voda. Blil asi 3-4krát, během 3-4 hodin se sklidnil i průjem, už nemusel chodit každejch půl hodiny.
Ráno furt vodovej průjem, jeli jsme k vetovi, dostal injekci proti zvracení a průjmu (někde to mám napsaný), v pátek další injekci. Nicméně stále nežral a pořád měl vodovej průjem, dohodli jsme se v pátek nasadit atb. V pátek už večer s chutí žral. V sobotu ráno měl ve stolici hlen, bylo to něco mezi vodou a kaší. Během dne pak zase apatickej, což se ale rychle zase zlepšilo. Atb dobral v úterý, celout u dobu byl stále na dietě.
V úterý už jsem se radovala z normálních bobků, ale dneska přijdu z práce a najdu box kde na mě čeká než dorazím úplně poblitej a posranej. Takže zase vet, zase injekce, a teď řešíme, co dál.. bude se dělat nějaká komplexní koproška, ale já se bojím, jestli to není nějakej větší problém, když je to v zásadě věčně nenakrmitelnej pes - výživnej stav řešíme furt, třeba ve výstavní kondici nebyl asi nikdy - a když se podobný obtíže čas od času objevujou.
A pardon za román, jsem už na nervy, mám krásnýho psa, kterej nejde nakrmit, a ač momentálně je veselej a má chuť k jídlu, tak se asi někde něco děje :(