• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    LALOBA: nemam uplne osobni zkusenost, ale psa po chemoterapii aktualne maji(meli?) sousedi, taky ridge, mel osteosarkom stehenni kosti, a vypada(l) priserne, videla jsemhjo ais pred tremi tydny, diagnostikovan a operovan byl poprve trusim v zari. ale otazka je, co je vliv chemoterapie a co vliv postupujici rakoviny:-(

    hubeny nakost, sotva chodil jak slabosti tak problemem s tou koncetinou, zmena srsti spis v kvalite nez v mnozstvi, coz neni neobvykle pri jinych nemocech.. pokud to ma nejakou lesi prognozu ta lecba melanomu nez u toho osteosarkomu tak bych do toho ja asi sla( dle stavu zvirete samozrejme, on sestilety ridgeback je jeste mladej..

    CT je sono to ma snad kazdy veterinar... co cornelo? pletu se?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    švagr má asi 6ti letého ridžbeka, měl bolák na pacce, který se nehojil a nakonec to skončilo operací a odesláním vzorku na histologii. Vyklubal se z toho zhoubný melanom v pokročilém stádiu. Řeší se, co dál, objednali mu nějakou chemoterapii (bohužel zatím nevím co, dozvěděla jsem se to dnes). Jak psi snáší chemoterapii, je to jako u lidí - vypadají mu chlupy a bude mu blbě? Je v Praze CT pro psy? Kolik stojí? Jaké jsou jiné varianty vyšetření? díky za rady...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    někdo nápad na odčervovadlo pro masné přežvýkavce co zabírá na tasemnici? případně někdo konexe na nějakýho pašeráka ze zahraničí?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    TABO: dr Hnizdo, Animal clinic na Bile hore. Skvelej ortoped a dobry pristup.
    TABO
    TABO --- ---
    CORNELA: co je prosim sirs?
    rekli jim, ze nemuzou nahnat ortopeda, co by to odoperoval a ze chteji zalohu na operaci, co by mela stat cca 50 tis.
    zaroven uoozornili na to, ze psovi je 10 a nevedi zda to dobre sroste a bude chodit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Aha, už jsem vygooglila. To bude čistě humánní záležitost. Nejsem ortoped, ale řekla bych selským rozumem, že takový typ stabilizace pánve nejde u psa použít s ohledem na naprosto jiný tvar a postavení kostí vůči sobě. A jinak je to samozřejmě taky ortopedický zákrok v celkové anestezii, takže to "naprosto nic" tipuju na 5 - 10 tisíc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Jen tak pro zajímavost, co přesně myslíš svorkou na pánev, že to je cenově naprosto nic? Teď fakt netuším, o čem mluvíš.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    poranění = krvácení
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Neviděla jsem rentgen, takže nevím, jestli byla pánev zlomená takovým způsobem, že by tam mohlo být poranění, či nikoliv (ony jsou taky u zvířat frakury pánve, na které se přijde náhodou za několik let), a neviděla jsem psa, takže nevím, co má ještě za další problémy. Srážka z autem je jaksi z principu věci polytrauma a tak je potřeba k němu přistupovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Je to běžné. Je třeba nejdřív zjistit rozsah poranění, pacienta stabilizovat a opravdu vyčíslit očekávané náklady.
    GIO
    GIO --- ---
    anebo tak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: čeká se, jestli to někdo odoperuje a hlavně jestli to někdo zaplatí.
    GIO
    GIO --- ---
    pokud byva pri zlomenine(coz u te panve klidne muze taky byt) otok, nechava se pred operaci zvire vklidu a snazi se odstranit otok, aspon tka jsme to meli se zlomenym femurem u kocoura my, na operaci sel az druhy den odpoledne a do te doby byl naanalgetikach , chlazenej a vklidu doma.
    TABO
    TABO --- ---
    Nemate prosim nekdo doporuceni na dobreho ortopeda v praze? kamaradum srazili psa, ma zlomenou celist a panev. maji ho ve vetcentru od vcera a zatim s nim nic nedekali jen lezi oblbnuty. jakse v tomhle pripade bezne postupuje?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: je to uplne normalni....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Tak ono mu to asi v ničem neuškodí. Infekci sám od sebe nemá jak chytit, nestravitelné zbytky holt prostě znovu vyloučí.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MUI: jsou to opravdu ty kulaty, suchy a tvrdy, ne ty leskly ze slepejch strev?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: co to ale znamena, kdyz se splasi nadledviny? Je to vazny?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: prave proto chci s ni co nejdriv na to vysetreni, at vim, co ji je

    ackoliv tady je to taky vyborny, sice zaplatime hotovej ranec za todle, ale vysledky krve budou az po Novym roce, protoze tady uz se prestava makat... chapete, jakoze prece pred Vanocema nemuzeme ocekavat buhvijakou peci!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jinak ony teda pohlavní projevy po kastraci nemusí hned stoprocentně znamenat, že tam zůstal kus vaječníku. Někdy se splaší nadledviny a začnou produkovat víc hormonů (částečně se v nich tvoří i normálně).
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Nicmene neminim cekat na jaro, az se dostaneme do CR a uz vubec neminim Cookie znova sverovat do pece tem trebicskym tydytum. A objednala jsem ji na pristi stredu na vysetreni tady v Holandsku. At ji aspon udelaj sono bricha, pripadne vezmou krev. Bude to sice palka, ale co se da delat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam