VERUKEBA: s kočkou byste se měli vejít i s přepravkou do osmi kil a velikosti, při které ti ji vezmou na palubu (většina slušných aerolinek má tenhle limit, Lufthanza tuším taky - a zvíře se dá připsat k letence při rezervaci, neb obvykle smí být na palubě na jednu třídu jen jedno zvíře, tak je dobré si to pojistit) - a pak už je to hlavně o tom jak snáší pobyt v přepravce a cestování v ní - jestli ok, tak to zas takový problém nebude, jestli špatně, tak to problém být může, hlavně takhle dlouho. Navíc obecně lety hůř snášej zvířata s krátkým čumákem. A taky zvaž kam letíš a jak se tam aklimatizuje - i když jestli je čistě bytová, tak to není takový problém.
Já letěla jenom se psama a letěli v přepravním prostoru a já z toho byla víc mimo než psiska a myslím že kdyby se mi vešli na palubu, bylo by to úplně ok, naneštěstí o trochu překračujou velikostní limit. Ale jsou obecně zvyklí cestovat v přepravkách - v kufru auta, v autobuse, být přepravkách na velkých, hlučných akcích... takže pro ně samotný fakt, že jsou v přepravce a kolem je hluk a divné pachy nepředstavoval nijak dramatický stres. Letěli jsme s ČSA oba lety a při obou když jsem se letušek zeptala, tak se mi šly přeptat kapitána, kde jsou psiska uložený a jestli jsou ok, takže jediný, kdo mě děsil, byli Izraelci při vykládání a nakládání, ale letěli jsme vždycky v noci, takže teplotně ok.