Mate nekdo zkusenosti se odoperovanym zhoubnym nadorem u psu? U feny (zlaty retrivr) jsem si minuly tyden vsimla nepatrneho vyrustku na spodni dasni, vzhledem k tomu, ze akorat s druhym kumpanem rozkousala drevena vrata od stodoly, prikladala jsem to vrazene trisce do dasne. Pak jsem ji videla o tri dny pozdeji, kdy se ji "otok" zvetsil a mirne krvacel, vcera jsme ji tedy vzali na veterinu (tedy o dalsi tri dny dele a vyrustek se min. zdvojnasobil), kde byla okamzita diagnoza zhoubny nador. Rovnou se ji tedy vyrezaval a udajne uspesne, nicmene ja ted absolutne nevim, co si dal pocit. Vzhledem k tomu, ze za posledni mesic lehce ubrala na vaze (drive u ni mirne vykyvy na vaze byly normalni) da se predpokladat, ze je to dusledek nadoru. Pristi tyden mam jit k veterinarovi na kontrolu kvuli stehum a hojeni, rovnou mi predepise nejake leky (bohuzel si ze vcerejska moc informaci nepamatuju) na potlaceni sireni metastaze. Jaky je nejlepsi dalsi postup? Vzhledem k tomu, ze mistni vet neni zadna vybavena klinika disponujici rtg a sonem, uvazuji ze ji prave nekam na sono prevezu, abychom vedeli jak moc je to rozsireny. Na jednu stranu je porad hrozne aktivni, ma chut k jidlu, na druhou stranu je ji 10 let a nerada bych ji nejak trapila s lecbou. Dneska uz zase normalne ji, byla venku na prochazce a je normalne cila, nicmene uvitame jakoukoli radu, doporuceni nebo zkusenost.