• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    Ja bych se chtela zeptat.. Jaky mate nazor na veterinare Panka kdo znate? Ordinuje v Podoli u Podolsky vodarny.
    Mela jsem za to, ze je fakt dobrej, ale nakonec zas tak dobrou zkusenost nemame a ted mi par lidi reklo ze k nemu uz nikdy...
    Zajimalo by me jakou kdo mate prip. zkusenost.. Diky
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    KAPPA: diky za zpravu, trochu jsi me uklidnila, ze existuji i pozitivni moznosti dalsiho vyvoje (uz tu hystercim, to vite - sama doma)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    LALOBA: Podle me rentgen a tim se uvidi...

    Kdyz to bude ok, uvarila bych ji nejaky dobry drubezi a dala ji to s mrkvi rozvarenou, to ti stopro sni :)

    (Mame za sebou to samy, kdyz byla nase fenka mimino, sezrala naky kabely, po rengenu doktor rekl ze to vyjde samo ze je sikovna a rozkousala to dokonale a at ji dame neco fakt moc dobryho at je to z ni rychle pryc...)
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TAPINA: na 15h jdou na tu kliniku do Kobylis...
    Jaky vysetreni by mela absolvovat? A kdyz tam neco bude tak pujde rovnou pod kudlu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: No víš co, jestli něco sežrala, tak je lepší vyoperovat to, dokud je to jen v žaludku. Do zítra to může být v tenkém střevě, které se snadno ucpe a pak půjde řádově v hodinách o život, nemluvě o tom, že gastrotomie je podstatně jednodušší a s míň komplikacema, než enterotomie.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    KAMPA:
    TAPINA:
    Pritel naznacil, ze ma strach, aby ji nemuseli rezat, ze je naprosto bez pochyby, ze neco sezrala, jen vedet, co. Je z toho dost spatnej (mame ty psy rozdeleny a tohle je ta "jeho") - ja jsem tuhle myslenku radsi vubec nerozvadela, pac se chystali na dopoledni vylet (ta klinika co doporucovala LANTHAL ma az od 15hod.).
    Buřinka rano vstala, sama si sla pro hracku, zacla kousat segru do ucha a kdyz jsme chystali jidlo, sla se podivat, co bude dobryho, tak v tom byla urcita nadeje, ze ji je uz lip. Mezitim jsem ji nacapala, jak zere ubrousek (!)
    Jenze jidlo jen ocuchala, uprela na nas kukadla, lehla si vedle misky a stocila se do klubicka :-((

    Bouře je docela pozirac, no. Prikladam to na vrub tomu, ze je to jeste stene, ale v porovnani s Tonitou to je trochu jina liga. Celkem nedavno rozkousala, kdyz byla chvili o samote, hracku z tvrde gumy (takove te co o ni tvrdi vyrobci ze je skoro neznicitelna, ha ha) a nic bych za toho nedala, ze toho pulku sezrala :-( Kousala to na malicky kousky, ktery se valely vsude kolem, tak jsem si rikala, ze to normalne vykadi, ale ted teda nevim :-/
    Tonita mela na hrani dva plysaky a nebyl zadny problem, ale jakmile se k nim dostala Burinka, uplne je rozcupovala. Ten kus plastu, co z ni nedavno vysel - vubec nemam poneti, co to puvodne bylo ani kde to vzala. Ponozky a boty - to je schopna taky rozlozit na prvocastice. Podtrzeno a secteno, furt v ty hube neco musi mit, venku ma tendenci luxovat vsechno, co se na zemi vali, doma vzdycky nekde neco vystracha - např. koberec (to byly ty chlupy co blila).

    Teda, mam z toho dost blby pocit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: No, ono někdy ani to nepomůže, když je taková povaha. Kamarádka taky měla psa dvakrát na operaci a pokaždé sežral v klidu doma kus své vlastní hračky.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    LALOBA: ahoj, ja te nechci nijak strasit!!! to vubec ne, ale kamaradka nedavno mela svou fenku na dvou operacich hodne po sobe, pac ji dvakrat neco venku sezrala - je to notorickej polykac vseho - kamenu, sisek, klacku, micku atd. Takze az se da tvuj pes do kupy, bud nejak vycvic, aby nic venku nezrala, nebo kosik. ta kamaradka z toho byla hodne na nervy, nepocitaje kolik za ty dve operace dala'!!!!
    vlastne ji dvakrat museli to teleso vyndavat ze strev....:(
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: souhlas, radši jo...je to dlouho a kdyby to mělo trvat dyl... mohla by se moc vyčerpat...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LALOBA: za sebe v neděli můžu doporučit http://www.sokolniky.vetordinace.net/ nebo třeba http://galee.cz/ordinacni-hodiny/
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    TAPINA: ach jo. dik za radu.
    doporucil byste mi nekdo, kam s ni v nedeli jit? (Praha a okoli)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: No možná bych radši šla, protože rozkousaný sandály, to nevylučuje možnost nějakého cizího tělesa a trvá to už dost dlouho na to, aby to byla jen žaludeční nevolnost.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    Prosim o radu - mam starost o nasi 7-mesicni fenku. Naposledy zrala ve ctvrtek vecer, moc se ji do toho nechtelo, ale s velkym sebezaprenim veceri sporadala. Od patka uz nic nepozrela (jen trochu travy venku) a nekolikrat denne zvraci - v tom prvnim patecnim bliti byly nejaky chlupy a rozkousany sandaly, ted uz jdou ven jen zaludecni stavy s bilou penou (a po te prochazce zvracela samozrejme travu, ale to uz je venku). Lezi, tvari se nanicovate a odmita cokoli jist. Zkousela jsem ji dat kefir - ocuchala to a odplazila se pryc. Trochu pije, ale nejsem si uplne jista kolik, protoze jsem sama nemocna a nemuzu ji moc hlidat. Na prochazce venku behala a hrala si s druhou nasi fenkou, ale je videt, ze neni ve svy kuzi. Teplota 37,9. Vcera ji silena skrundalo a zpivalo v brise, az si na to bricho sama s podivem koukala, mela pak trochu prujem, ale to se srovnalo - kadi normalne, nema ani zacpu.

    Jednou uz se neco podobneho stalo, celkem nedavno, ale to se po jedom dni hladovky srovnala. Akorat ze tenkrat vyzvracela nejaky provazek (tezko rict, co na tom provazku bylo, kdyz to pozrela) a od ty doby mam pocit, jakoby ji tak nechutnalo jako driv. Vzdycky se v tom vic nimra, nez ta druha cuba, pritom je mame obe od 3 mesicu a byvalo to az do doby provazku naopak. Nedavno vykadila velke plastove cosi, tak me napadlo, jestli nema neco porad v zaludku a nemuze se toho zbavit.

    Krmime BARF (obvykle 2x denne takze uz vynechava 4. jidlo). Jde mi hlavne o to, jestli to resit akutne navstevou pohotovosti, nebo pockat do pondelka a jit normalne k nasemu vetovi... Pripadne jestli pro ni muzu neco udelat, aby ji bylo lip.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HJURVAJS: stačí mít psa ošetřeného něčím, co odpuzuje pakomáry - třeba scalibor, advantix atd.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    LU_UCA: MVDr. Duchek je super... I když levný není..
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    LA_PIOVRA: tak to je síla.. dá se s tím něco dělat nebo proti tomu očkovat?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    CAMELLA: v praci posilate i za Hnizdem. Na doporuceni od vas jsme jeli k nemu :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LU_UCA: v práci posíláme většinu věcí za mvdr.Musilem do českého brodu. Je to sice mimoprahu, ale je moc šikovný a ceny má výrazně lepší než třeba právě Hnízdo (který je taky skvělý, o tom žádná)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    LU_UCA: v Praze Animal Clinic, dr Hnizdo. Levny neni, ale je dobry
    LU_UCA
    LU_UCA --- ---
    Královohradecký, nebo Praha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam