• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: možná je to trochu "mokřejší" - vyfrkává u toho kapénky "vody", ale tohle mi přijde asi nejbližší porovnání toho jak to vypadá - není to úplně kašel, prostě se dusí a je v křeči během vyfukování/vyprskávání vzduchu s kapkama z nosu .. půjdem (příští týden mám naštěstí na to trochu času)
    ADITU
    ADITU --- ---
    TEEAK: radsi skocte na veterinu, aspon budete vedet, na cem jste. gemma kdyz kasle, tak dela dost jine zvuky - takove "mokre" a "hutne", rekneme. ale ta pozice je uplne presna, a nemuze u toho poradne popadnout dech...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: jj to je ono, nejčastěji teda leží stočená u mě na klíně (ale už jsem ji párkrát viděla i když někam třeba běží - se zastaví..) a začne natahovat krk dopředu (dělá podobný zvuky jako Kocour v botách ve Shrekovi2 když plival chlupy - jen to nedělá primárně pusou ale čumákem a nekončí to plivancem koule chlupů ale tím, že se interval kašlání prodlouží a pak se utiší) celý tělo zatíná svaly .. občas se postaví na přední, nebo se úplně postaví, jako ve videu dole .. njn, tak půjdeme na návštěvu .. ještě jednou dík za radu

    na YT je dokonce i názorná ukázka :-)
    pus in boots-Hairball
    http://www.youtube.com/watch?v=F5wWlMNBrvY
    ADITU
    ADITU --- ---
    TEEAK: jako Gemma je dost chabrus celkove - nemocny srdce a k tomu se zda mit astma, takze taky chytne vsechno, co zrovna leti kolem (a co ostatni kocky odfiltruji). Ale ze zkusenosti za posledni dva roky stonani: jestli takhle kasle (je v takove te pozici, kdy lezi na zemi, propina telo, hodne natahuje krk?), radsi at si ji poslechne a zhodnoti vet. Kdyz se to chytne vcas, lip se to leci, a navic lepsi prijit a plasit treba zbytecne, nez to zanedbat a pak se s tim trapit jak dlouho.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: aha .. no, vystrašila jsi mě parádně (ale díky za radu :-) .. takže veterina (dá se to identifikovat poslechem v ordinaci, i když zrovna nekašle?) jinak se chová normálně, blbne, mazlí se, možná je trochu "ukecanější" - teď máme doma trochu stress - je zkouškový, tak to může být tím .. ale tohle mě trápí, protože když kašle, tak zatíná celý tělo a viditelně je jí to fakt hodně nepříjemný .. (budu jí víc sledovat, ale zatím se to děje tak 2x max 3x za den .. jako by si toho už neužila dost chlupatice jedna
    ADITU
    ADITU --- ---
    TEEAK: nechci strašit, ale takhle se mi u kočky začínají projevovat záněty průdušek (a často následně plic).
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    je normální, že kočka (většinou, když se přijde mazlit a rozjede vrnění) začne kašlat? .. přijde mi, jako by se jí v nose při vrnění udělalo vlhko, to zkondenzovalo a nějak to vlítlo do "špatný díry" a z toho začne kašlat .. záchvat trvá cca minutu (jakoby se dusí a vyfrkává z nosu kapičky čiré tekutiny), pak se holka sebere, jde jinam a třeba za 5 minut se vrátí, že chce mazlit .. občas už je to napodruhý dobrý a při začátku předení jenom párkrát polkne, ale občas se to opakuje i několikrát za sebou .. taky jsem si všimla, že poslední dobou začala trochu chrápat (což s tím může a nemusí souviset)

    jinak je to kočka čistě domácí, jedináček, 2 roky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADITU: No, ono to musí po napěnění ten žaludek vyplnit, aby měl pocit, že je plný něčeho, co musí ven.
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: to věřim. jen mě dost překvapuje to množství. když si vezmu sedmikilovou kočku (jo, je tlustá, a ne, nedaří se mi s tím nic udělat), tak to vychází na 14-21ml, což už je stříkačka jak blázen...
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ELFIN: můžeš dávat čistou kelpu, hlavní složka plaque off
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADITU: Ono to zní i vypadá drasticky, ale je to nejšetrnější způsob. Peroxid okamžitě napění, čímž vyvolá reakci žaludku a hned zase celej vyletí ven i s obsahem, aniž by se stihl vstřebat nebo něco podráždit.
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: :)) koberec by zafungovat mohl, ale bylo by to na dlouho. ok, někam si poznamenám ten peroxid a zkusim. díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADITU: Přinést domů novej koberec? :o)
    Použila bych peroxid, zatím mám zkušenost jen u psů, ale bude to fungovat u koček stejně. 3% roztok, 2 - 3 ml /kg.
    ADITU
    ADITU --- ---
    Kočka mi málem sežrala prášky, který patřily jiný a tak mě napadlo: jak donutit kočku zvracet, když sežere něco co nemá, konkrétně prášky?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: posílám účet do zprávy ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: No, to by se z účtu poznalo. Ale počítám, že zdvojená první dávka by mu nijak výrazně neublížila.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: případně tu mám účet s výpisem všeho za co jsem platila, jestli to z toho někdo pozná? Tapino? :))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Byla jsem dnes s potkanem u veta - má malý abscesek pod uchem. Dostal atb v tabletkách, instrukce mám a všechno vím - akorát jsem si uvědomila, že jsem nechytla, jestli mu mám začít dávat atb už dnes, nebo až zítra - nechytla jsem, jestli dnes nedostal atb injekčně. (Určo dostával injekci proti všenkám, ale jestli i druhou s atb, to nevím - přímo u ošetření jsem nebyla). Co je menší zlo? Když mu dám dávku navíc, pokud by atb dostal inječně, nebo když případně začnu s podáváním až zítra?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LA_PIOVRA: kessi má tohle taky, tak jsem pro klid své duše do toho nechala šťournout - potvrdilo se, že se jedná oprvdu jen o tukové bulky.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Zalej to dezinfekcí a kontroluj to, mělo by to vyhnisat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam