• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Tohle je hrozně složitá problematika. Záleží na tom, jstli je alergik (pak by to bylo na dlouhodobou dietu), nebo jen jednorázově na něco zareagoval.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: A stačí mi ho tím krmit jen po dobu, než se uzdraví? Nemusím ho tím krmit pořád? Nezdá se mi, že by tohle byly ideální granule na běžnou výživu, ale ty dvě kila než se mu ta hrůza zahojí budou v pohodě, ne?
    nebo je to myšleno tak, že bych ho tímhle měla krmit pořád?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To si moc nevybereš, pokud to má být skutečně dieta s léčebnou funkcí, tak to nikdo jiný než RC, Hill´s a tyhle provařené firmy nedělá pořádně.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: tak je to impetigo. Akorát neví z čeho to je - prý to může být ta voda nebo tráva, ale i něco, co sežral..
    Nemáte někdo tip na granule pro kožně citlivé psy? Navrhoval mi RC, ale do toho se mi moc nechce...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    NEVENA: žádná ... vynecháním dávek můžeš bakterie učinit na atb rezistentní
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Dva potkani mají protažené užívání antibiotik, 2x denně, kolik dávek se může max. vynechat?
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    Tak rusim poplach treti kocka nic....otacim se doma, kocouri na veterine dostali neco do oci. Infekce to neni, zanetlive take ne pry je to od tech zubu ale druhej vypada ze o ne prijde taky.....naleju do sebe kafe a zas odjizdim.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKUSKA: a jaky maj atb?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: toho jsem se bála. ale zas na druhou stranu - když to není nic horšího...
    každopádně díky moc - hlavně ze uklidnění.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Ona to i mohla být nezávadná voda, ale je horko a vlhká kůže je v tomhle počasí ideální živná půda pro všelijaké stafylokoky a kvasinky, takže takového něco bývá po koupání často. Na veterinu to chtít bude určitě, bohužel.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: jo, chodívá se koupat do potoka - žijou v něm pstruzi, tak jsem čekala, že bude voda nezávadná.
    Mám s ním jít k vetovi? Asi to bude potřebovat nějaké léky, že?
    Ježiš já jsem hrozná hysterka... Každá návštěva veta je pro nás traumatizující, on je na doktory dost agresivní - nevím proč...
    jinak z packy jsem cosi vytáhla, má tam ještě stroupek, ale už si to nelíže a ten otok se zmenšuje, takže aspoň to je dobrý, moc díky za pomoc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To klidně může být z trávy, alergická reakce, kopřivka. Nebo infekce - ve vodě se nekoupal? Může to být ledacos.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    NIKUSKA: drcení a rozpouštění bych nedělala, zůstanou jim "drobky" v puse, budou z toho mít pěnu u pusy a vyslintaj ti to
    radši:
    naplň stříkačku vodou, chyť kotě za kůži za krkem, vlož malý kousek prášku kotěti až na kořen jazyka (prostě co nejdál do krku), nastříkej do tlamky trochu vody ze stříkačky, dokud kotě nepolkne, zkontroluj, že v tlamě nic nemá, a opakuj postup, dokud nespolyká celé požadované množství prášku
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Diky za rady, po 2 dnech kapan jsou oci mnohem lepsi, akorat s polykanim atb je to horsi. I kdyz se zda, ze to kote polklo, tak za chvilku najdu někde presek lezet vyplivnutej. Nasla jsem inj. strikacku, muzu jim to podávat rozpustsny treba v mliku ? na kocky-online jsem cetla, ze snad tatra redena teplou vodou by mela byt pro ne ok.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    pomoc, psíčkovi se na bříšku udělala nějaká vyrážka - má to v podstatě po celém hrudníku a břiše, na levém stehně (viz foto) o dost víc. Na dotek asi necitlivé - nechá si na to sahat bez problémů. První jsem si myslela, že to má podráždění z toho, jak běhá ve vysoké trávě, ale teď se to rozlezlo, tak nevím... Nemáte někdo tušení, co by to mohlo být?


    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Chtěla bych se zeptat, jestli bolestivost kyčle, může mít nějakou souvislost se syndromem mrtvého ocasu. Ten už je skoro týden za námi, ale dnes mi pes zacal kulhat na levou nohu a jeví se to jako kyčel (bolestivost při protažení nohy dozadu, dřív podle mě nebyla, takže jako dysplázka mi to úplně nepřijde) a když zpětně vyhodnocuju určité situace, tak bych řekla, že ho to může pobolívat právě od doby, kdy si přivodil ten syndrom mrtvého ocasu.
    Jde mi hlavně o to, že se mi ho moc nechce přispávat kvůli rtg, tak řeším, jestli může pár dní klidu něco změnit, nebo jestli se objednat k našemu vetovi nebo rovnou k ortopedovi.
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    CAMELLA: jsem v Kutne Hore hlidacka v Praze zkusim to nejak posasit abych prijela driv v patek...rikala sem si ze by vet na te kontrole poznal kdyby slo o potiz a asi ne :-( kurnaaa
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NUFINKA: necekat, vzdyt to je skoro tyden...cim dele budete cekat, tim bude lecba horsi
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    Doufam ze mne tu uklidnite. Vlekle potize se zuby se u jednoho kocoura vyresily pred 2 tydny vytrhanim zbytku toho co samo nevypadalo a vypadalo to, ze je klid...prvni 3 dny. Pak zacal pcikat a teklo mi z nosu, na kontrole po tydnu jsem se na to ptala a vet rekl, ze je to normalni, ze tam zadny zanet neni a ze se hoji. Jsem sluzebne mimo domov ale lidani hlasi, ze z nosu a oci uz tece i druhemu kocourovi a treti vcera parkrat pcikla. Jak moc je mozne ze na veterine chytil pri tom skubani nejakou hnusotu? Co poradil google je zle a nebo jeste horsi :-(, vracim se o vikendu a po nedeli mazem ale ted kam? Na zbraslavi mi u toho prvniho rikal ze to nic neni - trochu si zoufam...
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    TAPINA: díky moc za radu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIKUSKA: Nejlíp všechny i s mámou, protože tohle je nakažlivá infekce a počítám, že ji nebude mít jen ten jeden, na kterém je to nejvíc vidět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam