• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: aha... a k tomu vedly jaky duvody? Nejaky problemy?

    Jinak se vsude pise ze sbirat smesny, ale jestli se nemusi, tak teda uvidim, co bude srat rano a kdyztak to vezmu rovnou s sebou. Ale dneska dostal dve smecty. Do prdele prace uz, fakt.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: a co se týče vakcíny proti giardiím, tak ta už dost dlouho není k dispozici (určitě minimálně tři roky)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: na giardie nemusíš zbírat směsny, stačí prostě to řídký houno - test ti do pěti minut udělá vet, stojí asi 3kila. Jinak pokud by tam byly, tak to neřešej antibiotika - giardie nejsou bakterie, jsou to prvoci a řeší se léky proti prvokům..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Pokud to budou giardie (zitra zacnu se sberem a ve ctvrtek/patek odvezu na vystereni, u vsech tri), mate prosim nekdo zkusenosti s pripravkem Yuccan? Kombinuje se s antibiotiky, nebo se dava samostatne? A vzhledem k tomu, ze mam doma trihlavou smecku a bydlime v Praze, bude pak rozumny nechat psiska proockovat proti giardii?
    REK11
    REK11 --- ---
    Ahoj, měla bych prosbu...

    mojí kočku cosi svědí, není to jen obyčejné drbání a nepřijde mi nijak úporné, ale jsou to minitečky, které z ní "lítají" takže tečky mám všude, kde je déle......

    netušíte co s ní může být? zkoušela jsem vyměnit granule, jestli ryby, ale reakce na to žádná
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: no von z velkochovu neni, ale giardie chci nechat udelat taky.. jen jsem trochu finance uz vyzdimana popravde tedka, takze cekam na vejplatu:(

    Cuba je jako jedina v pohode, od ty pankreatitidy mela sracku jednou a hned se to zklidnilo, takze jen coby stary prase nekde sezrala nejspis. Coz teda jsou to prasata vsichni a v Praze s tim dost bojujejm, kor kdyz v bydlisti jsou idioti, co jsou schopny do krovi vysypat kosti z pecenyho kurete, asi jakoze pro kocicky:( Arnost proto ted chodi uz jen na voditku, zlataky taky hlidam, ale proste jsou v tomhle zkazeny, o tom zadna:(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: kdyby to byla strevni viroza, tak to chytne i cuba, ne? Balous ma imunitu oslabenou stitnou, malej si myslim ze po tech stresech to taky muze bejt tim..

    Jako ted mi jde predevsim o to, jestli mu mam nechat udelat zitra tu kultivaci, kdyz jsem ho dneska dopoledne brala samponem? bo osobne si myslim, ze to jsou ty plisne.. akorat nevim, jak s tema srackama jejich:(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: test na giardie se dělal? Malej je z velkochovu a tam to byva často giardiema prolezly, odpovídalo by to tomu, že nemají prujem konstantně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Plíseň hodně souvisí s imunitou, takže buď jsou oba oslabení a můžou to mít klidně oba, nebo to může být taky úplně něco jiného, třeba střevní viróza, kterou si mezi sebou předávají.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: no, plisen je u Balouse potvrzena, lecba zabrala, uz se nedrbe, vse se mu zahojilo/zarostlo, prestal linat. Dostal ockovani, zejtra jdem jeste na preockovani. Byl na dietnich granulich, pak ctyri dny na vareny rejzi s libovym kurecim, ctvrtej den sracka jak bic. Zpatky na granule, par dni ok, ted ma zas tak ruzne sracky, jinak je uplne ok.

    Jenze problemy ma i malej, kteryho jsem si vzala pred 6 nedelama po kastraci, mezitim jeste musle bejt preockovanej. Jednak si furt lize rit a sankuje (analky mel skoro prazdny, prostata v pohode, po vymacknuti analek to neprestalo), na jedny pacce si rozlizal meziprsti, nozicky si furt ruzne okusuje. Posledni dny ma taky ruzne sracky s tim, ze to ma stjenej prubeh jako u Balouse - jeden den se vysere z podoby, druhej den upln v cajku, za dva dny zas. Dneska jsem ho koupala v samponu, co mam pro Balouse a co mi vetka rikala, ze ho v tom taky mam brat (nazev si nepamatuju a jsem v praci, je to nejakej desifekcni) a lina teda fest ted:( Takze mam strach, ze ma plisen taky vzhledem k tom,u ze tu imunitu taky asi nemusel mit uplne v cajku v ramci kastrace, stresu z presunu a ockovani. Zejtra jedu s tim Balousem, mam nechat delat kultivaci, kdyz jsem ho dneska koupala?

    Ja uz jsem z nich uplnev prdeli po pravde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: No, ne že by teoreticky nemohly, ale nebude to spíš alergie?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Muzou plisne zpusobovat svedeni konecniku a meziprsti? Pripadne muzou mit souvislost s opakujicima se prujmama?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Prosím - nakolik flunixin zatěžuje játra a organismus celkově? Resp, může se při častější aplikaci vyskytnout nějaký problém?
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KIA: Tomu zcela rozumím...
    KIA
    KIA --- ---
    BLUDICKA: Je:( ja toho pejska videla parkrat, kdyz me k nim vzali. Byl to strasne aktivni ochrance rodiny. A byla jsem i u toho kdyz prijeli a kdyz se delal krizek. Strasne mi to rvalo srdce...:(
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KIA: to je smutné :-(
    KIA
    KIA --- ---
    Tak jak jsem se tu ptala na tu nohu a otekly kloub, tak to neskončilo dobre. K veterináři hned pak šli, pejsek se bránil, ale dostal léky na otok a bolest..

    Ale uz je nestihl dobrat a uz se ani nedočkal az se vrátí z dovolené čast jeho rodiny..
    Snad uz mu je ted lépe.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Tak ho mame doma... konecne! Ma bronchitidu. Takze mame davat pozor na prach, kour, prehrsel avivaze apod.
    Mame davat 20 dni, kazdych 12h 1/2 tablety prednisolonu a pak snizovat - tyden 1/2 kazdych 24h, pak tyden 1/4 kazdych 12h a pak, posledni tyden, 1/4 kazdych 24h.
    Na 30 dni nam dala Interferon na posileni imunity (1ml na noc).
    Mate nekdo s bronchitidou zkusenosti? Me by zajimalo, jestli se to treba muze nejak vracet?
    Nema ten interferon nejake nezadouci ucinky? A celkove, ta lecba kortikoidy (prijde mi to jako strasna doba - 40 dni - to do nej cpat... ikdyz ve snizujicich davkach...
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    TAPINA: díky za názor, taky mi to nepřišlo úplně vhodné cpát jí lékama na prázdný žaludek.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Tak jsme ho vcera odvezli na klinku, skoro to nedal, ale je to silak! sel rovnou na kyslik, ultrazvuk ukazal nejaky otok na plicich, cekaji az bude vic stabilizovany a zitra by mel jit na rentgen, ktery ukaze vic. Davaji mu dexametazon a pry podle toho, jak se rychle rekuperuje (uz neni ani na kysliku), tak ji to prijde spis jako kdyz si narazil plice (padem nebo ho nekdo kopnul!??) :( pri nejhorsim rakovina prej.... tak se modlim, aby to nebyla. Vydaje sileny, ale co, hlavne, ze je ok.
    Krevni testy potvrdili FeLV, takze mu davaji i neco na posileni imunity.
    Drzte pesti.... uz ho chci mit doma!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam