• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    REK11
    REK11 --- ---
    MATHEA: kocour mel struvity, ta dieta trovet mu nesedla, rc byl v pohode, purina skvela....
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Teda je ale fakt,ze ten vet life vypada slozenim o dost lip, achjo:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: chm, coz o to, je to zlatak, ona spase temer cokoli, ale nebudu teda riskovat, ze by se ji problemy vratily, jak pise Rek11. Pak teda furt vychazi cenove nejlip RC. Az prijdou cesky diety, tak dej pak treba vedet, jestli jsou ok:)
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: trovet chutnal, ale nevyhovoval, problemy se vratily. po purine diete ne....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: S Trovetem mám tu zkušenost, že skoro nikomu nechutná. Vyladění složení i na chutnost holt stojí dalších 30 Kč :o) U nás teď celkem frčí Vet Life, docela víc se mi líbí složení. A očkekáváme v brzké době příchod českých diet, jestli budou stát za to.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    Ahoj, mam otazku. Muj 16mesicni pes je asi dva a pul mesice po kastraci. Zacal se pocuravat. Dela to jen obcas a treba dvacet minut po tom, co prijdeme domu z venceni, takze neni mozny, ze by to uz nemohl vydrzet a proto se pocural. Je mozne, ze je to nasledek kastrace? Mesic a pul byl ok a tohle zacal delat nedavno. Da se to nejak resit? Navstivit veta a udelaji mu nejake vysetreni nebo neco? Predem moc diky za rady!:))
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Tak u kluku nasazenej entizol, dieta, zejtra budem mit vysledky giardii. Arnost naockovanej proti plisnim, u nej se uvidi snad do par dnu. Kez by se to tim vyresilo uz... Diky moc vsem za rady.

    A jeste mam jeden dotaz - cuba je po ty pankreatitide na RC gastrointestinal low fat, vetka dneska rikala, ze kdyz je ok a mela jen jednu prihodu, muzu s ni zkusit prejit na klasickou gastrointestinalku, ze ta low neni nutna. Tyhle diety teda dela Hills, Rc, Trovet, jeste nekdo? A co vychazi nejlip, s cim mate nejlepsi zkusenosti? Bo jestli za stejnou kvalitu mam platit 120 za kg (RC), nebo 90 za kg (Trovet, jestli jsem spravne koukala) uz je rozdil.
    REK11
    REK11 --- ---
    XAJA: u nás je problém,že je asi máme dlouho :-( já to fakt nečekala,až ted jsem začala tušit, že kočka není alergická. Mám strach a nevím jak dlouho a kolik toho tu je...

    PS: fena mi taky dotahla blechy od jezka.....tehdy jsem nasadila jen pipety a vysavani,ale prisli jsme na to vcas....
    XAJA
    XAJA --- ---
    ja len pridám trochu skúseností s likvidáciou bĺch. tak nejako mám pocit, že sa z toho trochu robí dráma a nasadzujú sa ťažké kalibre - možno zbytočne.

    každý rok na jeseň sa ku nám do záhrady sťahujú na zazimovanie ježkovia. a vždy v rovnakom čase, jediný raz v roku, chytia moji psi blchy, pretože taký jež je riadne lákadlo a treba ho po objavení poriadne skontrolovať a oštekať. keď sa začne prvý pes škriabať, tak samozrejme nasadím nejakú pipetu na všetky tvory vrátane mačiek. ale čo sa týka domu, tak praním všetkého a striekaním nejakých insekticídov, to by som asi zblbla. takže vyperiem pelechy a deky na posteli a kreslách a riadne všetko povysávam - podlahy, čalúnený nábytok. a to je všetko. žiadne spreje, nič. a ešte sa mi za tých x rokov nestalo, aby sa mi tie blchy nejako vracali či sme sa ich nemohli zbaviť. prídu zase až na ďalšiu jeseň:))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LAETATIO: aha, hmmm, tak to to asi dělám správně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo jo, změkne. Vůbec nejlepší je nasadit to na vyčištěné zuby, aby se tam vůbec nedělal nový, ale při čištění je poznat i kdo to bral s kamenolomem a kdo ne.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LAETATIO: Jo, takto mi to bylo taky vysvetlovany od veta coby laikovi, ze zubni kamen diky Pague Off jakoby "zmekne" a pak jde sundat treba jen nehtem. A jestli kelpa funga stejne, tak jen dobre.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ZMYJKA: míchám, ono by to mělo podle mých informací spustit nějaké enzymy ve slinách či co (snad mě Tapina opraví, jestli plácám úplné blbosti), takže nejde o to, že by samotná kelpa něco čistila
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LAETATIO: hele a mícháš mu to do jídla, nebo posypeš po povrchu? Já to totiž míchala do jídla a nepřišlo mi, že by to mělo moc efekt teda... Tak nevím, jestli to tím, že to zvlhlo nějak neztratilo efekt?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    FIFAJZ: já ji kupovala kvůli jednomu kocourovi jako poslední záchranu před narkózou a odstraňováním kamene a dobrý. Sice nemá zoubky jako perličky, ale rozdíl je značný a narkóza je tak odložena na neurčito :) U psa taky řešit nemusím, ale občas mu trochu přidám jako zdroj minerálů.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LAETATIO: Ja to mam pro pidijozevcici od znamych, jak ji ted hlidam, ta miva kamen hodne osklivej. U svych cub to nastesti resit nemusim.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    FIFAJZ: kelpa pomáhá úplně skvěle, alespoň mýmu kočičímu osazenstvu určitě :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Hele co se těch blech týče, tak to vypadá že můj bělouš je má taky. Moje otázka zní - má obojek (Scalibor), ale dost se v něm koupe.. vzhledem k tomu že byl v červnu v Chorvatsku, dostal 3x Milbemax ... když na něj teď nacákám pipetu Advantixu, nepřehltím ho nějak? Jak moc to jde takhle kombinovat?
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: mno hele jak k nim prisla vazne nevim, fakt nebyla dlouho pryc. me to nenapadlo, ja myslela, ze ten bordel je z linky, az ted jsem dorazila z dovci a nasla tecky vsude, kde byva, tak mi to zacalo vrtat hlavou....a ja trouba menila granule :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Slyšela jsem, ale zkušenost nemám. Plaque Off si lidi hodně chválí a vracejí se pro něj, když ta krabička na malého psa vystačí na půl roku, tak jsem neměla důvod hledat levnější řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam