• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Nevíte co je v petrželový nati tak omamnýho, že ji naše šelmičky kočičí kradou kudy chodí ?)?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Daji se nejak sehnat leky za nejakou velkoobchodni cenu, nebo tak neco? V pripade odberu ve velkem mnozstvi? Muj ctyrnohej milacek zere 56 tablet ortanolu denne, tak jestli jsou nejaky jinny moznosti domluvy/pres znamost, nez klasika recept a lekarna.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    A na muj prispevek by nekdo odpovedet nemohl?
    REK11
    REK11 --- ---
    vysledek biokillu....kocka v pohode, blechy to pily jak limonadu. dezinfekce savem a uklid......spavam na zemi, ale zacaly byt agresivni dost me postipaly. takze gauc a dneska pro biolit na lezouci hmyz.....kocka je v pohode, rekla bych, ze se ji dost ulevilo, za to ja silim :-(
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Tak tady je převážná většina psů právě. A jinak doufám, že si je nechali naočkovat ti, co by mě nakopali, pac ti, co neockuji, je naka felv šumák, to mi věř. Tady kromě veterináře ani nikdo neví, že něco takového existuje. Ne, sítě do oken si dat nemuzem. Není to nás dům a majitele nejsou normální. Stehovat se nemuzem, pac by to do lepsiho rozhodne nebylo, kdyby tě náhodou napadla tahle otázka.

    Snižování je normální, Dekuju za odpověď. A co naky vedlejší účinky u tech kortikoidu a interferonu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARTHA43: ono právě to, co ted měl, je projev felv...proto to take dobře reaguje na kortikoidy
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MARTHA43: V Brazílii neexistujou sítě do oken/dvěří? Jako představa, že někdo z mých sousedů VÍ, že má jeho kočka FeLV a přesto ji pouští ven (takže se může dostat do kontaktu s mýma kočkama), mě celkem přivádí do varu, a od nakopání bych nebyla daleko. Přijde mi to jako nezodpovědnost a bezohlednost vysokého kalibru.
    Jestli opravdu myslíš, že žádnou kočku venku nepotká, tak mi to přijde naivní. Jedině, že by v kilometrovém okruhu od vašeho baráku žádná jiná nebydlela.
    Pokud ti neodpověděl ten, od koho jsi odpověď očekávala, a víš, že se k tomu těžko někdo jiný erudovaně vyjádří, možná neni špatný mu prostě napsat do pošty.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARTHA43: Postupné snižování dávky je u kortikoidů běžný, a velmi důležitý postup.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    LANTHAL: Jezisi, a proc hned tak zvostra??? V realu bych si myslela, ze mi normalne nakopes zadek. Ja myslela, ze to je auditko "prijdte se poradit" nebo kde jsem???
    Ja to mozna pisu i moc zbesile. mam toho ted moc - nova prace, skola, podnikani, do toho kocour..

    Ano, pani, precetla jsem si, co je to FeLV. Diky bohu, muj kocour ani kocka zadne priznaky nemaji. Veterinarka mi prave rekla, ze na to, ze je tedy FeLV pozitivni, je dost silny a z toho, ze skoro ani nedychal se vyhrabal za 3 dny. Jinak mame prizemni barak, v Brazilii, takze si asi umite predstavit, ze byt v zavrenem baraku se neda. Pokud neleje, je stale otevreno. Zahrada je velka a ulice je jednosmerna, takze na ulici ani nechodi. V kontaktu s cizima kockama nejsou, kdyz nepocitam kocky brachu, kterej je nejspis taky FeLV. Bohuzel s tim ale nic neudelam (viz proc otevreny barak).

    Kocour ma plny kecky toho, ze ho kazdy rano a vecer musim chytit za krk a hodit mu tam tu pulku prasku.. je trosku unavenejsi mi prijde, ale dycha perfektne. Nezpochybnuju lecbu myho veta, pac i druhej by mi naordinoval to same (kupodivu - studovali na stejne univerzite). Jen se proste ptam... pac jsem myslela, ze tohle auditko je od toho, a ze sem chodi i veterinar(ka) (tapina??)

    Na ten prednisolon mi veterinarka rekla, ze na nej proste reagoval perfektne a ze by ho nerada utla z rychla, proto to postupne snizovani davky. Jen by me zajimalo, zda je to standartni postup nebo jak to delaj medici v cechach??
    Nebavim se o podani toho Interferonu - to je prkotina - 1ml vzdycky vecer... je to jak slana voda, takze zadny caviky s tim nedela...

    No ale zle uz mu neni. Je dobrej, basti o stosest (za ty 3 dny zhnubnul 300g chudak ;)) a ted uz ma zas 5,5kg...

    dekuju za pozornost...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MARTHA43: prosímtě, přečetla sis, co je FeLV? Tvůj kocour je od narození velmi vážně nemocný, každá další nemoc (i hloupá rýmička) může být jeho poslední, protože má FeLV.
    K léčbě se nevyjadřuju, o tom moc nevím. Interferony se na posílení imunity u vážněji nemocných koček používají i tady, ale jsou fest drahé, a nikdy jsem netestovala jak moc účinné - prostě mnou zvolený veterinář zavelí, že je to chce, tak je dávám.

    Jestli si dobře pamatuju, tak když jsi tu psala, že máš kočku FeLV pozitivní, bylo ti doporučeno, abys jí nepouštěla ven. Právě proto, že každá další "rýmička", kterou může venku chytit, může být pro něj konečná. A tedy taky proto, že může nakazit další kočky, které venku potká. Znám jen jednoho člověka, co má doma FeLV pozitivní zvíře, je zavřené v domě a majitel je rád za každý týden/měsíc, který s ním kočka ještě je.
    Tvůj kocour toho má nejspíš plný kecky proto, že je mu prostě zle. Jestli zpochybňuješ léčbu svýho veta, zkus konzultovat s nějakým jiným, takhle na dálku ti nejspíš nikdo solidně víc neporadí. Laicky bych se ale vůbec nedivila, že do něj perou nějakej silnější kalibr a delší dobu, právě proto, že jeho imunita se s (jakýmkoliv) onemocněním velmi těžko vyrovnává.
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Ahoj, prosím vás, mohl byste se někdo vyjádřit k mému příspěvků z 5.7???? Jsem na mobilu v buse, ale ráda bych slyšela něčí názor. Kdyby vás to neobtezovalo....předem dekuju.
    Mě přijde, že kocour už toho má plný kecky...a to to bere 7 dni....ještě 23 před námi :(
    REK11
    REK11 --- ---
    MATHEA: kocour mel struvity, ta dieta trovet mu nesedla, rc byl v pohode, purina skvela....
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Teda je ale fakt,ze ten vet life vypada slozenim o dost lip, achjo:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: chm, coz o to, je to zlatak, ona spase temer cokoli, ale nebudu teda riskovat, ze by se ji problemy vratily, jak pise Rek11. Pak teda furt vychazi cenove nejlip RC. Az prijdou cesky diety, tak dej pak treba vedet, jestli jsou ok:)
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: trovet chutnal, ale nevyhovoval, problemy se vratily. po purine diete ne....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: S Trovetem mám tu zkušenost, že skoro nikomu nechutná. Vyladění složení i na chutnost holt stojí dalších 30 Kč :o) U nás teď celkem frčí Vet Life, docela víc se mi líbí složení. A očkekáváme v brzké době příchod českých diet, jestli budou stát za to.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    Ahoj, mam otazku. Muj 16mesicni pes je asi dva a pul mesice po kastraci. Zacal se pocuravat. Dela to jen obcas a treba dvacet minut po tom, co prijdeme domu z venceni, takze neni mozny, ze by to uz nemohl vydrzet a proto se pocural. Je mozne, ze je to nasledek kastrace? Mesic a pul byl ok a tohle zacal delat nedavno. Da se to nejak resit? Navstivit veta a udelaji mu nejake vysetreni nebo neco? Predem moc diky za rady!:))
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Tak u kluku nasazenej entizol, dieta, zejtra budem mit vysledky giardii. Arnost naockovanej proti plisnim, u nej se uvidi snad do par dnu. Kez by se to tim vyresilo uz... Diky moc vsem za rady.

    A jeste mam jeden dotaz - cuba je po ty pankreatitide na RC gastrointestinal low fat, vetka dneska rikala, ze kdyz je ok a mela jen jednu prihodu, muzu s ni zkusit prejit na klasickou gastrointestinalku, ze ta low neni nutna. Tyhle diety teda dela Hills, Rc, Trovet, jeste nekdo? A co vychazi nejlip, s cim mate nejlepsi zkusenosti? Bo jestli za stejnou kvalitu mam platit 120 za kg (RC), nebo 90 za kg (Trovet, jestli jsem spravne koukala) uz je rozdil.
    REK11
    REK11 --- ---
    XAJA: u nás je problém,že je asi máme dlouho :-( já to fakt nečekala,až ted jsem začala tušit, že kočka není alergická. Mám strach a nevím jak dlouho a kolik toho tu je...

    PS: fena mi taky dotahla blechy od jezka.....tehdy jsem nasadila jen pipety a vysavani,ale prisli jsme na to vcas....
    XAJA
    XAJA --- ---
    ja len pridám trochu skúseností s likvidáciou bĺch. tak nejako mám pocit, že sa z toho trochu robí dráma a nasadzujú sa ťažké kalibre - možno zbytočne.

    každý rok na jeseň sa ku nám do záhrady sťahujú na zazimovanie ježkovia. a vždy v rovnakom čase, jediný raz v roku, chytia moji psi blchy, pretože taký jež je riadne lákadlo a treba ho po objavení poriadne skontrolovať a oštekať. keď sa začne prvý pes škriabať, tak samozrejme nasadím nejakú pipetu na všetky tvory vrátane mačiek. ale čo sa týka domu, tak praním všetkého a striekaním nejakých insekticídov, to by som asi zblbla. takže vyperiem pelechy a deky na posteli a kreslách a riadne všetko povysávam - podlahy, čalúnený nábytok. a to je všetko. žiadne spreje, nič. a ešte sa mi za tých x rokov nestalo, aby sa mi tie blchy nejako vracali či sme sa ich nemohli zbaviť. prídu zase až na ďalšiu jeseň:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam