• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    INXS
    INXS --- ---
    FIFAJZ: tady jiná není :( jsme v Krkonoších, tohodle jedinýho jsem uhnala (taxík nás stál 800)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    INXS: Au, tak to bych ficela asi na jinou veterinu? Jestli je na tom takhle bidne, do rana bych necekala.
    INXS
    INXS --- ---
    ach jo SOS

    pes si zapíchnul klacek, resp klacek je venku, ale část mi asi vlítla do tlamy a nějak ho tam pochroumala, protože krvácel z pusy (prý šla krev z krku)
    domů došel (2 km), tady se ani nenapil, apatickej, klepe se
    jeli jsme na veterinu, udělal mi rtg kde není nic vidět, píchli antibiotika a analgetika a ráno v pul devátý se máme znova ukázat.
    pes pořád pít nechce, nepolyká, stojí, vocas a hlavu dolu. má teplotu
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jedu odpo, uz jsem tam volala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Nejlepší postup: Jít na veterinu, zkonzultovat tam problém a zakoupit spolehlivé přípravky. Stejně ty nejnovější a nejspolehlivější jinde než na veterině nekoupíš, výrobci už taky začali mít dost nákupů antiparazitik náhodným výběrem a následných referencí typu 'obojky neúčinkujou'
    REK11
    REK11 --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: comfortis povrazdil rychle, pak ale postupne zabijel zbytek dovylihnuvsich
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TESSS: obojek ma na sobe. Na vystavy obojek mit nesmi, ze jo, ale ja spis resim, ze se toho potrebuju zbavit rychle, pac nechci nikam jezdit se zablesenym psem, vzhledem k dalsim psum a jejich majitelum :)
    REK11
    REK11 --- ---
    TESSS: mno tam se resi vzhled a ja bych rekla, ze to uplne esteticke neni, na par jsem byla a nic takoveho jsem nevidela, mozna se mylim. ja chovam kocky a tem se tohle taky nedela, davaji se spoty...
    TESSS
    TESSS --- ---
    REK11: ja mam orecha, takze vystavy a tak vubec neresim :-) To jsem ani nevedela, ze na vystave nema mit viditelny obojek
    REK11
    REK11 --- ---
    TESSS: pokud jde na vystavy, tak to asi neni nejlepsi napad a nejak neviditelne by chranen byt mel
    TESSS
    TESSS --- ---
    a nestaci obojek? Nas pes pritahnul blechy v zime a stacilo neco, co dostal od veterinarky, uz si nepamatuju, co to bylo a pak nasazeni novyho obojku
    REK11
    REK11 --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: uprime? dala bych mu to, pochcipaji a ten zbytek na nej naskace a pochcipe taky. jinak krom vysani, tak vyprat pelech...ty strikadla jsou UPLNE na houby....pouzila jsem tri. driv by to zabilo me nez ty blechy a to nemluvim o vyhozenych penezich za spot frontline
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    REK11: predpokladam ze to nejak odrepelenti psa, ale co pak s bytem, stejne asi vypucovat? Ale potrebuju to hlavne rychle dostat ze psa, mame domluveny nejaky treninky a vystavy a tak a nerada bych zamorovala siroke okoli... a taky je mi ho lito, ze jo..
    REK11
    REK11 --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: stříkala jsem jak vztekla,prala, pipetovala a pred tim i samponovala, nic nezafungovalo. pak mi Tapina poradila comfortis-tabletka-me stala 232 kc, pusobi mesic a je klid :-) fakt uplně uzasna vec.....
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Vím že se to tu probíralo nedávno, ale co že s těma blechama? :( Vykoupala jsem v Orthosanu a během odpoledne je měl na sobě znova, předpokládám že teda vyčistit a vystříkat byt - na to se chystám v neděli.. a psa znova vykoupat (nebo rovnou napipetovat a už nekoupat?) .. jakej je nejúčinější postup a nejlepší přípravky?
    DOMINOTEKK
    DOMINOTEKK --- ---
    Ahoj,mám dotaz. Potkanka nám dnes začla vydávat takové zvláštní zvuky, něco jako hekání nebo trochu jako mončičák (ta hračka). Nemáte s tím někdo zkušenost? Jinak je uplně normální jako vždy, hravá a nedává žádné signály, že by jí nebylo dobře. Děkuji moc za reakci, zkušenosti, či rady...
    OPI
    OPI --- ---
    TILLIT: já bydlím kousek od Ostravy...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: aha, tak to sem nevěděla, díky :) Já byla zvyklá na klasické odčervování - jak fen, tak štěňat. A teda na systém jednou ročně při očkování dostane pes jednu odčervovací tabletu a tím to hasne - posvěceno tehdejším veterinářem. Jiný postup sem začala řešit až co barfuju.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jinak ano, kdyby každý jeden člověk sebral každé jedno hovno po svém psovi, včetně těch, co jsou tak řídká, že nejdou sebrat, včetně těch co pes udělá potmě v hloubi křoví, včetně těch co udělali zaběhnutí psi po dobu, co byli mimo domov, tak by zřejmě červi přestali existovat. Ale to platí jen pro ideálně kulatého psa ve vakuu ;o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: I kdybys to vzala desetkrát, tak ty klasické odčervováky v tabletách jen projdou střevama a nikam jinam nejdou (proto to taky není pro psa žádná zátěž). Potřebuješ něco, co půjde do krve a do všech tkání. Advocate nefunguje na tasemnice, ale tasemnice se v civilizovaném světě u psů krmených čistou stravou moc nevyskytujou (u koček jo, ty loví i když nemusí).
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: Tak když to vezmu dvakrát ve 14 dnech klasikou, tak by to taky mělo být více méně spolehlivé, ne? Aspoň se vetka tvářila, že jo. Advocate a spol. nefungujou na všechno, nebo ne? Teda já to používala jenom v tom Izraeli kvůli srdečním červům, takže sem nezkoumala celé spektrum, na které to působí, ale měla jsem dojem, že na tasemnice nebo něco takového ne.

    No, mně přijde právě jako lepší prevence zamoření prostředí ty hovna prostě sbírat - ať už na své zahradě, nebo na trávnících, kam chodí jiní psi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam