• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: Už nekrvácí, nebledne? Tak asi nemá jak jít do tuhýho, výraznější poranění by bylo na RTG vidět. Maximálně tam má někde kus klacku, který mu zítra vytáhnou.
    INXS
    INXS --- ---
    TAPINA: jak poznám že jde do tuhýho? Já jsem Bonyho nikdy takhle neviděla
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: O stupeň víc může byt klidně jenom stresová reakce. Počkej až mu pořádně zaberou analgetika, třeba to půjde do rána vydržet.
    INXS
    INXS --- ---
    prej si lehnul, zatím děkuju !
    INXS
    INXS --- ---
    TAPINA: teplotu na tý veterině ho měřili a říkal že má o stupeň víc než má mít
    at se ukážeme ráno že ho právě bud uspěj nebo uviděj zlepšení zase píchnou a pojedem dom
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: Má teplotu, nebo má teplej čumák? Toť otázka, co s nim teď, protože ono je možný, ze tam ma jenom poranění, které se do rána zklidní. Může tam mít kousek zapíchnutej, ale to by se řešilo v narkóze, což je taky lepší ráno v běžném provozu, než v noci na pohotovosti. Kdyby to vypadalo, že si ani nelehne a nebude spát, tak tam zavolej, jestli by to šlo hned.
    INXS
    INXS --- ---
    FIFAJZ: tady jiná není :( jsme v Krkonoších, tohodle jedinýho jsem uhnala (taxík nás stál 800)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    INXS: Au, tak to bych ficela asi na jinou veterinu? Jestli je na tom takhle bidne, do rana bych necekala.
    INXS
    INXS --- ---
    ach jo SOS

    pes si zapíchnul klacek, resp klacek je venku, ale část mi asi vlítla do tlamy a nějak ho tam pochroumala, protože krvácel z pusy (prý šla krev z krku)
    domů došel (2 km), tady se ani nenapil, apatickej, klepe se
    jeli jsme na veterinu, udělal mi rtg kde není nic vidět, píchli antibiotika a analgetika a ráno v pul devátý se máme znova ukázat.
    pes pořád pít nechce, nepolyká, stojí, vocas a hlavu dolu. má teplotu
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jedu odpo, uz jsem tam volala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Nejlepší postup: Jít na veterinu, zkonzultovat tam problém a zakoupit spolehlivé přípravky. Stejně ty nejnovější a nejspolehlivější jinde než na veterině nekoupíš, výrobci už taky začali mít dost nákupů antiparazitik náhodným výběrem a následných referencí typu 'obojky neúčinkujou'
    REK11
    REK11 --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: comfortis povrazdil rychle, pak ale postupne zabijel zbytek dovylihnuvsich
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TESSS: obojek ma na sobe. Na vystavy obojek mit nesmi, ze jo, ale ja spis resim, ze se toho potrebuju zbavit rychle, pac nechci nikam jezdit se zablesenym psem, vzhledem k dalsim psum a jejich majitelum :)
    REK11
    REK11 --- ---
    TESSS: mno tam se resi vzhled a ja bych rekla, ze to uplne esteticke neni, na par jsem byla a nic takoveho jsem nevidela, mozna se mylim. ja chovam kocky a tem se tohle taky nedela, davaji se spoty...
    TESSS
    TESSS --- ---
    REK11: ja mam orecha, takze vystavy a tak vubec neresim :-) To jsem ani nevedela, ze na vystave nema mit viditelny obojek
    REK11
    REK11 --- ---
    TESSS: pokud jde na vystavy, tak to asi neni nejlepsi napad a nejak neviditelne by chranen byt mel
    TESSS
    TESSS --- ---
    a nestaci obojek? Nas pes pritahnul blechy v zime a stacilo neco, co dostal od veterinarky, uz si nepamatuju, co to bylo a pak nasazeni novyho obojku
    REK11
    REK11 --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: uprime? dala bych mu to, pochcipaji a ten zbytek na nej naskace a pochcipe taky. jinak krom vysani, tak vyprat pelech...ty strikadla jsou UPLNE na houby....pouzila jsem tri. driv by to zabilo me nez ty blechy a to nemluvim o vyhozenych penezich za spot frontline
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    REK11: predpokladam ze to nejak odrepelenti psa, ale co pak s bytem, stejne asi vypucovat? Ale potrebuju to hlavne rychle dostat ze psa, mame domluveny nejaky treninky a vystavy a tak a nerada bych zamorovala siroke okoli... a taky je mi ho lito, ze jo..
    REK11
    REK11 --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: stříkala jsem jak vztekla,prala, pipetovala a pred tim i samponovala, nic nezafungovalo. pak mi Tapina poradila comfortis-tabletka-me stala 232 kc, pusobi mesic a je klid :-) fakt uplně uzasna vec.....
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Vím že se to tu probíralo nedávno, ale co že s těma blechama? :( Vykoupala jsem v Orthosanu a během odpoledne je měl na sobě znova, předpokládám že teda vyčistit a vystříkat byt - na to se chystám v neděli.. a psa znova vykoupat (nebo rovnou napipetovat a už nekoupat?) .. jakej je nejúčinější postup a nejlepší přípravky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam