• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: jo, tak asi dobrý, ráno běhala (ještě ji budu pozorovat dneska večer, to bývá akčnější, než během dne - teď chrápe) .. díky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Jestli nekulhá, ani nejeví neobvyklou klidnost (kočka někdy nekulhá, když ji bolí noha, tak radši nikam nejde, než by kulhala), tak je to asi zbytečné.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    B. je fakt šikovná - včera v deset večer (v lítacím amoku) spadla z nové poličky (v cca dvou metrech výšky) tak šikovně (na kufr obsahující těžkou vrtačku, který se na ní překlopil), že další půlhodinu skoro nemohla šlápnout na pravou přední - po půlhodině chození po třech na ní začala kulhat a šetřit (ale nechala si na ní sáhnout, nijak neuhýbala i když jsem jí nohu prohmatávala a dle mého naprosto laického pohmatu tam nic zlomeného není - porovnávám to s druhou (předpokládám) zdravou nohou)
    .. když jsme šli večer spát, stále kulhala, ale už nevypadala, že jí bolí každý krok a dokonce si vyskákala na nejvyšší místo na spaní, které má k dispozici
    .. dneska vypadá jako by se nic nestalo a noha taky nevypadá nijak nateklá, nebo na pohmat jiná, než tak na kterou nekulhala - chodí normálně a při seskoku dolů nic nešetří, ale ten včerejší pád/dopad vypadal dost strašidelně a kdyby to nebylo večer, asi bych vyrazila hned (pro jistotu) ale dneska fakt vypadá, jako by se nic nestalo (skáče, žere, pije, mazlí se, pobíhá) tak nevím .. měla bych se znepokojovat?
    .. měla bych se tenhle měsíc stavit pro odčervovací tabletu, tak bych ji teoreticky mohla vzít sebou, ale nechci zbytečně plašit :-) co vy na to?
    INXS
    INXS --- ---
    tak už je lepší, byli jsme na kontrole dostal zase ATB injekčně a máme jezdit do středy. Už se trošku najedl a dokonce po příjezdu z veteriny napil a vyjíždí na psy, takže je to zpátky můj Boňas. ale pěkně mě vyděsil !
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    INXS: podivas se mu do huby na sliznice
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    INXS: tohle si kdysi udelal muj pes - pak se prislo na to,ze si z boku fest rozsekl jazyk...
    INXS
    INXS --- ---
    ne nekrvácí a nevim jak poznám u černýho psa že bledne ;) vypadá to, že se snaží usnout. díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: Už nekrvácí, nebledne? Tak asi nemá jak jít do tuhýho, výraznější poranění by bylo na RTG vidět. Maximálně tam má někde kus klacku, který mu zítra vytáhnou.
    INXS
    INXS --- ---
    já jsem u toho hlavně ani nebyla abych to posoudila mam podvrtnutý koleno, natažený vazy a trombózu, takže když se daří tak se daří !
    INXS
    INXS --- ---
    joa strašně slintá (skoro to vypadá podobně jako to Akimovo kousnutí zmyjí stalo se to i na stejným místě, ale dneska vedro nebylo aby se zmyje vyhřejvaly a nateklej čumák a dvojtečku taky nikde nevidim)
    INXS
    INXS --- ---
    TAPINA: jak poznám že jde do tuhýho? Já jsem Bonyho nikdy takhle neviděla
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: O stupeň víc může byt klidně jenom stresová reakce. Počkej až mu pořádně zaberou analgetika, třeba to půjde do rána vydržet.
    INXS
    INXS --- ---
    prej si lehnul, zatím děkuju !
    INXS
    INXS --- ---
    TAPINA: teplotu na tý veterině ho měřili a říkal že má o stupeň víc než má mít
    at se ukážeme ráno že ho právě bud uspěj nebo uviděj zlepšení zase píchnou a pojedem dom
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: Má teplotu, nebo má teplej čumák? Toť otázka, co s nim teď, protože ono je možný, ze tam ma jenom poranění, které se do rána zklidní. Může tam mít kousek zapíchnutej, ale to by se řešilo v narkóze, což je taky lepší ráno v běžném provozu, než v noci na pohotovosti. Kdyby to vypadalo, že si ani nelehne a nebude spát, tak tam zavolej, jestli by to šlo hned.
    INXS
    INXS --- ---
    FIFAJZ: tady jiná není :( jsme v Krkonoších, tohodle jedinýho jsem uhnala (taxík nás stál 800)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    INXS: Au, tak to bych ficela asi na jinou veterinu? Jestli je na tom takhle bidne, do rana bych necekala.
    INXS
    INXS --- ---
    ach jo SOS

    pes si zapíchnul klacek, resp klacek je venku, ale část mi asi vlítla do tlamy a nějak ho tam pochroumala, protože krvácel z pusy (prý šla krev z krku)
    domů došel (2 km), tady se ani nenapil, apatickej, klepe se
    jeli jsme na veterinu, udělal mi rtg kde není nic vidět, píchli antibiotika a analgetika a ráno v pul devátý se máme znova ukázat.
    pes pořád pít nechce, nepolyká, stojí, vocas a hlavu dolu. má teplotu
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jedu odpo, uz jsem tam volala.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Nejlepší postup: Jít na veterinu, zkonzultovat tam problém a zakoupit spolehlivé přípravky. Stejně ty nejnovější a nejspolehlivější jinde než na veterině nekoupíš, výrobci už taky začali mít dost nákupů antiparazitik náhodným výběrem a následných referencí typu 'obojky neúčinkujou'
    REK11
    REK11 --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: comfortis povrazdil rychle, pak ale postupne zabijel zbytek dovylihnuvsich
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam