• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    CAMELLA: ok, dikes moc:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MATHEA: dá se dávat a dává se :)
    INXS
    INXS --- ---
    MATHEA: nevim jestli bych si to u aptoflexu lajzla, on se nemá používat ani s žádným jiným chondoprotektivem nebo jak to nazývaj páč je tam hodně učinnejch látek, takže nekombinovat. a těžko říct, jestli je složení stejný, opravdu dobrá otázka .. ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Aptoflex se da davat psovi i konskej?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: oki, dík :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: jo, u nás naprosto normálně leta.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s tím, že by se demodex léčil strongholdem? http://vaseveterina.cz/mohlo-by-vas-zajimat/37-demodex-canis--trochu-jiny-parazit
    INXS
    INXS --- ---
    bonák ma malé mokvavé kolečko mezi prstama na bláně, co na to?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: muzu se te prosim jeste zeptat, nevis jestli je slozeni pro psy a kone stejne? potrebovala bych toho asi vice, tak jeslti muzu koupit konsky baleni..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    HUDOUS_ML: super, dik:)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA: oka, již jsem zažádala :)
    předám do pošty jakmile budu mít :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: Jop, ok, diky moc za rady! Zhubnuti mi je jasny, ze cim nizsi vaha, tim lip, ale dietni granule mi zpusobovaly tik v oku. Toz to jdu vse predat panickovi, achjo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Mám výborný zkušenosti s Apto-Flexem, vychází i cenově přijatelně. Ono to zhubnutí, kdyby mohla ty dvě kila, aniž by byla moc hubená, tak klidně jo. Protože tady prostě funguje fyzika - čím menší zátěž ty klouby ponesou, tím líp pro ně. Ale nedávala bych dietu na hubnutí, protože tam bývá právě větší podíl vlákniny z obilí, spíš nějakou tu na klouby, když už (tam je navíc hlavně karnitin, aby se pes udržoval hodně osvalený), nebo klidně nějakou grain-free. (Víc masa - víc karnitinu)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: jop, vim, ale urcite dik:)

    HUDOUS_ML: Super, fcb nemam, byla bych vdecna za telefon:)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MATHEA: jinak asi budu nosit dříví do lesa, ale spousta lidí neví a radši říct zbytečně než neříct - pokud se jedná o dlouhodobý užívání přípravků na nohy, rozhodně doporučuju koupit koňský preparáty ve velkých baleních a jen přepočítat dávku - vyjde to výrazně levněji. Případně můžu v poště doporučit nějaký shopy co i posílaj, ale mám takový matný pocit že sleduješ koňský auditko, tak možná nebude potřeba. :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA: jasně, že mám :) moc šikovná je Petra Bartoňková, je to veterinární sestřička na klinice a pracuje se svou sestrou, takže společně konzultují. Momentálně se uchází o titul Doporučený terapeut, takže ji v seznamu ještě nenajdeš, ale je to otázka času. Zkus si ji najít na facebooku, nebo můžu zjistit telefonní číslo, jestli chceš :)
    Jinak já momentálně dávám aptoflex na doporučení veterináře a musím říct, že už po dvou dnech jsem si všimla poměrně velkého rozdílu v bolestivosti pohybu
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAETATIO: Jop, to jsem mu taky rikala.

    HUDOUS_ML: No vidis, na to sem se tady zapomnela zeptat, ackoli vcera do telefonu jsme ji probirali. Mas kontakt na nekoho sikovnyho z Prahy, vid?:)

    TAPINA: No, ja vim, ze placebo nejsou:) Dietni grancle myslel na zhubnuti, coz mi prijde jako nesmysl, ona fakt neni obezni, muze shodit cca dve kila, aby se vic vyrysovala, ale fakt nevim, jestli je dobrej napad nasazovat dietni grancle. Jinak je krmena nejakou Purinou active, coz je predpokladam zatezovka, tak bych akorat presla na jiny grancle bez obilovin a ne zatezovku. Ona zas takovej podes neni, je to spis vytrvalostni pes, bez povelu panicka jde kolem nej jeho tempem (ktery je ale pomerne svizny), se psy si hraje, to jo, ale ne zas nejak extremne, je zvykla hodne aportovat. Doktor, co ji vysetroval, tak pred rtg prave zadnou bolestivost neodhalil, ale jasne, chapu. Jaky konkretni chondra teda doporucujes? Jedna "teorie" zas rika, ze nic proti bolestivosti, kdyz je pes normalne aktivni, aby se neprepinal..?

    Diky moc vsem, odpovedi predam dal.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Chondra nejsou placebo, placebo nezvedne psa, co nechodí, a nerozchodí ho. Dobře vybrané chondro jo. Dietní granule myslel na zhubnutí, nebo na klouby? V těch na klouby je právě to chondro, akorát v menší koncentraci, než když se dává zvlášť. Naopak čistý kolagen je veskrze na nic. Chce to něco s glukosaminem, chondroitinem, kolagenem a kyselinou hyaluronovou. Nejlíp i MSM, protože jestli to je nebo není bolestivý, to se na mladém energickém zvířeti úplně snadno neposuzuje. Osteoartróza bolí, ale mladému poděsovi to stojí za to překonat.
    To vlnění v kyčlích zrovna je projev dyskomfortu, ne-li bolestivosti v kloubu. Pes nahrazuje pohybem pánve pohyb v kyčlích.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA: já bych zkusila (nečekaně) dornovku a na procházkách hlídat, kdy ji to začne bolet a v tu chvíli udělat přestávku a pak to třeba otočit domů (NO asi do batohu nestrčí..). Aktivního psa stejně odpočívat nedonutí - vlastní zkušenost :)
    A kloubní výživě bych se taky nebránila, přece jenom má člověk pocit, že udělal, co mohl.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: já bych jí brala i na ty dlouhý procházky. Altar měl artrózu v 11 měsících na loktech i kyčlích takovou, že mi vet tvrdil, že ho bez operace nechám uspat nejpozdějc v roce a půl. Pohyb jsem neomezovala vůbec krom skoků (ale aportér nebo agiliťák to nebyl, takže prudký změny pohybu měl jen při hře). Nejdelší procházku měl v nějakých 4 letech a to něco přes 40 km, jinak do 30 km trajdal sem tam snad do 6 let (a to byl výrazně těžší než ovčanda měl po 3. roce okolo 50 kg). Zhoršovat se začal kolem 8. roku, ale za to mohly spíš srůsty na páteři. Podle mě právě delší klidnej pohyb udrží potřebný nasvalení, díky kterýmu se pes může hýbat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam