• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    Prosím o radu, pes má na boku obrovský rozdrápaný cosi (štípanec od blechy/bradavice), bohužel je to na místě, kde se může jak drbat, tak to vykousávat...existuje něco jako náplast, co by drželo na srsti a umožnilo to ránu zahojit?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KACJU: no,frantici jsou k temhle plemenum dost hystericky, neprevazej je ani letadlama
    KACJU
    KACJU --- ---
    Ahoj
    nevite co muze zapricinit natekani tlapek u psa?
    Natekaji jen polstarky. V posledni dobe pribral 4-5 Kg ale spis svalove hmoty. Je to krizenec AST. Je mu 6 let. Zradlo ma Proplan senzitiv adult. Driv sportovec, ted kvuli tlapkam to nejde.
    Lize si je a ma to uz do krve. Nechce si na to moc nechat sahat.

    U veterinare sme byli ale ten se venoval jinym problemum nez tomuhle. Bydlime ted ve FR a veterinari sou tu hodne drahy a prijde mi ze stoji za prd. Misto aby se zabival zdravotnim stavem tak me vyslichal jestli mam zkousky na chovani AST a ze je to pes 1 kategorie ze ho musi nechat vykastrovat a jestli nemam zkousky na chov bojovych psu ze ho musi utratit gggrrrr.
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    REK11: tak ted jeste navsteva vererinare a nakup pro ctyri kocky na tri mesice...jupi :)
    REK11
    REK11 --- ---
    DZIMI: bud v klidu, ja se ptala kamaradek a byl mi doporucen, kdybych se neptala, mohla jsem byt nastvana jen na sebe. pak jsem to resila tady a nakonec ve vzkazech. byli jsme fakt zamoreny a ja nestastna.....
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    REK11: Mnojo, to je tak, když se nezeptáš před nákupem a dáš na reklamní kampaň :/ Poučena jdu dokoupit tablety, nasadit kočkám a modlit se, aby ty potvory malé pochcípaly...
    REK11
    REK11 --- ---
    DZIMI: DZIMI: ahoj, urcite. frontline jsou vyhozene penize. ja to musela dat soucasne, jinak by nas blechy sezraly za ziva
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    dotaz....podali jsme kockam frontline combo a samozřejmě, zatím bez úspěchu, je možné jim dát comfortis - případně jak dlouho po podání pipety??? Díky moc
    REK11
    REK11 --- ---
    HUDOUS_ML: moje kocka dostala tabletu pro 5-10 kg, coz samozrejme nema. kupovala to sestra. ja to zjistila az po. byla uplne v pohode. asi to fakt kazdy snasi jinak
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HUDOUS_ML: paní doktorka udělala seškrab, ve kterém nic nenašla, takže jsme dostali kapičku proti blechám s tím, že budeme vylučovat možné příčiny. Dneska ráno jsem z něho sundala blechu, takže se zdá, že máme odpověď..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EZKATER: Tady (a pravděpodobně i jinde, co tak čtu na netu) jsou teď blechy, se kterýma nic jinýho než tablety nehne. Takže je dáváme rovnou všem a žádné takové komplikace zatím nebyly.
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    ok, díky, ještě asi pár dní počkám a pak to dávení zkonzultuju s veterinářem. Jinak pes byl zablešenej silně (Frontline s tím ani nehnul) a tableta zabrala na 100 %, takže se asi látka stihla ještě vstřebat...z blech jsem byla nešťastná, ale po druhý bych to psovi asi nepodala (blití a ztráta chuti k jídlu), ale je jasný, že každej to snáší jinak...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EZKATER: To už asi spíš nebude z toho. Ostatně ani to zvracení po podání není běžný vedlejší účinek (výjimečný ano, ale v tom případě vyzvrací tu tabletu a k ničemu to není).
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    psovi (6 měsíců) jsem, na radu veterináře, minulou sobotu (11.) podala Comfortis, první den prozvracela (s čímž jsem po upozornění vet počítala), ale do dnes se dáví (kašle?), prostě bleje na prázdno....je to, více než týden po podání, v normě?
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    TAPINA: Dekuji, dostali jsme dve pigara antibiotik a tablety na doma. Ve strrdu jdeme na kontrolu,)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BOYLER: Hysterie ne, ale pozornost ano. To mívají kočky, když jim něco je. Ale může to být ledacos.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Mohl by.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    Ahoj, setkali jste se nekdo uz s tim, ze by mela kocka pres oci ty blany od rohovky celou dobu? Normalne to miva Hedu? jen kdyz se probouzi a otevira oci, ale ty blany vzdy jakoby ustoupi.
    Nyni to ma takhle po celou dobu a mam za to, ze pres tu jednu uz ani nevidi.
    Samo sebou k veterinari pojedeme jeste dnes, ale zrovna jako na potvoru ma dnes vecerni sluzbu, tudiz se ptam proto, abych vedel, jestli je ma hysterie na miste.
    Dekuji za vase pripominky.
    v linku aktualni foto https://www.dropbox.com/s/a68jzbqjmdoqv7i/2014-10-20%2015.43.56.jpg?dl=0
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no taky toho mého považují za malý zázrak, že nemá potravinové alergie... Tihle psi mají skvělou povahu, jsou naprosto úžasní, ale ta daň, kterou platí svým zdravím, je prostě příšerná..
    Já svého buldočka miluju nejvíc na světě, ale díky těm zdravotním problémům už si tohle plemeno nikdy v životě nepořídím...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: No, ano. Máme v péči buldočka, u kterého už se řešila kůže a páteř, a když šli pak s očima ke specialistce, tak paní přišla celá zničená z toho, že tam potkávali samý buldočky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam