• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    XIFF
    XIFF --- ---
    TAPINA: on ten prasek puvodne rozvejkal, a pak tak pulku rozdrcenou na kousky vyplivl a uz ji nechtel dojist, to pak dojedl zamaskovany tim masem, takze to melo vetsi sanci na vstrebani, nez kdyby ho polkl vcelku, kazdopadne za dalsi hodinu mu ze srsti zacly vylejzat naprosto omameny blechy, uplne zpomaleny, pak jsem ho venku u kose vycesala a ted jak ho tak probiram, tak jsem nasla 2 mrtvy, takze to vypada, ze se neco stihlo vstrebat..:) Tak snad dost..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: Tohle je bohužel sice vzácný, ale nepříjemný nežádoucí účinek (v tom smyslu, že se opravdu lék nemusel stihnout vstřebat). Nezbývá než čekat a doufat, ale jestli v tom vyloženě nebyly zbytky prášku vidět, tak snad dobrý.
    XIFF
    XIFF --- ---
    Zdravim, tak nas ty blechy doběhly taky, po vyzkoušení ortosanu co jsme měli doma na kterej blechy dá se říct ani nezareagovali, jsem tedy skočila na vet pro Comfortis, dnes jsem ho našemu hafovi dala, ale asi hodinu potom se poblil, tak mi teď vrtá hlavou, jestli se stačil prášeček vstřebat nebo to účinkovat nebude..? Vyblil štávy plus trochu sušenýho masa, kterym jsme museli prášek zamaskovat, jinak ho odmítal sníst..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vobludy, mlsný rozežraný, rozmazlený.... Na mráz s nima.

    (aneb s mletým hovězím coby maskovacím elementem jsem měla jen částečný úspěch)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZUZKAOU: rozdělit na poloviny, příp. čtvrtiny, zabalit jednotlivé kousky do EasyPillu a buď to sežere dobrovolně, nebo se to dá snadno "vtlačit" skoro do krku...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ZUZKAOU: já kočce většinou nějaký lék rozdrtím, do něčeho lepkavého vmíchám a pak jí to napatlám na přední packy a ona si o dokonale olíže sama :) Jen se toho nesmí napatlat moc, protože by to nejdřív sklepala.
    TARGI
    TARGI --- ---
    Malá -pes - občas pokasle a je lehce zahlenena, žádná traga, ani není unavenejsi, smutnější, teplotu taky nemá, k vetovi mi to připadá zatím zbytečný, koupili jsme jitrocelivej sirup, ven jen na otočku a doma prikrejvam pokud si lehne.... napadá ještě nekoho něco čím ji ulevit?
    REK11
    REK11 --- ---
    ZUZKAOU: my mame s Brusinkou dohodu-já jí cokoli narvu do krku, ona mě nekousne,ani neškrábne a pak jí drbu dokud jí to nepřestane bavit .-P :-D

    PS: ta tableta je fakt velka no
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Jsou ochucený. Což ale u kočky vůbec nic neznamená.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mám tu tablety comfortisu - jak mám něco tak obřího dostat do kočky? I já bych měla problém to spolknout
    Tušíte někdo, jak moc je to hořké a když to podrtím do jídla, tak to nezežerou?
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    TAPINA: zatim se to jevi jen jako ranni, ale tezko rict, pac vetsinu dnes je doma sam... a je fakt, ze misku ma k dispozici plnou celej den a tyhle novy granule zere jak zjednanej...kazdopadne ale jestli to neprejde, vyrazime pro kortikoidy, at si neuzene jeste dalsi neprijemnosti:(
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    MAR_TINA: no jestlize to pomuze, ale nebude to naporad, tak asi jo...vyrazime teda k vetovi a udame se:) Jinak jsme ted teda na doporuceni nasadili granule SPECIFIC, mate s tim nekdo zkusenost?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Další věc je, že střevo v zánětu, to znamená s narušenou ochrannou bariérou, si může vytvářet další a další alergie na další a další věci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _PINKY: Ranní zvracení šťáv, pokud je to jenom tohle a zbytek dne už klid, obvykle vyřeší rozdělení krmení do ranní a večerní dávky.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    _PINKY: má to od mala .. v depozitu se na to bohužel nepřišlo .. doma jsem si ze začátku myslela, že je to stres, ale když to ani po týdnu neustávalo, navštívili jsme veterináře, prošli jsme si kolečko - odčervit, suchá rejže - kuřečí, dietní konzervy, výměna veta, testy na parazity, krevní testy .. nakonec padla diagnóza alergie a pak miliarda dalších problémů :) ale jede se dál :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    _PINKY: já bych se na zaléčení problému kortikoidům nebránila. Nejprve je potřeba ten trávicí trakt uzdravit a pak se může hledat vhodná dieta.
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    TEEAK: nam vet taky rikal, ze by to bylo na cca mesic...ale snazim se najit jiny reseni.
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    TEEAK: A ma takovouhle alergii od mala, nebo se mu to projevilo postupne? Rada bych se prave toho problemu zbavila (nebo ho alespon omezila) v zakladech a ne tim, ze ho budu krmit suchou rejzi:(
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: bez těch korťasů by to ani nešlo, kočka měla ze začátku tak zdevastovaný střeva i žaludek, že nebyla pomalu schopná strávit ani ty předpisový granule (prostě jenom prošly kočkou a vyšly ve stavu, jako bych je namočila do vody - a ani nemluvím o tom, jak zhubla) .. během podávání kortikoidů se to pomalu dalo dopořádku a pak se korťasy vysadily a granule jí zůstaly
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    _PINKY: já svému prudce alergickému zvířeti dávám po poradě s veterinářem hypoalergenní veterinární dietu (RC) na předpis (a nesmí vůbec nic jiného - ani oblíznout, protože jinak okamžitě nastoupí drbání a problémy) .. která spoustu problémů vylepšila, ale ne všechny vyřídila .. nic dalšího jsme raději nezkoušeli a jsme v rámci možností spokojení .. antibiotiky a kortikoidy jsme si prošli taky
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    TAPINA: U nas se to objevilo nedavno (prujem s krvi - absolvoval vsechny mozny testy, biopsii slinivky, zaludku, strev...a vysledek byl nejasnej, asi alergie). Nejdriv jsme vysadili obili, pak jsme presli na dietni/specialni granule...na tech to vypadalo dobre, ale ted zacal zvracet (a zvraci rano stavy uz asi 4 dny). Bojim se, ze kdyz pojedem k vetovi, nasadi mu slibovany kortikoidy a bude:( A nejradsi bych teda zacit krmit masem a prilohama / barfem a k tomu zvolila nejakou alternativni lecbu. Ale netusim, jaky jsou moznosti.

    A jinak teda podle slozeni mam pocit, ze jsou vsechny granule priserny a neni mozny najit nic vhodnyho:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam