• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: jo,to rozhodne :-) ja se spis jen pozastavila nad tim,jak rozsireny ten vedlejsi ucinek je :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Je to nežádoucí účinek, o kterém se výrobce zmiňuje, že se dá očekávat. Ale jestliže se jedná o jednorázové poblití, která nemá vliv na účinek, a druhá alternativa jsou blechy, které nejdou zlikvidovat, tak myslím, že volba je jasná :o)
    REK11
    REK11 --- ---
    HUDOUS_ML: moje kocka dostala mega davku a ta blindi min jednou tydne a uplne v cajku
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HUDOUS_ML: kocour dostal stejnou davku, ale po kouskach a jeste se syrem, protoze pilule nerad. A tomu se nestalo nic.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    Docela se tady mnozi ty pripady zvraceni po Comfortisu,zda se mi...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: no docela překvapila. Já si takhle usínám a najednou neidentifikovatelný zvuk. Tak se přemůžu otevřít oko a kočka sedí na opěradle a čumí dolů pod sebe, kde jen těsně minula kocoura natrávenýma granulema. Radosti s nima
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Nemusíš. Zdejší zkušenosti ukazujou, že tableta funguje, i když následuje zvracení, dokonce i když není sežraná celá. Pokud vyloženě nevyblije celou neporušenou tabletu, je to v pohodě.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Včera jsem na veterině dostala pro všechny tři zvířata tabletu na blechy http://www.veterinarnipece.cz/comfortis-cat-dog-tbl-4610.html

    Kočka ji sežrala bez problémů asi o půl deváté večer. Pak mi před jedenáctou najednou vyblila hromadu granulí (což nikdy v životě neudělala). Znamená to, že mám jet shánět další tabletu?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIMCIIQ: mně přijde moc pěkná a v dobré formě
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SUFFOCATE: stydet se za super atleticky zvire?:D Opravdu malo lidme rikam, ze je jjich pes hubenej, naposled znamymu s hodne kostnatou ovcandou z utulku, cca 8 let je cube. Rikal, ze kvuli kyclim, ale ta byla fakt vyzabla. Ale tak treba ja mam jenom divny meritka:D
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SIMCIIQ: tyjo kdyz se podivam, jak vypadal muj pes (ted uz je teda vyzranej), tak bych se asi mela stydet! Ale on opravdu dostaval hodne jidla :) http://koza-voza.rajce.idnes.cz/vikendbrezen11/#vikendbrezen_196.jpg
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    SIMCIIQ: to je jak baltazar je proste taky od prirody mensi a atletictejsi, casto nam lidi na ulici rikaj jestli neni nejakej hubenej, ale pamatuju ze sem ho cpala az mi veterinar nenapadne naznacil ze na jeho stavbu tela zacina bejt trochu tlustejsi :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIMCIIQ: Pes by měl mít z výšky viditelné zúžení pasu a při pohledu z boku se můžou rýsovat poslední dvě žebra (u svalnatějších plemen můžou, u méně osvalených dokonce mají). Neměly by mu lézt pánevní kosti, to už je známka vyhublosti.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MATHEA:
    LA_PIOVRA:
    HUDOUS_ML:
    TAPINA: tak diky, jako ji opravdu trosku lezou zebra a kdyz hodne beha, tak se ji jakoby stane bricho dychanim a budi dojem vyzabliny.. ale ona nikdy nebyla takova ta mohutna pitka, je mensi, jako stene byla nejmensi..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: mno ted se dost často stávalo, že nebyl na skladě a čekalo se na něj třeba i měsíc, nebo se musela brát vyšší koncentrace. Samozřejmě nevím, jak je to konkrétně ted.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Mně nepřišlo, že by byl problém ho sehnat. Tenkrát, před pár lety.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIMCIIQ: Tohle rozhodně není hubenej pes. Takhle má pes vypadat, ale většina lidí má posunutá měřítka svými vyžranými koulemi :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ELFIN: jo jinak asi nejzkušenější je MVDr. Lukešová, tak ideálně at se vet ptá přímo po ní. Pracuje vždy dopoledne do 15h krom pondělí a čtvrtka.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    CAMELLA: njn, uvidíme. Já tyhlety stavy tak nemam ráda...Díky za rady, předám :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ELFIN: držím palce, at to nějak zvládnete. Ona anemie je u chronických ledvinářů častá věc, a fakt se to tín epo dá hezky upravit (samozřejmě záleží na konkrétním zvířeti).
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SIMCIIQ: mi taky přijde úplně v cajku, má krásnou atletickou postavu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam