• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    WOSHIII: Zitra urcite vyrazte, urvany drapky a kor najednou je velky au. Jak se to povedlo? :( Zatim dbej na to, aby si to nerozblemcal, takze obvaz, fusekle, na venceni aspon igelitak pres ponozku, at si tam neco nezanese.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    MARKYSHA: Stalo se to dneska, nakonec se to zlepsilo, uz neknuci. Tak jsme se rozhodli pockat do zitra, jak se situace vyvine. Precejenom by musel do narkozy, aby mu to vycistili a zavazali, coz je pro nej taky blbi.. Zitrek ukaze vic.MARKYSHA:
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    WOSHIII: může mít zbytek lůžka v pacce, kde to hnisá.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    WOSHIII: ja bych vyrazila urcite
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    MAGDALENA: Asi ctyri drapy ma strzeny uplne. Ted zacal knourat, tak ho to asi fakt boli.. Takze tam asi vyrazime no :(
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    WOSHIII: ma to uplne strzene? Na veterine mu to prohlidnou, vycisti a zafacujou prip. mistne daji ATB. Aspon nam to tak ukazali, ta nase si to totiz dela bezne.
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    Pes ma nestastnou nehodou strzeny nehty na zadnich nohou. Udelaji s tim neco na veterine? Vycistila jsem to Betadinem, ale boli ho to. Muzu udelat neco vic? Doroste mu to?
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    aha, ja jsme jen nahodne narazila na kreatini u psa i cloveka s horni hranici 110, takme napadlo jestli to neni stejny vubec...tak neni, diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Liší. Liší se i u psa v průběhu věku a vždycky se to musí posuzovat individuálně.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    jlisi se nejak referencni meze biochemickeho vysetreni cloveka a psa nebo je to stejny?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Mám divokou potkanku po operaci nádorů, teď se jí nad tlapkou (bohužel už nevím, na které straně, vyndávali jí útvary z obou třísel) udělala cca 1 cm pevná kulatá boulička, vypadá to, že je připojená spíš před zadní nožkou než ke kůži, nevíte co by to mohlo být?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    REK11: A co tam říkali? :o) To vidím, že je extrémní, několik případů denně a to už musí být, když lidi přijdou na veterinu, to už museli zkusit všechno ostatní :o)
    REK11
    REK11 --- ---
    TAPINA: hele zrovna včera byly blechy i v TV. Prý je extrémní zamoření.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Moje zkušenost je, že uzliny jsou zvětšené ještě dlouho po odeznění zánětu. Ono tady je těžko něco zkoumat, protože problém není v těch uzlinách, ty reagujou na něco někde o kus vedle. Ano, šlo by udělat cytologii a ověřit, že to je opravdu zánětlivá reakce a ne třeba nádorový proces, ale na 90 % to zánětlivá reakce bude, pakliže to reaguje na nesteroidy, a budete tam, kde jste.
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    Moc děkuju, vyzkouším!
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    MIJKA: taky doporučuju Aptus Apto-flex. Vynikající výsledky, které jdou vidět už po pár dnech.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MIJKA: mam temer zazracne zkusenosti s pripravky Stride, jak u koni tak u psu. Ale je to asi to nejdrazsi co je na trhu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIJKA: Aptoflex. Bezkonkurenční.
    MIJKA
    MIJKA --- ---
    Zdravím a prosím o radu, mám 11letého retrívra s dysplazií, nekulhá, ale trochu už se mu začíná podlamovat jedna zadní noha, třeba když čurá a stojí na ni, nemá stabilitu, dávám mu léta Alavis a ráda bych to zase s něčím prostřídala, poradíte něco ověřeného, prosím? Díky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Zvětšené uzliny na krku jsou zpravidla známkou něčeho nepěkného v krku, infekce, angína, zánět v zubech... něco hodně nepěkného, typu lymfom a tak, se vyznačuje zvětšenýma uzlinama na celém těle (typicky dobře posouditelné jsou podkolenní). Takže jestli je jinak všechno v pořádku, je potřeba prověřit krční okrsek, kde tam něco je. Do uzlin každopádně nešťourat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam