• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    BLUDICKA: takze by mohl pomoct, kdyz uz je zanet rozjetej, jo?
    jinak v lekarne mi ten debil prodal uplne jinej sirup, coz jsem zjistila záhy - s brusinkama , nakej detskej, myslis-te, ze ma cenu to fene davat?
    situace je ted takova, ze je to sedmy den, co ma ATB, naprosto zadna zmena, zacala uz curat i doma. prestala temer zrat, je videt, jak hubne, je presla a jen spi. zacinam byt dost zoufala, dneska jdeme k vetovi...
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KAMPA: Lichořešnici jsem na zánět močáku užívala já a pomohlo to, tisíce děkovných dopisů.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: tak zatim nic nevime vrorky poslány na rozbor snad úplně na vše, vicememe preventivne(prý kdyz uz, tak všechno) ale vet se přiklání k napr odreni uvnitř. ve CT budou výsledky.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    davali jste na zanet mocaku LICHOŘEŘIŠNICI? pomáhá to? udělám cokoliv , abych svyho psa zbavila toho posranyho zanetu...
    TARGI
    TARGI --- ---
    pardon "na konci hovinka", pitomá oprava textu
    TARGI
    TARGI --- ---
    sice dnes už l mastime k vet, ale víte co by to mohlo byt....
    stenatko holka SBT má na novinky pár malickejch kapek krve, až na konci a je úplně čerstvá... resp me napadlo, ze se někde rejpla, tak jsem nejela k vetovi hned, a ještě jsem ji znova odcervila, ale zadna změna. průjem nemá, aktivní je stále stejně a ji taky normalne. Nějaké nápady, či co nás dnes čeká? kousek hovnouse beru s sebou.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, psala jsem tady, ze ma moje čuba asi zanět močových cest - což vet potvrdil a nasadili jsme ATB - zitra to bude týden (jdeme na kontrolu) jenže žádná změna nenastala - je to ještě normální nebo mam mít strach? diky
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SKAFF: Jestli takhle trpí, tak jo. Fakt znám dvounohý, měla jsem slepého a oni ten handicap víc řeší páníčci než oni sami.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SKAFF: ja bych teda asi taky sekla, kdyz ma bolesti, v podstate zbytecny..:( A na to, ze ho nabralo auto, dopadl jeste hodne dobre..
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    HUDOUS_ML: 7 dni
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SKAFF: jak dlouho je to co ho nabralo to auto?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    MARKYSHA: takze ty navrhujes rovnou seknout?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SKAFF: jsou psi se dvěma nohama, kteří jsou spokojení, ocas je proti tomu maličkost, než ho nechat trpět, popř. riskovat nějaké složité operace.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Do psa (30kg) nabouralo auto, z RTG je videt, ze ma roztristeny prvni nebo druhy ocasni obratel za krizovou kosti, a to celkem dost. Nevrti, ocas je svesenej, hybe s nim fakt malinko, ale cit v nem nejaky ma. Kdyz ho stipnu, tak to citi, ale musim celkem dost pritlacit aby zareagoval. Driv zachytil i pericko na spicce ocasu, ted ho musim fakt stipnout. Nedokaze ocas zvednout, aby se vysral, furt chodi nahrbenej, a kdyz si leha, tak dlouho hleda polohu, kde to neboli.

    Vet rikal, ze kdyz to sroste blbe, muze se zpretrhat i ten zbytek nervu a pak mu ho musi amputovat.

    Co s tim? Operovat ten obratel, je to k necemu? Co to vlastne znamena? Ze mu ten obratel daji do puvodniho tvaru?
    Nebo to nechat a doufat, ze mu to sroste a cit v ocase zustane?

    On ho ma tak dlouhej, ze prijit o ocas, to by asi pro nej bylo jako prijit o pul psa :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Tak to jo, ale někdy se ty potřeby projeví až v průběhu. To ale i u lidí, moje tchyně měla jít taky na operaci v epidurálu a nakonec z toho byla celková (ostatně totéž já při porodu).
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    "jen" Propofol asi melo byt,pak by to davalo smysl.
    anestezie na miru urcite, proto tam clovek chodi predem se domluvit a na predoperacni vysetrenii, zejo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Tak první dotaz "proč byl na účtence propofol" vyzníval jinak, propofol tam bude vždycky. Ale zase dovedu si představit situace, kdy se inhalačka raději nepoužije (ona má svoje výhody, ale i nevýhody a anestezie se vybírá na míru konkrétnímu pacientovi a ne "my to u nás děláme takhle")
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    presne to me napada. my prave hledali pracoviste ktery ji ma a jsem presvedcena, ze to udelali "klasicky" a nerekli to. ale co. pal to cert.zvire je ok. akorat mi to vrta hlavou a tak se omlouovam ze zabiram misto plodnejsi diskusi :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Tak jasně, úkon by tam měl být. A jinak teda v sedaci, propofolu a analgetiku samozřejmě lze plnohodnotně provést operaci, tak to děláme všichni my, co inhalačku nemáme. Možná se v průběhu rozhodli, že inhalačka nebude vhodná, z nějakého důvodu, ale to by ti teda měli říct.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no ale uvedes tam aspon polozku " vykon tenaten + inhalacni anesteze" nebo co javim ne? nebo je to stejne drahy jako nitorzilni?
    mmch cena byla za vsecko sakum pikum 1500, to mi taky nesedi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: No tak jak chceš rozpočítat spotřebu plynu? Máš to rozpočítané pravděpodobně nějak na dobu trvání anestezie a počítáš to do úkonu, jinak fakt nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam