• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: děkuju, rovnou ho objednám
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: jasne, ja som bola trochu OT - nereagovala som na toho ladvinara - ale ked sa uz nakusla tema pamlsky, tak ma to napadlo.


    LAETATIO: mam predstavu susit to nakrajane na mensie kusky, aby to bolo vyuzitelne aj pre macky. no, dlhe zimne vecery pred nami, nieco asi vyskusam.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: beaphar? Teda aspoň pro kočky jo, jeden náš ledvinář je občas dostává: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/beaphar_specialni_dieta/121988
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    XAJA: suším kuřecí prsa a někdy hovězí srdce jako krmení na čundry. Oboje teda ze syrového. Na pamlsky mi to přijde extrémně špatně dělitelné a pro psa špatně polykatelné.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Ja mam pocit, ze neco dela Trovet? Ale jestli primo na oxalaty, to netusim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jenže sušené maso je ultrahustokrutě koncentrovaná bílkovina, to bych ledvináři fakt nedávala. Ony nějaké dietní pamlsky jsou, ale já se už dva dny marně pokouším vzpomenout, kdo je dělá :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LAETATIO: tak to u nás jsou pečená játra (samo namletá, ne kusy jater) největší lahůdkou pro všechny psy co znám. Minule jsem je dala klukovi, co chodí na agi s takovou lenivou ridgebačkou a jak ta se mu rozběhla na játra :) akorát se pak kolem něho seběhli všichni psi a chtěli taky :D
    ale jinak velmi dobře zabírá párek nebo nějaký ten hnusný měkký salám typu gothaj - čím levnější, tím víc jim chutná.. Ne že bych to do psa cpala nějak ráda když to sama nejím, ale jednou týdně na agi nemůže uškodit a psi jsou po tom jako diví :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    a uz ste niekto skusali maso nasusit? chystam sa na to uz dlho, ale nejako som sa k tomu este nedostala. ludia bezne vyrabaju jerky, tak ma napadlo to urobit pre zver - len asi skor z vareneho, predsa len, co som bezne citala recepty, tie ludske sa najkor solia, co by nebolo dobre.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ...tak muzu experimentovat :-D ;-) :-D ;-)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: u nás jsou pečená játra daleko za vařenou kančí kýtou a hovězím a krůtím srdcem, i játrové a lososové sušenky jsou před nimi :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TARGI: maso? pche! zkus pečená játra! a bacha, má to vedlejší účinky, na povel KE MNĚ! se k tobě seběhne doslova všechno čtyřnohé (jednou jsem tam viděla i veverku :D)
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TARGI: nejde o to, že by to nezabíralo...ten by si sežral i nos mezi očima, kdyby na něm měl drobek z rohlíku, natož pak maso. Spíš jsem doufala, jestli někdo neporadí prostě nějakou dobrůtku, kterou by při této dietě a problémech občas mohl
    TARGI
    TARGI --- ---
    ELFIN: jako, hele já mám ted povinnost nosit vařené maso :-D :-D :-D nakazal trenér ;-) a fakt to sakra zabírá ;-) sice furt peru pamlsovnik a kapsy, resp bundu...jiná věc je, jestli nemůže, no...
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TARGI: přenosné...jako že neni zrovna praktické nosit s sebou ven kus masa. Navíc on to maso může jen maličko občas
    TARGI
    TARGI --- ---
    ELFIN: proč to neni přínosné?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ELFIN: ja pouzivam syrove maso a nejak s tim nemam problem :D
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: to jo, ale to není zrovna moc přenosné např. ven. Granule jako odměnu zkusíme
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ELFIN: jestli dostava drubezi maso, tak mu ho povar, nakrajej na kousky a je to? :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ELFIN: a dávat mu jako odměny ty granule? já to tak dělám se psem, co má veterinární dietu naprosto běžně...
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    Máme pejska po vyndání oxalátů z moč. měchýře, má nasazenu veterinární dietu, kontroly moče po prvním a druhém měsíci všechny v normě. Je to nesmírně žravé zvíře (australský teriér, 9 let) a zajímalo by mne, zda by mohl nějaké pamlsky? teď dostává fakt jen granule namočené ve vývaru, aby přijímal dost tekutin a občas do toho maličkato drůbežího masa, ale byl zvyklý dostávat odměny a prostě mu to chybí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam