• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JULYZ: Suprelorin je teď myslím jediný přípravek na trhu. Je na cca 6 měsíců podle velikosti psa a rychlosti vstřebávání (u malých funguje déle). Několika psům jsem to aplikovala, problémy žádné, zkušenosti podle toho, co od toho lidi očekávali. Je to fajn jako způsob "kastrace nanečisto", vyzkoušet si, co to se psem udělá a podle toho ho buď potom vykastrovat, nebo ne.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SAGEMA: u psa je to tiež dočasne, čo viem, tak implantát funguje cca pol roka.
    nemáte s tým náhodou niekto osobnú skúsenosť?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    JULYZ: u prasat je to spíš dočasná záležitost, nevím jak u psa, dávají se dvě dávky a pak jde ale prase na jatka, tak těžko říct, jak se to vyvíjí dál. Protože po té první dávce se funkce varlat po nějaké době obnovuje.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PLAVEVA: nevím, já o psích ledvinových problémech nic nevím, to je dotaz na veta, jestli jim to funguje stejně jako kočkám
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Máte niekto skúsenosť s chemickou kastráciou psa? Aké možnosti existujú?
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    LANTHAL: a to muzou i psi?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Při objednávání dej pozor, aby to byl ten se dvěma M. Ještě existuje Imunovet, ale to je čínskomedicínské šarlatánstvo bez účinné látky.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: děkuju, rovnou ho objednám
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: jasne, ja som bola trochu OT - nereagovala som na toho ladvinara - ale ked sa uz nakusla tema pamlsky, tak ma to napadlo.


    LAETATIO: mam predstavu susit to nakrajane na mensie kusky, aby to bolo vyuzitelne aj pre macky. no, dlhe zimne vecery pred nami, nieco asi vyskusam.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: beaphar? Teda aspoň pro kočky jo, jeden náš ledvinář je občas dostává: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/beaphar_specialni_dieta/121988
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    XAJA: suším kuřecí prsa a někdy hovězí srdce jako krmení na čundry. Oboje teda ze syrového. Na pamlsky mi to přijde extrémně špatně dělitelné a pro psa špatně polykatelné.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: Ja mam pocit, ze neco dela Trovet? Ale jestli primo na oxalaty, to netusim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jenže sušené maso je ultrahustokrutě koncentrovaná bílkovina, to bych ledvináři fakt nedávala. Ony nějaké dietní pamlsky jsou, ale já se už dva dny marně pokouším vzpomenout, kdo je dělá :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LAETATIO: tak to u nás jsou pečená játra (samo namletá, ne kusy jater) největší lahůdkou pro všechny psy co znám. Minule jsem je dala klukovi, co chodí na agi s takovou lenivou ridgebačkou a jak ta se mu rozběhla na játra :) akorát se pak kolem něho seběhli všichni psi a chtěli taky :D
    ale jinak velmi dobře zabírá párek nebo nějaký ten hnusný měkký salám typu gothaj - čím levnější, tím víc jim chutná.. Ne že bych to do psa cpala nějak ráda když to sama nejím, ale jednou týdně na agi nemůže uškodit a psi jsou po tom jako diví :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    a uz ste niekto skusali maso nasusit? chystam sa na to uz dlho, ale nejako som sa k tomu este nedostala. ludia bezne vyrabaju jerky, tak ma napadlo to urobit pre zver - len asi skor z vareneho, predsa len, co som bezne citala recepty, tie ludske sa najkor solia, co by nebolo dobre.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ...tak muzu experimentovat :-D ;-) :-D ;-)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: u nás jsou pečená játra daleko za vařenou kančí kýtou a hovězím a krůtím srdcem, i játrové a lososové sušenky jsou před nimi :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TARGI: maso? pche! zkus pečená játra! a bacha, má to vedlejší účinky, na povel KE MNĚ! se k tobě seběhne doslova všechno čtyřnohé (jednou jsem tam viděla i veverku :D)
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TARGI: nejde o to, že by to nezabíralo...ten by si sežral i nos mezi očima, kdyby na něm měl drobek z rohlíku, natož pak maso. Spíš jsem doufala, jestli někdo neporadí prostě nějakou dobrůtku, kterou by při této dietě a problémech občas mohl
    TARGI
    TARGI --- ---
    ELFIN: jako, hele já mám ted povinnost nosit vařené maso :-D :-D :-D nakazal trenér ;-) a fakt to sakra zabírá ;-) sice furt peru pamlsovnik a kapsy, resp bundu...jiná věc je, jestli nemůže, no...
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TARGI: přenosné...jako že neni zrovna praktické nosit s sebou ven kus masa. Navíc on to maso může jen maličko občas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam