• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jo no, to vis ze ji to dam, kdyz to chce, ale odvarena z jejiho jidelnicku tea vazne nejsem:))
    GIO
    GIO --- ---
    rozhodne kladicka kastrace, pokud dobre dopadnou vysetreni, narkozy se neboj, riziko to je vzdycky, ale lepsi reseni vazne neni... ja se strasne bala narkozy u sve tehdy skorem jedenactilete dogy.. mela byt v kratkodobe par minut a nakonec byla snad dve hodiny... dikybohu to zvladla.. budu drzet palce, retriever je drzak, ten to urcite zvladne a bude mit klid)

    u chemicke kastrace zalezi na typu aj treba nechtela mit psa dennodenne na praskach, pred sesti lety, takkze jsme se priklonili ke klasicke.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: tak ji dej trochu lidskeho ;) ja to vim, Julie mela ten samy problem, jedla jen DMko...
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jako a to je problem, ja muzu aurore dat /jakekoliv/ samotne maso, kapsicky s nejvyssim podilem masa, konzervy co bych skoro jedla i ja(kure s krevetama shiny cat.)) a nezere nic jen shebu, fuj.))

    nechce mi uz ani granule, mrcha.. a je tak hubena, ze nemam to srdce ji nechavat hladovet.

    zato vylizuje talire s lidskym jidlem, bych ji placla:))
    SISTA
    SISTA --- ---
    TAPINA: mam akorat strach z narkozy, ale priklanim se ke klasicky kastraci, pokud to stav dovolli. dekuju moc za reakci.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Vzhledem k tomu, že prostata s věkem ráda bují do hormonálně dependentních nádorů, tak já bych do kastrace šla. Pokud celkový stav nedovolí klasickou, tak aspoň do chemické. Ta je v podstatě bez nežádoucích účinků (jenom leze do peněz, když se musí aplikace opakovat delší dobu).
    SISTA
    SISTA --- ---
    mohla bych poprosit o nazor? nas retriever ma hodne extremne zvetsenou prostatu, ktera ho boli. nemuze se ani vykadit. pred vice nez tydnem dostal antibiotika a suspenzi na snizeni testosteronu, ale nevypada to na zlepseni:/ navrhovali nam bud chemickou kastraci nebo klasickou. dneska bysme to meli na kontrole probrat. jakej byste zaujali postoj u 11,5 letyho psa? predem diky za nazory.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: díky za tip, ale já (teda spíš kočka) je mám raději takhle .. občas je dostane jen tak za odměnu a to si moc neumím představit, jak bychom to se sypkou formou udělaly (navíc krmíme jen granulemi a sypký už do toho dostává PlaqueOff, čili by měla uprostřed suchých granulí hroudu prášku .. což se mi moc nelíbí) .. ale věřím, že jestli MAR_TINA krmí mokrým, tak by se jí to mohlo hodit :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TEEAK: koukni mozna jeste na Animo - www.centrumkrmiv.cz myslim.. tam meli pivovarske kvasnice sypke a vyslo to lepsi nez ty tabletky (a da se to zamichat do zradla)..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    jinak v tomto clanku je uvedeno nutricni slozeni napr. mysi a krysy, tedy prirozene koristi kocek (tabulka na konci clanku)
    https://www.nal.usda.gov/awic/zoo/WholePreyFinal02May29.pdf
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: pro kocky podil sacharidu v potrave max 14-10% (ruzne zdroje). trochu muzes, pokud to zere, ale jinak by mely mit hlavne bilkoviny (40%) a tuk (30%). Ostatni ziviny jsou mineraly a voda a dusikate latky nebilkovinne povahy a tak...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: jj kupuju v lékárně - jsou to takové pytlíky (kupuji - klasik - čistý bez příměsí) .. kočce dávám cca 1 tabletu na den (dávkování na člověka je 4 tablety ráno-poledne-večer) dávám jí třeba půlku ráno, a půlku večer (nebo rozdrobím do granulí navrch, aby to cítila) .. moje kočka to miluje, takže to pak loví v granulích a sežere aspoň něco, když má svoje "nechutenský" dny :)
    http://www.pangamin.cz/99-thickbox_default/pangamin-klasik.jpg
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: toho se bojím, z kapsiček vyžírá omáčku a maso nechá ostatním. :)
    Proto jí vaříme a cca 1/2 - 2/3 potravy má vařené maso s trochou zeleniny. Dneska jsou králičí hlavy, jen je ještě musím obrat.
    Přidání rýže nebo těstovin do žrádla je asi blbost, co?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: ja myslela lepsi obsahem masa, prece jen je rozdil kdyz sezere trochu kapsicky kde je 9% masa nez 30%.. jinak chapu, nase stara kocka umrela loni v 18 a poslednich par let to bylo vecne premlouvani k jidlu, a stejne postupne hubla, ale tak mela ve svem veku uz narok .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: zasrstěná je krásně, má hedvábnou srst a vypěstovali jsme zimní límec (vystrkováním ven na podzim a v zimě :D). Ale jo, zajdem k veterináři, ať jí něco dodá, než začne kočka chřadnout podvýživou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Pak je ještě injekce Catosal, to se musí čas od času píchnout na veterině, ale kočkaři to celkem vyžadujou jako zázračný lék na cokoliv :o) V zásadě je to směs vitamínů a látek stimulujících metabolismus. A prý to i zlepšuje srst :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: zkusíme.

    dík
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Taky doporučuju pangamin, nebo cokoliv s B-komplexem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: ne, to neznám. kde se to kupuje? A oni to normálně sní?

    ANABEL_LEE: nejde o lepší, jde spíš o chutnější. Můžu něco zkusit, ale aby to jedla. Například u granulí čím kvalitnější a dražší, tím spíš to nejí. U těch granulí zabíraly nové druhy, ale na jeden dva dny a pamatuje si to 2 měsíce, takže tudy cesta nevede. Vypadá to, že kočce vypnul nějaký spínač hladu a nezapíná :(((
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: zrovna Felix neni nic moc, zkusila jsi nejake lepsi? starouskum uz je treba prilepsovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam