• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Suprelorin už je na trhu rozhodně dýl, byla jsem na nějakém zaváděcím seminářu už hrozně dávno. A on právě má účinky srovnatelné s chirurgickou kastrací, včetně zmenšení prostaty, zmenšení varlat, zatavení růstu hormondependentních nádorů. U staršího psa je podle mě jedno, co se zvolí, mladého bych jednoznačně kastrovala.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: no on puvodne bral tehdy nejake brasky denne, coz jsme nechteli.. kdyz jsem pred cca tremi lety psala praci o kastracich do skoly, ano, uz se resil suprelorin.) ale tak zvetsena postata a zvysena funkce nadledvinek, imho je lepsi, kdyz je ten organ venku.))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Bude tam nějaký rozdíl, který by se mohl projevit tím, že lidská u psa pořádně nezafungujou. Přece jen psím zažívacím traktem všechno proletí mnohonásobně rychleji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Chemickou kastrací se v dnešní osvícené době (a před šesti lety už se mohlo teda taky) zpravidla myslí Suprelorin jednou za půl roku ;o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak je to s probiotiky a psy?
    Objednával jsem granule a vidím, že existují už i probiotika pro psy. Tak si říkám, ok, to je super. Mají nějaké vysloveně specifické (a proto stojí 300Kč+), nebo můžou i lidské?
    Pes měl ted pár dnů problémy s břichem (nové granule), průjmy, nadýmavost a do toho nám ochořely děti, kterým teda probiotika podáváme. Tak že bych to nakombinoval.
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jo no, to vis ze ji to dam, kdyz to chce, ale odvarena z jejiho jidelnicku tea vazne nejsem:))
    GIO
    GIO --- ---
    rozhodne kladicka kastrace, pokud dobre dopadnou vysetreni, narkozy se neboj, riziko to je vzdycky, ale lepsi reseni vazne neni... ja se strasne bala narkozy u sve tehdy skorem jedenactilete dogy.. mela byt v kratkodobe par minut a nakonec byla snad dve hodiny... dikybohu to zvladla.. budu drzet palce, retriever je drzak, ten to urcite zvladne a bude mit klid)

    u chemicke kastrace zalezi na typu aj treba nechtela mit psa dennodenne na praskach, pred sesti lety, takkze jsme se priklonili ke klasicke.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: tak ji dej trochu lidskeho ;) ja to vim, Julie mela ten samy problem, jedla jen DMko...
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jako a to je problem, ja muzu aurore dat /jakekoliv/ samotne maso, kapsicky s nejvyssim podilem masa, konzervy co bych skoro jedla i ja(kure s krevetama shiny cat.)) a nezere nic jen shebu, fuj.))

    nechce mi uz ani granule, mrcha.. a je tak hubena, ze nemam to srdce ji nechavat hladovet.

    zato vylizuje talire s lidskym jidlem, bych ji placla:))
    SISTA
    SISTA --- ---
    TAPINA: mam akorat strach z narkozy, ale priklanim se ke klasicky kastraci, pokud to stav dovolli. dekuju moc za reakci.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Vzhledem k tomu, že prostata s věkem ráda bují do hormonálně dependentních nádorů, tak já bych do kastrace šla. Pokud celkový stav nedovolí klasickou, tak aspoň do chemické. Ta je v podstatě bez nežádoucích účinků (jenom leze do peněz, když se musí aplikace opakovat delší dobu).
    SISTA
    SISTA --- ---
    mohla bych poprosit o nazor? nas retriever ma hodne extremne zvetsenou prostatu, ktera ho boli. nemuze se ani vykadit. pred vice nez tydnem dostal antibiotika a suspenzi na snizeni testosteronu, ale nevypada to na zlepseni:/ navrhovali nam bud chemickou kastraci nebo klasickou. dneska bysme to meli na kontrole probrat. jakej byste zaujali postoj u 11,5 letyho psa? predem diky za nazory.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: díky za tip, ale já (teda spíš kočka) je mám raději takhle .. občas je dostane jen tak za odměnu a to si moc neumím představit, jak bychom to se sypkou formou udělaly (navíc krmíme jen granulemi a sypký už do toho dostává PlaqueOff, čili by měla uprostřed suchých granulí hroudu prášku .. což se mi moc nelíbí) .. ale věřím, že jestli MAR_TINA krmí mokrým, tak by se jí to mohlo hodit :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TEEAK: koukni mozna jeste na Animo - www.centrumkrmiv.cz myslim.. tam meli pivovarske kvasnice sypke a vyslo to lepsi nez ty tabletky (a da se to zamichat do zradla)..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    jinak v tomto clanku je uvedeno nutricni slozeni napr. mysi a krysy, tedy prirozene koristi kocek (tabulka na konci clanku)
    https://www.nal.usda.gov/awic/zoo/WholePreyFinal02May29.pdf
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: pro kocky podil sacharidu v potrave max 14-10% (ruzne zdroje). trochu muzes, pokud to zere, ale jinak by mely mit hlavne bilkoviny (40%) a tuk (30%). Ostatni ziviny jsou mineraly a voda a dusikate latky nebilkovinne povahy a tak...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: jj kupuju v lékárně - jsou to takové pytlíky (kupuji - klasik - čistý bez příměsí) .. kočce dávám cca 1 tabletu na den (dávkování na člověka je 4 tablety ráno-poledne-večer) dávám jí třeba půlku ráno, a půlku večer (nebo rozdrobím do granulí navrch, aby to cítila) .. moje kočka to miluje, takže to pak loví v granulích a sežere aspoň něco, když má svoje "nechutenský" dny :)
    http://www.pangamin.cz/99-thickbox_default/pangamin-klasik.jpg
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: toho se bojím, z kapsiček vyžírá omáčku a maso nechá ostatním. :)
    Proto jí vaříme a cca 1/2 - 2/3 potravy má vařené maso s trochou zeleniny. Dneska jsou králičí hlavy, jen je ještě musím obrat.
    Přidání rýže nebo těstovin do žrádla je asi blbost, co?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: ja myslela lepsi obsahem masa, prece jen je rozdil kdyz sezere trochu kapsicky kde je 9% masa nez 30%.. jinak chapu, nase stara kocka umrela loni v 18 a poslednich par let to bylo vecne premlouvani k jidlu, a stejne postupne hubla, ale tak mela ve svem veku uz narok .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: zasrstěná je krásně, má hedvábnou srst a vypěstovali jsme zimní límec (vystrkováním ven na podzim a v zimě :D). Ale jo, zajdem k veterináři, ať jí něco dodá, než začne kočka chřadnout podvýživou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Pak je ještě injekce Catosal, to se musí čas od času píchnout na veterině, ale kočkaři to celkem vyžadujou jako zázračný lék na cokoliv :o) V zásadě je to směs vitamínů a látek stimulujících metabolismus. A prý to i zlepšuje srst :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam