• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: .. popkorn, nebo brambůrky a nestěžuj si ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    Jsem tu správně v ZOO & VET poradně?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAR_TINA: muze to bejt jeste mnohem horsi. Bydlime v centru Prahy a jsou tu psi, co je majitele vezmou 3x denne pred barak vypustit odpadni latky a zas do bytu. Ale nemyslim, ze jich je velky pocet, ale vzdy me zamrazi, kdyz to vidim.

    LAETATIO: zajimal by me ten fenomen vic prostudovat, kdyz reknu, ze 9/10 se nikdy nedostane ze zahrady, tak se samozrejme da namitnout, ze preci nemuzu vsechny furt sledovat, ale bydlel jsem tam 30 let naprostou vetsinu psu jsem nikdy venku nevidel a ostatne dost takovych psu jsem zbnal osobne jako psi u baraku, kde bydleli kamaradi.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LA_PIOVRA: žila jsem na vesnici, co má 120 stálých obyvatel, u valný většiny domů je pes a nevím o jedinym, co by nechodil aspoň občas na procházku :)
    GIO
    GIO --- ---
    ale nejen teda, krom dostatku prostoru k pohybu u baraku(plus sousedovic pozemky taky volne pristupne) minimalne dvakrat tydne chodi psi na dlouhou prochazku po okoli, ted to teda absolvuji jen o vikendu s muzem, ale ja pres tyden vencim stene minimalne jednou dvakrat mimo zahradu taky, aby nevlcela..ale to venceni do Prahy si chvalim, aspon ma pes kontKT s civilizaci, nechci aby z ni byl vesnicky zaplotak.)
    GIO
    GIO --- ---
    ja jezdim psa vencit do Prahy:))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jen pro (hořké) pobavení - sousedka líná tlustá důchodkyně nachodí se psem kratší "procházky" než mi s jednou kočkou, co se venčí na vodítku. My obejdem / oběhneme se přískoky na stromy zahradu 3x-4x, ona dojde s jorkšírem po silnici podle plotu na konec naší zahrady a zpátky a ne denně.
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: a presne tak, vidim to s tejne s tim koloritem. ne narek, ne vyti, ne neustale permanentni rvani, ale myslim, ze to tak vidime vsichni a ze takove projevy jsou rozhodne vyjimecnejsi, nez se tu tak obsirne resi.)
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: hele, me to taky moc udivuje,) nerikam, ze kazdy chodi denne, ale fakt spoustu lidi potkavam se psama venku. Mozna jeste zamlada v Ostrave v te vilovce byli spis u baraku furt, nez tady,)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: dobře, můžeme říct, že jsem to řekla s velkou nadsázkou.) a rozhodně to nebylo myšleno, že všichni psi jsou takoví. asi nemá cenu to dál rozpitvávat.)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAR_TINA: to neni vychovou, u psu byly presne tyhle veci (teritorialita, neduverivost k cizimu, podezrivavost k cemukoli nestandardnimu) tisice let zadany a upevnovany selekci.

    GIO: to bude nejaka nadstandardni vesnice:), rodice bydlej ve vilovy ctvrti v Praze, na kazdy druhy zahrade je pes a troufnu si rict, ze 9/10 se ze zahrady nedostane. V pripade absolutne nesocializovanejch NO a podobnejch (potencialne) ostrejch psu se silnym hlidacim pudem je to ta horsi ze spatnejch variant. Ale ten stekot u plotu na kolemjdrouci (ne zoufalej narek nebo stekani z dekompenzovanosti) beru v zasade jako kolorit ctvrti.
    GIO
    GIO --- ---
    LAETATIO: take si to myslim.
    GIO
    GIO --- ---
    a iMHO mnohem horsi to je nekde v panelaku/cinzaku, nez takhle v zahradach, kde ten pes je "aspon" venku.)
    zas nemusim chodit daleko, svagr mel sveho casu dve jezevcice a ty nezavrely hubu snad nikdy.)) mit je doma ja, tak se imrvere tresu, ze na mne sousedi sepisou petici za vystehovani.)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: tak buď ráda, protože to fakt není úplně běžné a to ani u psů, co mají hodně zaměstnání.
    GIO
    GIO --- ---
    jako ze nekdo, kdo nema psa, je rozladen stekanim jinych a pod. to bych jeste chapala, ale nekdo z pejskarske rodiny a mit k tomu takovy dost radikalni postoj, mne to proste prekvapuje... mi jsou taky ustekani psi krajne protivni, napominam je treba, kdyz jsou takovi u nas, tka jim fakt rikam, probuh z se na to vykasli...ale jak rikam, nevyvozuju z toho obvykle zadne takove radikalni zavery, problem muze byt v panickovi i v samotnem psovi a rozhodne se to neda smahem tak pytlovat, jak tu zaznivalo ...tot vse.)
    GIO
    GIO --- ---
    ok takze jste nemeli zadneho stekajicho psa u plotu, to je zaver, ano?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: dobře, neštěkali jen tak na procházející lidi, pokud nezačali přelézat plot, stačí ti to?
    GIO
    GIO --- ---
    jen tak? ale oni prece nestekaji jen tak.) stekaji na ty co kolem prochazeji, nebo na nejake jine vzruchy, co ty vis, co slysi, treba psa stekajiciho o par set m dal.) a povidaji si spolu.)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: ano, protože to tahle znám zase z naší vesnice a z vesnice tety. a doufám, že si na tebe nikdy nevzpomenu:) jelikož v naší rodině už proběhlo kolik, 11 psů, co já jsem živá, z čehož tři byli opravdu hlídačí za plotem (dva NO a jeden RTW) a nikdy žádnej jen tak neštěkal, takže doufám, že i moji další psi pujdou v tomhle duchu:)
    GIO
    GIO --- ---
    bydlela jsem na kraji mesta ve vilove ctvrti, kde mel kazdy barak psy, vsichni vpodstate stekali. k tomu sousedovy slepice, smrdici lisky, rvouci kohout, nevim, nejak jsem to brala jako kolorit, asi by me nenapadlo chodit si na to nekam stezovat. asi to mame holt kazda jinak.
    pokud se u vas nasel extrem s vytim a sousedum bylo treba domluvit, ok.. ale nemyslim si, ze by to nejak vypovidalo o tom, ja psi na dvorcich trpi, tim spis, kdyz si lidi domluvit nechali.

    o kotci a retezu uz jsem tu mluvila taky, a jasne rekla, ze to je neco jineho, an to mam taky velmi vyhraneny nazor.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ne, psům nikoli. Vytýkám majitelům (bydlíme na kraji města, skoro vesnici), že jejich čoklové neustále štěkají, takže ve středně husté obytné zástavbě není chvíle klidu. S nejbližšími sousedy jsme to párkrát řešili. Překvapivě zrovna jejich celé dny a noci vyjícího psa uklidní procházka, případně pobyt doma, on se sám na té zahradě prostě bojí. Po upozornění se lidi snaží a je to mnohem lepší. Ležet v jednu v noci v posteli a poslouchat hodiny vytí jak z filmu o upírech, nic moc.

    On je rozdíl mezi psem na zahradě, který přiběhne k plotu a štěká, a psem na zasraném dvorečku 3x3 metry, který celé dne visí na vratech a řve. A v mrňavém bahnitém kotci nebo na řetěžu. Bohužel jich tu takových pořád moc :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam