• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: to né .. dotaz hoď, třeba se to rozbije :) .. ale chipsy bych nezatracovala ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Naši bytoví, venčení a skvěle socializovaní psi, jakmile se na chalupě ocitnou na zahradě s plotem, začnou řvát jak debilové na všechno, co jde kolem. Nějaký archetyp, asi :o)
    ADITU
    ADITU --- ---
    TEEAK: ok, tak já s dotazem počkám až ke svojí veterinářce a zatim si dám chipsy :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: .. popkorn, nebo brambůrky a nestěžuj si ;)
    XIFF
    XIFF --- ---
    LA_PIOVRA: a může to bejt ještě horší, pár měsíců zpátky mi do zverimexu přišli dva muži, očividně partneři s krysaříkem v kabelce a chtěli záchod pro kočky, stelivo a nějaký voňavý kapky, který ho nasměrujou že má chodit do záchoda.. myslela jsem, že je to odrostlé štěně a že jsou ve fázi učení domácí hygieny, tak jsem jim začla dávat rady a nakonec znich vylezlo, že ne že to on už dávno umí, ale že snim ne každý den stihnou jít ven, tak aby měl doma místečko kam to může jít vykonat.. :/
    ADITU
    ADITU --- ---
    Jsem tu správně v ZOO & VET poradně?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAR_TINA: muze to bejt jeste mnohem horsi. Bydlime v centru Prahy a jsou tu psi, co je majitele vezmou 3x denne pred barak vypustit odpadni latky a zas do bytu. Ale nemyslim, ze jich je velky pocet, ale vzdy me zamrazi, kdyz to vidim.

    LAETATIO: zajimal by me ten fenomen vic prostudovat, kdyz reknu, ze 9/10 se nikdy nedostane ze zahrady, tak se samozrejme da namitnout, ze preci nemuzu vsechny furt sledovat, ale bydlel jsem tam 30 let naprostou vetsinu psu jsem nikdy venku nevidel a ostatne dost takovych psu jsem zbnal osobne jako psi u baraku, kde bydleli kamaradi.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LA_PIOVRA: žila jsem na vesnici, co má 120 stálých obyvatel, u valný většiny domů je pes a nevím o jedinym, co by nechodil aspoň občas na procházku :)
    GIO
    GIO --- ---
    ale nejen teda, krom dostatku prostoru k pohybu u baraku(plus sousedovic pozemky taky volne pristupne) minimalne dvakrat tydne chodi psi na dlouhou prochazku po okoli, ted to teda absolvuji jen o vikendu s muzem, ale ja pres tyden vencim stene minimalne jednou dvakrat mimo zahradu taky, aby nevlcela..ale to venceni do Prahy si chvalim, aspon ma pes kontKT s civilizaci, nechci aby z ni byl vesnicky zaplotak.)
    GIO
    GIO --- ---
    ja jezdim psa vencit do Prahy:))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jen pro (hořké) pobavení - sousedka líná tlustá důchodkyně nachodí se psem kratší "procházky" než mi s jednou kočkou, co se venčí na vodítku. My obejdem / oběhneme se přískoky na stromy zahradu 3x-4x, ona dojde s jorkšírem po silnici podle plotu na konec naší zahrady a zpátky a ne denně.
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: a presne tak, vidim to s tejne s tim koloritem. ne narek, ne vyti, ne neustale permanentni rvani, ale myslim, ze to tak vidime vsichni a ze takove projevy jsou rozhodne vyjimecnejsi, nez se tu tak obsirne resi.)
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: hele, me to taky moc udivuje,) nerikam, ze kazdy chodi denne, ale fakt spoustu lidi potkavam se psama venku. Mozna jeste zamlada v Ostrave v te vilovce byli spis u baraku furt, nez tady,)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: dobře, můžeme říct, že jsem to řekla s velkou nadsázkou.) a rozhodně to nebylo myšleno, že všichni psi jsou takoví. asi nemá cenu to dál rozpitvávat.)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAR_TINA: to neni vychovou, u psu byly presne tyhle veci (teritorialita, neduverivost k cizimu, podezrivavost k cemukoli nestandardnimu) tisice let zadany a upevnovany selekci.

    GIO: to bude nejaka nadstandardni vesnice:), rodice bydlej ve vilovy ctvrti v Praze, na kazdy druhy zahrade je pes a troufnu si rict, ze 9/10 se ze zahrady nedostane. V pripade absolutne nesocializovanejch NO a podobnejch (potencialne) ostrejch psu se silnym hlidacim pudem je to ta horsi ze spatnejch variant. Ale ten stekot u plotu na kolemjdrouci (ne zoufalej narek nebo stekani z dekompenzovanosti) beru v zasade jako kolorit ctvrti.
    GIO
    GIO --- ---
    LAETATIO: take si to myslim.
    GIO
    GIO --- ---
    a iMHO mnohem horsi to je nekde v panelaku/cinzaku, nez takhle v zahradach, kde ten pes je "aspon" venku.)
    zas nemusim chodit daleko, svagr mel sveho casu dve jezevcice a ty nezavrely hubu snad nikdy.)) mit je doma ja, tak se imrvere tresu, ze na mne sousedi sepisou petici za vystehovani.)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: tak buď ráda, protože to fakt není úplně běžné a to ani u psů, co mají hodně zaměstnání.
    GIO
    GIO --- ---
    jako ze nekdo, kdo nema psa, je rozladen stekanim jinych a pod. to bych jeste chapala, ale nekdo z pejskarske rodiny a mit k tomu takovy dost radikalni postoj, mne to proste prekvapuje... mi jsou taky ustekani psi krajne protivni, napominam je treba, kdyz jsou takovi u nas, tka jim fakt rikam, probuh z se na to vykasli...ale jak rikam, nevyvozuju z toho obvykle zadne takove radikalni zavery, problem muze byt v panickovi i v samotnem psovi a rozhodne se to neda smahem tak pytlovat, jak tu zaznivalo ...tot vse.)
    GIO
    GIO --- ---
    ok takze jste nemeli zadneho stekajicho psa u plotu, to je zaver, ano?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam