• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: Adam má při protahování zatuhlejší jednu kyčel, tak proto bylo první ošetření, tam mu Lenka našla jestě něco na páteři (ale nic velkého nebo vážného), tak nás čeká ještě pár sezení (a po oteplení i baňkování), aby se srovnal
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MATHEA:
    LAETATIO: taky hlasuju pro dornovku!
    povedlo se mi teď docela pěkně spravit stárnoucí kraťandu (nemohl ani chodit - bolest od kyčle) trenérce a i její 11ti letá maliňačka díky dvěma ošetření před zimou za celou zimu ani nezakulhala.

    LAETATIO: předpokládám, že jen preventivně zatím?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky moc za info! Jdu zkoumat :)


    MATHEA: já teď začala brát Adama na dornovku (za týden jdeme podruhý), o tom jsi u Dý nepřemýšlela?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pardon, jenom Geloren.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vida, jak jsme tu řešili tu nemožnost sehnat kyselinu hyaluronovou bez MSM, tak už jeden preparát existuje, navíc dokonce ve formě žvýkacích pamlsků. Název je Gelorene a dokonce jsme s reprezentantem probrali i tu perorální dostupnost. Věc se má tak, že jelikož se ví, že se kyselina hyaluronová per os vstřebává přibližně z 5 %, což není mnoho, tak jí tam prostě nacpali dostatek na to, aby těch 5 % co do účinku stačilo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MATHEA: Tak jsem nevydrzela (po porade s Tapinou v poste, diky!:) ) a dneska jsme byly na rtg - kamarad, co mi tam s ni pomahal, spravne podotknul, ze je na case ji zmlatit za simulanstvi:))) Samozrejme nejaky zmeny tam jsou, ale ani artroza nejaka silena, kloubni hlavice ma trochu zplostely, pater cista.. Doporueni pokracovat v Aptoflexu, pri nejakejh vetsich bolestech rimadyl ci podobny leky, ale tomu se chci vyvarovavat, jak jen to bude mozny. Slepice jedna moje:) Jeste necham pred teplama vysetrit radne srdicko a mam proste spokojene starnouci cuzu:)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: mno, díky...
    naštěstí holka to zvládla a ostatní teda už necháme bejt....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Hm, to by možná zrovna mohlo ukazovat na resporpci plodů. Ale jsou to spekulace, takhle se to nedá.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: nevím něco o hrozícím zánětu prý říkaly...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Možná taky nikde. Zaseknout se může i jedno štěně ze čtyř. Neměla ona spíš něco s dělohou, když hrozila kastrace?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: achjo, tak kde se stala chyba...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Já jsem osobně zažila i případ, kdy 25. den byla na ultrazvuku potvrzená vícečetná březost a nenarodilo se nic, naprosto bezpříznakový potrat. Tyhle záležitosti jsou u fen dost jiné, než u lidí, u nich se nedá na základě sledování březosti předvídat, jaký bude porod. Porod je potřeba řešit vždycky podle aktuální situace.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: které bohužel zemřelo, bylo moc velké, fena neměla šanci porodit, po telefonické konzultaci s vetem. který údajně řekl že je vše ok to nevydržely a jeli na jagy... kde řekli že pokud nebudou muset fenu kastrovat tak to bude zázrak...nakonec se to zvládlo.....fena bude v pořádku....a teď se snažíme zjistit kde se stala chyba...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak v půlce březosti se dá rozlišit, jestli je jedno, nebo víc. Jenže zase taky to, že jich v půlce je víc, neznamená, že se nakonec nenarodí jedno. Fena může v průběhu březosti bezpříznakově a bezrizikově embrya redukovat podle toho, kolik jich zvádne.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: no, ona byla na sonu celkem 3x hned na začátku- na potvrzení březosti, nevím přesne ty dny a pak ještě dvakrát naposled myslím právě ten 50 pokaždé na doporučení veta, pokaždé řekl tři až 4 a nakonec bylo jen jedno....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak 50. den je skoro před porodem, to už je obecně na ultrazvuk pozdě a je tam vidět cokoliv blbě. Od 50. dne dál se za účelem počítání dělá rentgen.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: fakt jako že nepozná že je tam JEN jedno a řekne tři čtyři?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Touhle dobou je to velice pravděpodobné. Teda mezi jedním a dvěma by rozdíl poznat mohl, ale taky se můžou blbě postavit, a prd. Základní pravidlo zní - na sonu se nedají plody počítat.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj mám otázku, netýká se přímo mě, ale kamarádky offnyx. Je možné ze vet nepozná rozdíl mezi 1 a 3-4 stenaty na sonu 50 ty den březosti? díky
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    má někdo zkušenost s aquaterapií pro psy v praze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam