• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, teoretická, v dnešní době kdy člověk neví, kdy, kdo co kde pohodi za hnus. prý je první pomoc peroxid či co, že se pes po...nojo, ale jak mám vědět, kolik a jaka %? myslíte, že se dá domluvit s vetem, aby něco preventivního namichal? a já to mohla nosit u sebe pro všechny případy? díky
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA:
    LA_PIOVRA:
    SIRRIL_NEMESIS:
    TAPINA:
    tak díky za reakce, ovci vykuchal řezník, nic zvláštního neshledal. Podáváme důkladně uvařené, psi jsou nadšeni a kypí zdravím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Registrovaný pro ně není, ale vadit by to snad nemělo. Nelze vyloučit nějaké zažívací potíže po některé z přídavných látek, ale spíš si myslím, že to má plus mínus stejné složení, jako kočičí tablety, jen to prostě neregistrovali.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    Dá se tableta na odčervení Dehinel použít i pro kočku? (vyloženě kvůli tasemnicím, škrkavky zlikvidovány jinak).
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, do zitra je na spokojenypes.cz sleva 15% na cely nakup. Slevovy kupon heslo: ONA-SPES
    :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: Nejzodpovědnější by asi bylo udělat pitvu (stačí domácí chovatelskou, člověk tak nějak ví, jak to má uvnitř vypadat) a zjistit příčinu. Pokud bude v jícnu zašprajcnutý kus zeleniny, tak je to jasné.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LALOBA: bezne jsem krmila domaci kozy a jehnata, (po premrazeni teda) ale tam se vzdy vedelo na co zvire uhynulo - v jednom pripade kozel prezranej ovsem nebo cim ktery to nerozdychal, v druhym pripade vetsi jehne se zlomenou nohou.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LALOBA: na internetech jsem vycetl, ze se to nejcasteji stava, kdyz se ovce "udusi" velkym kusem potravy. Ze ji chces zkrmit zcela chapu. Stejne tak chapu obavy z otravy, ale...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA: taky me napadlo, jetli to nemohla byt nejaka otrava, ale zas je mi divne, cim by se otravila
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Vida :o) Stane se, kolegyně minulý týden prodala pro změnu Trocoxil za půlku ceny, ony ty dvojdávkové balení jsou zrádné.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LALOBA: ja bych teda ovic, ktera klidne muze bejt treba necim otravena, psovi nedala ani nahodou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mi volala veterinářka, že mi omylem řekla špatnou cenu a stojí ten implantát ty dva tisíce.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    mam takovy dotaz, na ktery je takhle z hlavy asi tezke neco relevantniho rict, nicmene... nasim posla ovce, uplne nahle, byla normalni, najednou lezela penu u huby, a za chvili bylo po ni.
    Krmim psa BARFem a skoda masa ho vyhodit, ze... jsou nejake ovci nemoci, ktere by pes mohl z masa chytit? Kdyz maso uvarim, tak ok? Nebo neni nutne to varit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Ona někde nějaký mít bude :o) Počítám, že jí vyšel celkový bilirubin v krvi 0? Tam jsou ale fyziologické hodnoty v rozmezí 0 - 7, takže žádný problém.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CAMELLA: Díky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARKYSHA: na galee v praze stoji suprelorin kolem tech 2k...a prodava se ho tam dost....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Kámen úrazu bude dle mě v tom, že se prodávají po dvou kusech, a veterináři se bojí, že druhý pacient na to nebude, vy si za půl roku pro opakování třeba nepřijdete a jim ten druhý poměrně drahý špás projde. Ale i na dva by ta cena mohla být nižší. Já to riskuju, prodávám za normální cenu jednoho a nikdy mi tu druhý nezbyl.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: extra se na to muž dnes ptal a to není nějaká předražená klinika, ale zkusím se ještě schválně zeptat jinde na cenu. Uvidíme, jak vyjde to EKG, teď stejně pět měsíců nebudou nic dělat, když jsou po zánětech a účinkuje ten Ypozan.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: To ne nějaká děsivá cena, to by mu dávali dva najednou, ne? Normálně se dává jeden, s tím, že u velkých psů může být účinek kratší (ale zas ne o moc, a je to individuální). Inhalační anestezie je šetrnější rozhodně, v tom, že když se stane nějaký průšvih, pes přestane dýchat, tak se dá uměle ventilovat, přidávat mu kyslík a dá se uměle přes tu dobu účinku udržet při životě. Ale určité riziko je prostě vždycky.

    Teda ta cena je nějakej úlet i tak. Schválně jsem koukala, jestli se něco extra neměnilo. Neměnilo, momentálně bych aplikovala Suprelorin za 1800,-
    SKRU
    SKRU --- ---
    nehnisa ani nemokva, takze to proste budeme dal mazat, na ven zavazovat a zbytek zvladne snad cas..diky:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam