• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    XAJA
    XAJA --- ---
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, teoretická, v dnešní době kdy člověk neví, kdy, kdo co kde pohodi za hnus. prý je první pomoc peroxid či co, že se pes po...nojo, ale jak mám vědět, kolik a jaka %? myslíte, že se dá domluvit s vetem, aby něco preventivního namichal? a já to mohla nosit u sebe pro všechny případy? díky
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA:
    LA_PIOVRA:
    SIRRIL_NEMESIS:
    TAPINA:
    tak díky za reakce, ovci vykuchal řezník, nic zvláštního neshledal. Podáváme důkladně uvařené, psi jsou nadšeni a kypí zdravím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Registrovaný pro ně není, ale vadit by to snad nemělo. Nelze vyloučit nějaké zažívací potíže po některé z přídavných látek, ale spíš si myslím, že to má plus mínus stejné složení, jako kočičí tablety, jen to prostě neregistrovali.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    Dá se tableta na odčervení Dehinel použít i pro kočku? (vyloženě kvůli tasemnicím, škrkavky zlikvidovány jinak).
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, do zitra je na spokojenypes.cz sleva 15% na cely nakup. Slevovy kupon heslo: ONA-SPES
    :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LALOBA: Nejzodpovědnější by asi bylo udělat pitvu (stačí domácí chovatelskou, člověk tak nějak ví, jak to má uvnitř vypadat) a zjistit příčinu. Pokud bude v jícnu zašprajcnutý kus zeleniny, tak je to jasné.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LALOBA: bezne jsem krmila domaci kozy a jehnata, (po premrazeni teda) ale tam se vzdy vedelo na co zvire uhynulo - v jednom pripade kozel prezranej ovsem nebo cim ktery to nerozdychal, v druhym pripade vetsi jehne se zlomenou nohou.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LALOBA: na internetech jsem vycetl, ze se to nejcasteji stava, kdyz se ovce "udusi" velkym kusem potravy. Ze ji chces zkrmit zcela chapu. Stejne tak chapu obavy z otravy, ale...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MATHEA: taky me napadlo, jetli to nemohla byt nejaka otrava, ale zas je mi divne, cim by se otravila
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Vida :o) Stane se, kolegyně minulý týden prodala pro změnu Trocoxil za půlku ceny, ony ty dvojdávkové balení jsou zrádné.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LALOBA: ja bych teda ovic, ktera klidne muze bejt treba necim otravena, psovi nedala ani nahodou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mi volala veterinářka, že mi omylem řekla špatnou cenu a stojí ten implantát ty dva tisíce.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    mam takovy dotaz, na ktery je takhle z hlavy asi tezke neco relevantniho rict, nicmene... nasim posla ovce, uplne nahle, byla normalni, najednou lezela penu u huby, a za chvili bylo po ni.
    Krmim psa BARFem a skoda masa ho vyhodit, ze... jsou nejake ovci nemoci, ktere by pes mohl z masa chytit? Kdyz maso uvarim, tak ok? Nebo neni nutne to varit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Ona někde nějaký mít bude :o) Počítám, že jí vyšel celkový bilirubin v krvi 0? Tam jsou ale fyziologické hodnoty v rozmezí 0 - 7, takže žádný problém.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CAMELLA: Díky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARKYSHA: na galee v praze stoji suprelorin kolem tech 2k...a prodava se ho tam dost....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Kámen úrazu bude dle mě v tom, že se prodávají po dvou kusech, a veterináři se bojí, že druhý pacient na to nebude, vy si za půl roku pro opakování třeba nepřijdete a jim ten druhý poměrně drahý špás projde. Ale i na dva by ta cena mohla být nižší. Já to riskuju, prodávám za normální cenu jednoho a nikdy mi tu druhý nezbyl.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: extra se na to muž dnes ptal a to není nějaká předražená klinika, ale zkusím se ještě schválně zeptat jinde na cenu. Uvidíme, jak vyjde to EKG, teď stejně pět měsíců nebudou nic dělat, když jsou po zánětech a účinkuje ten Ypozan.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: To ne nějaká děsivá cena, to by mu dávali dva najednou, ne? Normálně se dává jeden, s tím, že u velkých psů může být účinek kratší (ale zas ne o moc, a je to individuální). Inhalační anestezie je šetrnější rozhodně, v tom, že když se stane nějaký průšvih, pes přestane dýchat, tak se dá uměle ventilovat, přidávat mu kyslík a dá se uměle přes tu dobu účinku udržet při životě. Ale určité riziko je prostě vždycky.

    Teda ta cena je nějakej úlet i tak. Schválně jsem koukala, jestli se něco extra neměnilo. Neměnilo, momentálně bych aplikovala Suprelorin za 1800,-
    SKRU
    SKRU --- ---
    nehnisa ani nemokva, takze to proste budeme dal mazat, na ven zavazovat a zbytek zvladne snad cas..diky:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam