• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TAPINA: ok, dobře vitamíny vynecháme. Spíš jsem se špatně vyjádřil, šlo hlavně o nějaké doplňky, ve smyslu toho Karsivanu, prostě nějaká geriatrika.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Jen tak pro nic bych nepřidávala nic kromě toho Alavisu. Věci na klouby se hodí vždycky, ale jinak vitamíny nejsou zázračné léky a v kvalitních granulích všechny budou. Pokud by na něm bylo vidět stáří ve smyslu větší únava, snížená aktivita, blbá nálada, tak bych dala Karsivan, to není vitamín, ale geriatrikum - zlepšuje prokrvení orgánů, které se ve stářů prokrvujou blbě. Když bude mít horší srst a kůži, pak cíleně něco na kůži, ale jinak netřeba.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mám stafbulíka sedmiletého a uvažuju, že bych mu přikoupil nějaké "vitamíny". Existuje něco smysluplného? Je to bytový pes, víkendy na chalupě, krmen granulemi, občas suplementujeme Alavisem. Ale už začíná šedivět, takže stáří přichází a já bych mu rád něčím přilepšil.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    LABRUJA: můj otec to na psa normálně používá a nemůže si to vynachválit. naložený hřebíček do alpy, před procházkou namazat a hotovo...
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: LAETATIO: mno, právě mě úplně nedošlo je brát...chodíme krátké výlety, přeci jen ještě ji nezatěžujeme tolik.Resp stalo se jí to hlavně na druhem výletě a zbytek dovci se jí holt musel přizpůsobit :-) ale jsem poučena pro příště :-)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: tak botičky pořiď doma a voz je pro sichr sebou. Brávám je na všechny výlety nad 25 km už jenom pro případ, že si pes rozřízne polštářek/ strhne dráp a bude muset dojít k nejbližšímu vlaku
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: namazala jsem obyc modrou indulonou...botičky v SK sehnat je nadlidsky úkon... už jedem dom...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: to už mi taky došlo, když psala, že je v Asii, že asi není v ČR (alespoň nevím o tom, že by se ČR přestěhovala do Asie :D )
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Mui nezije v cr, takze ho nikdo nevypustil, bude to tamni druh:)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MUI: nepoznám, nejsem vet. Asi bych ho nechala odpočívat a dala mu misku s vodou, předpokládám, že moučný červy v zásobě nemáš...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MUI: tohle vypadá jako gekon - někomu asi utekl nebo ho někdo vypustil. Zkus zavolat nejbližší záchrannou stanici zvířat zítra, měli by si přijet. Ztracený ocásek by mu vadit neměl, u ran na těle záleží, jak jsou hluboké a jestli se mu tam nedostane infekce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: tahle byla na péči o zuby v narkóze zatím dvakrát, v roce, co k nám přišla (cca 5-8 letá) spolu s kastrací, pak po roce na kontrole shledáno bez nutnosti trhání narkózy a po dalších 2,5 letech s narkózou, to se jí tam rozjel zánět. A zjevně jí bolela tlamička a horšilo se jídlo, tak to byla nutnost. Bez dobrého jídla a se zánětem by jí ty ledviny odešly taky nebo něco jiného. V příštím kole už jí ty zuby vyndají všechny a bude hotovo. Teď jí máme čtvrtým rokem a doufáme, že ještě vydrží. Po zvyknutí si se z ní vyloupla nesmírně milá kočka.

Ale pravda, praktikovat to u kočky od dvou let co rok je hodně.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAR_TINA: No jo, tohle jsem provozovala s tou svou nekdejsi kockou. Akorat kdyz ji zacaly casem selhavat ledviny, tak jsem ty narkozy zpetne nevyhodnotila jako dobry napad... no jo, clovek si nevybere :-(
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Je rec o Sedalinu? (Prave mam modre prasky na alergii, Aerius :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: kočky, no :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Právě jak u koho. U koček těch paradoxních reakcí bylo až dost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: aha. My to ještě před pár lety od veterináře dostali. To je dost škoda, byl to zázračný "lék" na strach a zuřivost.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Modrý prášky už se léta letoucí nedělají. Jenom gel, a teda u koček to občas skončilo nepříčetným zvířetem, které se brání o to víc, o co hůř vnímá realitu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: jestli je tak plachý, zkus příště na odlov a umístění do bedny modrý prášek.

Máme venkovní kočku se pšatnými zuby a jednou za rok ji necháme uspat a vytrhat, co je moc zkažené. Jsme asi na 5 zbylých zubech a stále ještě jí maso a granule.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Ono se moc neví, co to přesně způsobuje, ale je to v podstatě pořád tentýž problém, silná paradontóza a uvolňování zubních lůžek, ať s kamenem nebo bez. Asi to moc nepoznáš, bude potřeba ho brát pravidelně na kontroly, třeba každého půl roku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam