• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Ale dávala bych to, až bude to stáří fakt vidět. Na pohled aktivnímu psovi to nemá smysl, spíš si na to zvykne a pak mu to pořádně nebude fungovat později.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TAPINA: ok, dobře vitamíny vynecháme. Spíš jsem se špatně vyjádřil, šlo hlavně o nějaké doplňky, ve smyslu toho Karsivanu, prostě nějaká geriatrika.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Jen tak pro nic bych nepřidávala nic kromě toho Alavisu. Věci na klouby se hodí vždycky, ale jinak vitamíny nejsou zázračné léky a v kvalitních granulích všechny budou. Pokud by na něm bylo vidět stáří ve smyslu větší únava, snížená aktivita, blbá nálada, tak bych dala Karsivan, to není vitamín, ale geriatrikum - zlepšuje prokrvení orgánů, které se ve stářů prokrvujou blbě. Když bude mít horší srst a kůži, pak cíleně něco na kůži, ale jinak netřeba.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mám stafbulíka sedmiletého a uvažuju, že bych mu přikoupil nějaké "vitamíny". Existuje něco smysluplného? Je to bytový pes, víkendy na chalupě, krmen granulemi, občas suplementujeme Alavisem. Ale už začíná šedivět, takže stáří přichází a já bych mu rád něčím přilepšil.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    LABRUJA: můj otec to na psa normálně používá a nemůže si to vynachválit. naložený hřebíček do alpy, před procházkou namazat a hotovo...
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: LAETATIO: mno, právě mě úplně nedošlo je brát...chodíme krátké výlety, přeci jen ještě ji nezatěžujeme tolik.Resp stalo se jí to hlavně na druhem výletě a zbytek dovci se jí holt musel přizpůsobit :-) ale jsem poučena pro příště :-)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TARGI: tak botičky pořiď doma a voz je pro sichr sebou. Brávám je na všechny výlety nad 25 km už jenom pro případ, že si pes rozřízne polštářek/ strhne dráp a bude muset dojít k nejbližšímu vlaku
    TARGI
    TARGI --- ---
    LAETATIO: namazala jsem obyc modrou indulonou...botičky v SK sehnat je nadlidsky úkon... už jedem dom...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: to už mi taky došlo, když psala, že je v Asii, že asi není v ČR (alespoň nevím o tom, že by se ČR přestěhovala do Asie :D )
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Mui nezije v cr, takze ho nikdo nevypustil, bude to tamni druh:)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MUI: nepoznám, nejsem vet. Asi bych ho nechala odpočívat a dala mu misku s vodou, předpokládám, že moučný červy v zásobě nemáš...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MUI: tohle vypadá jako gekon - někomu asi utekl nebo ho někdo vypustil. Zkus zavolat nejbližší záchrannou stanici zvířat zítra, měli by si přijet. Ztracený ocásek by mu vadit neměl, u ran na těle záleží, jak jsou hluboké a jestli se mu tam nedostane infekce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: tahle byla na péči o zuby v narkóze zatím dvakrát, v roce, co k nám přišla (cca 5-8 letá) spolu s kastrací, pak po roce na kontrole shledáno bez nutnosti trhání narkózy a po dalších 2,5 letech s narkózou, to se jí tam rozjel zánět. A zjevně jí bolela tlamička a horšilo se jídlo, tak to byla nutnost. Bez dobrého jídla a se zánětem by jí ty ledviny odešly taky nebo něco jiného. V příštím kole už jí ty zuby vyndají všechny a bude hotovo. Teď jí máme čtvrtým rokem a doufáme, že ještě vydrží. Po zvyknutí si se z ní vyloupla nesmírně milá kočka.

Ale pravda, praktikovat to u kočky od dvou let co rok je hodně.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAR_TINA: No jo, tohle jsem provozovala s tou svou nekdejsi kockou. Akorat kdyz ji zacaly casem selhavat ledviny, tak jsem ty narkozy zpetne nevyhodnotila jako dobry napad... no jo, clovek si nevybere :-(
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Je rec o Sedalinu? (Prave mam modre prasky na alergii, Aerius :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: kočky, no :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Právě jak u koho. U koček těch paradoxních reakcí bylo až dost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: aha. My to ještě před pár lety od veterináře dostali. To je dost škoda, byl to zázračný "lék" na strach a zuřivost.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Modrý prášky už se léta letoucí nedělají. Jenom gel, a teda u koček to občas skončilo nepříčetným zvířetem, které se brání o to víc, o co hůř vnímá realitu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: jestli je tak plachý, zkus příště na odlov a umístění do bedny modrý prášek.

Máme venkovní kočku se pšatnými zuby a jednou za rok ji necháme uspat a vytrhat, co je moc zkažené. Jsme asi na 5 zbylých zubech a stále ještě jí maso a granule.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Ono se moc neví, co to přesně způsobuje, ale je to v podstatě pořád tentýž problém, silná paradontóza a uvolňování zubních lůžek, ať s kamenem nebo bez. Asi to moc nepoznáš, bude potřeba ho brát pravidelně na kontroly, třeba každého půl roku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam