• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s ,,progresivní retinální atrofií"?Pokud ano, jaký je její průběh? Dá se operací úplně vyléčit nebo ne? A případě kolik taková operace cca stojí? Díky
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: jasné, díky:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: To vypadá spíš na Rimadyl. Jestli to má doma bez obalu a kdo ví ze kdy, tak ať to radši vyhodí.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    známá má doma "neznámou tabletu" - pravděpodobně prášek na odčervení pro psa. Vzhled: velikost cca1x1cm, barvahnědobílá (taková melírovaná ne jednolitá), tvar hranatý,z jedné strany rýha na půlení, z druhé strany písměno R...netuší někdo, co by to mohlo být? :-)
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    Ahoj, prosím vás, jste tu někdo, kdo léčil a vyléčil Cushingův syndrom? Léčil jste někdo vetyrolem? Za každé info moc děkuju ..
    SISTA
    SISTA --- ---
    SRUBKA: muzu ti maximalne napsat nasi aktualni zkusenost:) lenny byl fakt velkej erotoman (urcite jsem ti nekdy licila, jak treba az dva tejdny skoro nezral, zvracel, berecel v predsini, nesel odtahnout od louzicek ani heverem atd.) a je teda fakt, ze uz je to ted dedousek, ale od jara je vykastrovanej a prvni setkani s haravkou pred mesicem bylo takovy, ze ji jen cuchal, ale nechal se v poho odvolat a tenhle mesic u nas byla celej den na navsteve cuba v nejlepsich dnech a az k veceru uz se zacal rozjizdet, pac ona se mu i nastavovala, tak jsme je nechali si zaspasovat a to uz z ni byl docela odvarenej, ale nechal se popripade vykazat na misto a kdyz odjeli, tak na ni okamzite zapomnel a sel spat:) ale asi to bude individualni, no...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SRUBKA: já nechávala kastrovat psa začátkem prosince a jarní všeobecné hárání už ho nijak extra nebralo.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Řeším kastraci psa - když to u nás v okolí hárá, totálně mu jebe (a nám z něj taky).
    Zajímali by mě zkušenosti s tím, za jak dlouho od kastrace se pes vyklidní a z háravek už tolik nešílí.

Respektive zda je rozdíl v tom, kdy se uklidní po klasické kastraci a kdy po chemické.

U klasické kastrace se uvádí, že lze povahové změny pozorovat do 2-6 měsíců, s tím, že neplodný je samozřejmě hned.

U chemické se uvádí nástup účinku do cca 6 týdnů - ale není mi jasné, zda tato doba uvádí, jen to, kdy se pes stává neplodným, nebo celkové vyplavení hormonů, které má vliv i na utlumení pohlavního pudy.

Pokud by byl nástup té chemické rychlejší (co do změny chování), skoro uvažuju, že bych zkusila nejdřív to (aspoň uvidíme k jakým povahovým změnám by u něj konkrétně došlo/nedošlo) a ještě před vyprcháním účinku ho nechala vykastrovat klasicky.

Jelikož je to aktuální problém, zároveň uvítám i radu, jak mu trochu pomoct už teď, aby nebyl tak utrápenej. Celé dny jen kňourá, nebo vymejšlí, jak zdrhnout za svou milou (bachovky třeba? nebo ještě něco dalšího?). Děkuju

Btw, ano vím, že u některých psích milovníků nezabere ani kastrace a z háravek jsou hotový i nadále, ale já pevně věřím, že do této výjimečné skupiny ta naše bestie nepatři. ;)
    GIO
    GIO --- ---
    diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Strongholdem.
    GIO
    GIO --- ---
    Tapino cim prosim mohu bezpecne odblesit (pripadne)brezi kocku?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Může to být nějaká srdeční slabost. Psi nemívají často infarkty, spíš jiné vady, každopádně vyšetření by bylo na místě.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SISTA: už snad v pohodě
    SISTA
    SISTA --- ---
    SUFFOCATE: Toto video je soukromé.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Jak může vypadat psí infarkt? Pejsek po několika hození balonků začal divně chrčet, nemohl vstát... muž ho poponesl a zbytek cesty domů už šel sám, ale prý několikrát zakopl a spadl na držku... doma jsem dala psům vepřové ucho, nejdřív ho nechtěl, dokonce si ublinkl, ale potom ho snědl. Teď spí a vypadá normálně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Já mám v oblibě jiné značky, ale to je momentálně jedno, princip je stejný. Řeším s nima alergie běžně. Jde o to, že tam všechny složky, na které může být alergie, jsou nasekané na tak malé molekuly, že je imunitní systém nevidí. Takže ať je alergie na cokoliv, s touhle dietou zmizí. To vařením prostě neuděláš. Můžeš vzít jeden druh bílkoviny, jeden druh sacharidu, udělat z toho nevalný nudný pokrm, který ti zvíře přestane žrát třetí den a ne že na tom bude měsíc (nehledě na výživnou hodnotu, když tam nebudeš pokud možno nic dalšího přidávat), a výsledné sdělení bude: Problémy přetrvávají, takže buď je alergická na tohle maso, nebo na tuhle rejži, nebo teda na něco, co není z jídla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Skoro každá firma, která vyrábí diety, má nějakou svoji. Od hill´su je to z/d.
    Kočičí dermatologie je hrozně složitá, ale jestli je i podezření na astma, tak bych tou dietou začala. V nejhorším budeš vědět, že to byla slepá ulička a může se pátrat dál.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Ultrahypo dietu vařením nenahradíš. To je dieta, ve které nejsou ŽÁDNÉ alergeny, opakuji žádné. To se nevaří, to se vyrábí v chemické laboratoři :o) Taky to podle toho dost stojí, ale na testovací období se to dá přežít. Používá se to právě k tomu, aby se zjistilo, jestli alergie je na krmivo, nebo není. Když se stav po dietě nezlepší, tak to prostě alergie na krmivo být nemůže, protože zvíře měsíc nepozřelo alergen (pokud se tedy zvládne pohlídat, aby nedostávalo pamlsky, od stolu nebo si nenakradlo jinde). Testování z krve možné je, ale je drahé a nespolehlivé, já místo toho právě používám dietu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Potravinová alergie se právě řeší dobře, koupíš ultrahypoalergenní dietu, nasadíš ji, a buď se to zlepší, nebo ne. To je ta nejlehčí diagnostika, co může být. Jestli tam byl předtím problém v hlubších oblastech, než je kůže, tak je možné, že tam pořád přetrvává nějaké svědění nebo neobvyklé pocity (klidně i necitlivost, já měla po císařském řezu dobrých 20 cm2 břicha necitlivých dva roky), a mast to nevyřeší. Nedávala bych takovouhle kombinaci naslepo, může to víc problémů způsobit, než vyřešit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam