• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TRAMIN: ideální je pytel, třeba ze starého pevnějšího povlečení na polštář...šikovnější si ušijí pytel na míru :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LABRUJA: rukavice mi spis zhorsuji cit a manipulaci. omotavam kocoura silnou osuskou v prikleknuti na podlaze.
    OPI
    OPI --- ---
    SANVIO: možná ještě tady, dost barfařů to taky používá..
    [ BARF - kvalitní výživa psa ]
    SANVIO
    SANVIO --- ---
    Ahoj, nevím, jestli tady píšu správně, ale mám celou neotevřenou krabičku kloubní výživy pro starší psíky. Můj pejsek Alavis užíval dost dlouho a pomáhalo jí to. Koupila jsem další krabičku, ale bohužel nám Beinka o víkendu ve 14 letech odešla do nebe. Prodám za nějakou rozumnou cenu. Stálo mě to 365 kč. Přikládám i webovku, kde je možné si o výrobku přečíst. http://www.alavis.cz/alavis-single
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: Zelím se nic nezkazí, tak ho radši dej hned. Pak už by nemělo moc efekt, až tam bude zácpa z kostí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: Alespoň dvakrát denně. A prostě musíš, pokud se to proplachovat nebude, tak to bude zítra zavřené a půjdete na nový zákrok.
    GIO
    GIO --- ---
    no doprdele, ten kousek tamsamozrejme je, ten okraj tam vlaje.. tka ja ta dojedu, dekuju!!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Mžurka se nešije, ale pokud by tam byl nějaký volný útržek, tak je potřeba ho dát pryč, to se obvykle nepřihojí. Plus po každém zásahu pravděpodobně drápem v oblasti oka je na místě fluoresceinové vyšetření rohovky, aby nebylo za pár dní nemilé převapení, že nešlo jen o mžurku.
    GIO
    GIO --- ---
    dotaz: mam tu dve cca ctyr az peti mesicni kotata, a furt se spolu mydli - klasika hra - ale jedna z te zabavy vysla s natrzenou mzurkou.. co s tim? sije se to nejak? nejdriv bylo oko docela vklidu, ale uz ho zacina privirat, a uz i trochu sekretu se objevuje, jde to nejak zasit, nebo nechat byt a jen treba vyplachovat ophtalem, ...p.septonexem, nebo treba nasadit nejaky o.framykoin? vsechno tu mam..natrzene to ma viditelne - uprostred te mzurky da se rict , diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Výsledky jsou prakticky s každou dietou, když se dodržuje. Znamená to dávat jen odměřené porce a to ne na aktuální váhu psa, ale na ten první mezistupeň, na který se má dostat (když má někdo nadváhu 5 kg, tak ho nejde krmit hned na o 5 míň, to by byla podvýživa, ale nejdřív třeba o 2) Není to jenom vyměnit jedny granule za jiné a čekat, jak bude hubnout.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Spíš mi jde o zkušenosti. Na složení a porovnávání krmiv se chystám podívat o víkendu, zatím spíš sonduju, co kdo vyzkoušel, jaké byly výsledky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Hill´s jsou propagovány, kvalitní moc nejsou. V dnešní době se dá sehnat spousta diet s mnohem lepším složením. A teď úplně čerstvě jsou na trhu diety od Calibry, včetně Obesity, a máš tam ještě benefit českého výrobce.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pes od matky má nadváhu. Pohyb celkem má, spíše je a) pažravý (přijde někdo na návštěvu a on hned sežere vše v misce, at o to nejspíš není okraden) b) dokáže matku psíma očima přimět, aby mu místo jedné porce granulí ještě půl porce přidala, bo jinak zemře hlady

Dá se to celkem uhlídat psíma light granulema, tam se váha drží a i jde dolů. Než milá maminka povolí a čas od času mu na přilepšenou koupí nelight granule.

Mě zajímá, zda máte srovnání čistě dietních granulí, například Hills (které jsou propagovány jako opravdu kvalitní, veterinárně prosazované light granule) a light granulí jiných, samozřejmě nějakých superpremiovek.
    Rád bych využil slabé chvilky matky, která sama uznala,že pes před zimou, kdy bude méně pohybu, nějak přibral a naordinoval mu třeba na měsíc jen a pouze ty Hillsky. Jestli má smysl do nich jít.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: ja ji dam svacinku:( Diky, huuf, mi odlehlo teda.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Z vnitřku asi nic. Ježek je celkem zdravá svačinka, až na ty blechy :o) Mají svoje vlastní parazity, kteří se na jiné druhy nešíří.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Otazka pro Tapinu, predem diky za reply. A pokud mate doma stejnyho kretena psiho, tak at vite... Stary rotvici, 10,5 let, asi sibe v hlave a zacla neustale sem lezouci jezky lovit, driv je jen vystekavala. Stylem "skalpuju si to z ostnu a sezeru vnitrek". :( Krava blba, v noci to je otazka chvile na zahrade. Prosim, co muze z "vnitrku" jezka chytit? Nejakou tasemnicku, cervicky nebo hrozi i neco jinyho? Blechy jsou mi jasny. :( Jo a "vnitrkem" myslim celyho jezka krom bodlin, chrousta to jak skelet kureci. Fuj.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: stěhovat asi raději co nejdříve, dokud tu zatím nic nemáme (teda modlím se, že nemáme) .. deratizér má začít ošetřovat byty v pondělí - jsme na plánu hned první den, tak snad to do té doby vydrží a bude to "jen" prevence .. modlení začíná .. díky za rychlou reakci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Štěnice jsou docela agresivní a blbě zlikvidovatelné, takže tvůj navrhovaný postup mi přijde ideální - kočku na pár dní odstěhovat a nechat domácnost ošetřit.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    potřebuji radu: v našem paneláku se v několika bytech našly na konci týdne štěnice a tento týden se správa domu rozhodla pro plošnou deratizaci - doma jsme zatím nic nenašli, ale podle informací ze správy domu se broučci šíří - máme doma ultra-alergickou kočku a přesto, že tvrdí, že použité přípravky by neměly s lidmi ani domácími mazlíčky nic udělat, ráda bych ji odvezla na pár dní pryč .. ale nechci nedopatřením "nakazit" další domácnost a zároveň co nejvíce ochránit zvíře před jakýmkoliv nutným ošetřováním chemií .. jaký by byl nejlepší přístup?
    GIO
    GIO --- ---
    Aha tak snad dnes neco seženu , v košíku uz začínají pokusy o běh )
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Jediné novinky jsou, že postupně mizí z trhu všechny odčervovací pasty a neví se, co bude. Není k sehnání Vitaminthe, Flubenol, a kdo ví co ještě. Caniverm zatím je, ale ten zas není pro úplná minikoťata. Banminthy některý jsou, některý ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam