• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TARGI: dietku ma:)
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    NICKIE: otevrit tobolku a vysypat do vody nebo do zradla?
    TARGI
    TARGI --- ---
    NICKIE: prvotne bych asi hlavně nasadila dietu, pokud ji ještě nemá :-)
    s probio nevím
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nevite jaky se daji dat probiotika psum? Mamy shitzu ma nejaky tekuty bobky uz tyden, predtim mela infekcni prujem. Da se neco koupit v lekarne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Teda s tím, že se nemusí extra čipovat dneska, může se to udělat všechno naráz při tom přeočkování. Jet může stejně až 21 dní po vzteklině.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Ano, to je ideální postup.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: takže vopruz...Kočka byla prvně očkovaná (trojkombinace) 7.12.. Přeočkování jí vychází na 28.12. - a následující týden. Takže - kdyby se dneska nechala načipovat a vystavil se pet pas a na vzteklnu se naočkovala s přeočkováním trojkombinace - tak je to cajk a může vyrazit po novém roce pryč nebo to chápu blbě?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: super, dekuju. Zadne zachvaty to nejsou, jen tak pochrchlava a chodi spat pod postel. Tak to necháme par dni a kdyby se nelepsila tak vyrazíme otestovat novou veterinu :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: S psincovým kašlem se na veterinu nemusí, pokud je to opravdu on. Nejspíš bude, je toho teď hodně. Ale mělo by to během pár dní odeznít a nemělo by to probíhat stylem intenzivních dusivých záchvatů, to pak radši jo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Celkem nová důležitá věc je, že číča musí mít vystavený pas s čipem předtím, než se očkovala na tu vzteklinu, a první očkování zapsané v pase musí být v den cesty minimálně 21 dní staré. Takže jestli se veškeré náležitosti budou řešit teprve teď, tak ve správném pořadí a bude to nějakou dobu trvat.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    Obracím se pro radu :-) Bublina se par dni "chova divne", je cela unavena a leniva, venku casto cura, což jsem prisuzovala blížícímu se hárání. Ale před par dny zacala prskat jako by mela neco v krku a sem tam vyblije hleny. Predpokladam, ze se jedna o psincovy kasel? A je nutne jit na veterinu nebo se to leci akorat klidem a vitamíny? Nebo je to neco uplne jineho? Diky za rady!
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    Dotaz - převoz kočky z čr do Německa. Zatím jsem jenom našla, že číča musí být čipovaná a mít pet pas a že by měla být očkovaná na vzteklinu. Má někdo, prosím, další zkušenost?
    Paní si chce z našeho depozita vzít číču a žije trvale v Německu, tak aby jsme něco nezanedbali při přípravách přesunu :-)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    mno jo, asi ne. diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: To asi ne, v životě jsem nic jiného než ocel neviděla.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    pls, existuje skrabka nebo srpek na zubni kamen z neceho jineho nez z nerezu/oceli? bud blbnu nebo jsme to nekde videla a ted to nemuzu najit...diky!
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: hmmm, i když trošku zvláště pojatý graf, docela mi trvalo, než jsem se v tom vyznala.... a stále si nejsem jistá, či to chápu správně :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska je v práci nuda a jelikož přetrvává pocit nasrání z nedávné série komplikovaných případů, které mohly nebejt, tak jsem si hrála s barvičkama. Sdílejte, kdybyste měli v okolí někoho, kdo potřebuje pošťouchnout ke kastraci, lidi potřebujou ty věci dát do jasných souvislostí. Na jednu kamarádku už to zafungovalo :o)
    https://www.facebook.com/VeterinarniOrdinaceTapina/posts/1032545170120008:0
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: nj, bohužel jsem v práci úplně stejně, jako má otevřeno naše veterina :/ asi zjistim, jestli je tu nějaká poblíž a zkusim tam zítra skočit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Hemagel je trošku na jiné problémy (spíš povrchové plošné rány). On je Alaptid veternární, tak spíš na veterině. Ale umí zázraky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: alaptid v lékárně nemaj, do jiný se nemám šanci dostat. Hemagel taky poslouží, nebo ho mám jenom zavřít do lékárničky a ani se na něj nedívat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam