• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no jo, ale víš jak to je - stokrát opakovaná lež se někdy stane pravdou (aspoň zdánlivou třeba). A věřím tomu, že jsou i tací, co se umí zařídit, aby jim řemeslo pěkně neslo :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Dík za uznání, hele ale ty provize od výrobců granulí jsou fakt pověra (a ještě aby byly tučnější než odměna za zákrok) :D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    CUKI: to je divné zeptat se někoho na radu a pak ji odmítnout s tím, že neznámým lidem nevěřím...
    Já naopak ač Tapinu neznám, tak si jejího názoru vážím a to už z toho důvodu, že to není moje veterinářka a tím pádem při udílení rad ví, že z toho nic mít nebude (ať už tučnou odměnu za zákrok nebo ještě tučnější provizi od např. výrobce granulí), což je aspekt, který může motivovat veterináře, u kterého se ocitne člověk přímo v ambulanci.
    Naopak si jejích rad a pomoci nesmírně vážím a kdybych bydlela v Brně, tak už jdu se svými psy k ní.

Tapino, myslím, že to tady nedávno někdo psal, ale stejně.. Díky za všechny ty užitečné rady :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ještě bych zmínila jeden aspekt - pokud člověk se svým psem bydlí na samotě u lesa, tak je jeho věc, jak a jestli vůbec bude řešit blechy, nebo to nechá na přírodě. Ale ve městě není jen on a jeho pes, a neřešené, nebo blbě řešené blechy vedou v současnosti k případům, kdy se blechy objeví na zvířeti, které deset let neopustilo byt. Abychom za chvíli nebyli ve stavu, kdy i lidi budou normálně zablešení :o) Kdo chodí se psem po městě a stýká se s jinými teplokrevnými živočichy (třeba v MHD nebo i jen na ulici), ten by měl k řešení parazitů přistupovat trošku zodpovědně a ne se k tomu stavět jako že prakticky o nic nejde, tak má pes blechy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Tak to je zrovna častá, leč zcestná představa. Kožní látky jsou větší "dryák", jsou na ně častější a závažnější reakce, protože aby to v té kůži vydrželo, když to aplikuješ zvenku a je to celou dobu vystaveno vnějšímu prostředí, musí to být držák. Vnitřně podaná látka se v minimálním množství krví dostane všude, kam je potřeba. Navíc ty látky, které jsou v tabletových antiparazititkách, se v těle nemetabolizujou. Přijdou do tukové tkáně (které je hodně v podkoží), tam se na určitou dobu zadrží a pak se v nezměněné formě vyloučí.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BALAENA: nikoho tu nepoučuju, jen mám s moderní medicínou osobní zkušenost. Takže mám řekněme zdravou nedůvěru k některým výrokům a tvrzením od lidí či subjektů, které neznám. To ale neznamená, že cokoli automaticky zatracuji. Nemám rád ani jeden z těchto extrémů... Ono nic není černobílé, že ano
    Prostě a jednoduše i negativní ohlasy budu brát v potaz.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CUKI: Prochází se takhle kardiolog parkem a vidí někoho upadnout na zem. Podívá se na něj, jasnej infarkt, tak zavolá záchranku a začne s resuscitací. Vtom ho začne někdo odstrkovat: "Uhněte se, já se toho ujmu. Jsem skaut a vyznám se v poskytování první pomoci."

Fakt tady poučuješ veterináře a veterinární sestry, že si mají vygooglovat účinky, protože to, že to zabralo na jejich psa, nic neznamená?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Ne, takhle to nefunguje. Záleží na vlastnostech dane látky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: Jo za to každopádně díky, obě verze jsou asi to nej co jsem zatím našel. Plánuju použít obojí, i když začnu asi jen tím obojkem.
    Reakce jsou na obojí určitě, jde o to kolik čeho se musí použít. Pokud použiješ něco orálně a potřebuješ chránit kožich tak toho logicky musíš použít víc než když to použiješ rovnou na kožich...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: v každým případě jsi chtěl pomoci a my ti tu svorně navrhli přípravek, který teď na blechy funguje asi nejlépe. Je na tobě, co s tím uděláš, ale reakce jsou opravdu i na to foresto, to, že sis to nevygooglil, nic neznamena :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Umřít se dá na všechno, i na blbost a tu taky nikdo neléčí :-D
    Nechci hanět nějaký konkrétní přípravky či cokoli jinýho, jen se mi nelíbí názor mě to mohlo tobě to 100%ně pomůže taky. To je nesmyls a je třeba ke všemu přistupovat individuálně a s rozumem
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CUKI: tyjo, jsme ted v Maroku, kde je psu toulavejch bambilion a všichni jsou zableseny a rozhodne to nevypadá, ze si tu tvoji přirozenost užívaj.. ty blechy je zerou zaživa a oni sami s tím nic nezmuzou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Hele i foresto muze mít vedlejší účinky. Všechno muze mít vedlejší účinky. Videla jsem zvíře s brutální reakci na přírodní olej proti klíšťatum.
    Ale jinak je foresto taky dobre, jen si nejsem jistá, jak moc ti pomůže v tomhle akutním stadiu, spis se dává preventivně

TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jenže na netu se taky vyslytla cílená antikampaň s vymyšlenými problémy za účelem poškození firmy MSD. A teď to na netu od sebe odliš, že jo. Že mají v přírodě všichni blechy, to neznamená, že je to v pořádku. Na blechy se dá umřít.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: běž se podívat do lesa, ukaž mi tam zvíře, co nemá blechy a zároveň to není člověk.
    Vedlejší účinky jsem si našel na netu, použij google. Není to úplně ojedinělý případ ač těch spokojenech je mnohem mnohem více.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VERCA_ZABA: tak to máš štěstí a to spousta těch dalších příznaků nemocí a patologických stavů se k tomu ani nepřipisuje
    ATB je super vynález jen se velmi zneužívá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Odkud máš ty informace, že se po požití "několik psů" motalo? Například po Bravectu se v České republice vyskytly neurologické příznaky v jednom případě, v celé Evropě u několika málo jedinců. Vždy problém sám odezněl, ani jeden pes neuhynul. A jak jsou blechy pro psa přirozené, to bych ti mohla někdy vyfotit. Ten poslední, co jsem ho v práci řešila, měl rozežraný záda do masa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (myslím zvracení, které není časté a dlouhodobé, to pak patologie samozřejmě je)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Spot-ony už na blechy nefungujou. Zařaďte si je k zásypům, sprejům a šamponům :o)

CUKI: Jenže pes zvrací, když se na něj křivě podíváš, zvracení u psa se vůbec nepovažuje za patologický jev. Poblije se, pak toho půlku sežere zpátky a radostně odskotačí v dál :o)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jinak my jako prevenci máme foresto, ted bez koček scalibor. blechy pes nepritahl nikdy. měli jsme je jen jednou, když je z útulku přitáhl kocour, dali je comfortis, doma to vystrikali xkrat, preprali a byl klid.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam