• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Provizi od člověka, který ti prodává své zboží, prostě nedostaneš, zkus jít do Tesca a nabídnout, že by ti mohli něco ulít za to, že nakupuješ u nich :o) Jo, kdybychom jen doporučovali, tak by to asi pro některé firmy zajímavé bylo, ale my si od nich to zboží koupíme a pak ho prodáváme dál. Takže nám tak maximálně dají slevu, my z ní vypočítáme lepší prodejní cenu pro klienta a pak mu snáz prodáme takové granule než jiné, protože s nimi můžeme konkurovat e-shopům a s ostatníma ne. No ale nejlevnější by stejně bylo rozvážit patnáctikilovku Pedigree a nikdo to nedělá.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no jo, ale víš jak to je - stokrát opakovaná lež se někdy stane pravdou (aspoň zdánlivou třeba). A věřím tomu, že jsou i tací, co se umí zařídit, aby jim řemeslo pěkně neslo :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Dík za uznání, hele ale ty provize od výrobců granulí jsou fakt pověra (a ještě aby byly tučnější než odměna za zákrok) :D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    CUKI: to je divné zeptat se někoho na radu a pak ji odmítnout s tím, že neznámým lidem nevěřím...
    Já naopak ač Tapinu neznám, tak si jejího názoru vážím a to už z toho důvodu, že to není moje veterinářka a tím pádem při udílení rad ví, že z toho nic mít nebude (ať už tučnou odměnu za zákrok nebo ještě tučnější provizi od např. výrobce granulí), což je aspekt, který může motivovat veterináře, u kterého se ocitne člověk přímo v ambulanci.
    Naopak si jejích rad a pomoci nesmírně vážím a kdybych bydlela v Brně, tak už jdu se svými psy k ní.

Tapino, myslím, že to tady nedávno někdo psal, ale stejně.. Díky za všechny ty užitečné rady :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ještě bych zmínila jeden aspekt - pokud člověk se svým psem bydlí na samotě u lesa, tak je jeho věc, jak a jestli vůbec bude řešit blechy, nebo to nechá na přírodě. Ale ve městě není jen on a jeho pes, a neřešené, nebo blbě řešené blechy vedou v současnosti k případům, kdy se blechy objeví na zvířeti, které deset let neopustilo byt. Abychom za chvíli nebyli ve stavu, kdy i lidi budou normálně zablešení :o) Kdo chodí se psem po městě a stýká se s jinými teplokrevnými živočichy (třeba v MHD nebo i jen na ulici), ten by měl k řešení parazitů přistupovat trošku zodpovědně a ne se k tomu stavět jako že prakticky o nic nejde, tak má pes blechy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Tak to je zrovna častá, leč zcestná představa. Kožní látky jsou větší "dryák", jsou na ně častější a závažnější reakce, protože aby to v té kůži vydrželo, když to aplikuješ zvenku a je to celou dobu vystaveno vnějšímu prostředí, musí to být držák. Vnitřně podaná látka se v minimálním množství krví dostane všude, kam je potřeba. Navíc ty látky, které jsou v tabletových antiparazititkách, se v těle nemetabolizujou. Přijdou do tukové tkáně (které je hodně v podkoží), tam se na určitou dobu zadrží a pak se v nezměněné formě vyloučí.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BALAENA: nikoho tu nepoučuju, jen mám s moderní medicínou osobní zkušenost. Takže mám řekněme zdravou nedůvěru k některým výrokům a tvrzením od lidí či subjektů, které neznám. To ale neznamená, že cokoli automaticky zatracuji. Nemám rád ani jeden z těchto extrémů... Ono nic není černobílé, že ano
    Prostě a jednoduše i negativní ohlasy budu brát v potaz.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CUKI: Prochází se takhle kardiolog parkem a vidí někoho upadnout na zem. Podívá se na něj, jasnej infarkt, tak zavolá záchranku a začne s resuscitací. Vtom ho začne někdo odstrkovat: "Uhněte se, já se toho ujmu. Jsem skaut a vyznám se v poskytování první pomoci."

Fakt tady poučuješ veterináře a veterinární sestry, že si mají vygooglovat účinky, protože to, že to zabralo na jejich psa, nic neznamená?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Ne, takhle to nefunguje. Záleží na vlastnostech dane látky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: Jo za to každopádně díky, obě verze jsou asi to nej co jsem zatím našel. Plánuju použít obojí, i když začnu asi jen tím obojkem.
    Reakce jsou na obojí určitě, jde o to kolik čeho se musí použít. Pokud použiješ něco orálně a potřebuješ chránit kožich tak toho logicky musíš použít víc než když to použiješ rovnou na kožich...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: v každým případě jsi chtěl pomoci a my ti tu svorně navrhli přípravek, který teď na blechy funguje asi nejlépe. Je na tobě, co s tím uděláš, ale reakce jsou opravdu i na to foresto, to, že sis to nevygooglil, nic neznamena :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Umřít se dá na všechno, i na blbost a tu taky nikdo neléčí :-D
    Nechci hanět nějaký konkrétní přípravky či cokoli jinýho, jen se mi nelíbí názor mě to mohlo tobě to 100%ně pomůže taky. To je nesmyls a je třeba ke všemu přistupovat individuálně a s rozumem
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CUKI: tyjo, jsme ted v Maroku, kde je psu toulavejch bambilion a všichni jsou zableseny a rozhodne to nevypadá, ze si tu tvoji přirozenost užívaj.. ty blechy je zerou zaživa a oni sami s tím nic nezmuzou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: Hele i foresto muze mít vedlejší účinky. Všechno muze mít vedlejší účinky. Videla jsem zvíře s brutální reakci na přírodní olej proti klíšťatum.
    Ale jinak je foresto taky dobre, jen si nejsem jistá, jak moc ti pomůže v tomhle akutním stadiu, spis se dává preventivně

TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jenže na netu se taky vyslytla cílená antikampaň s vymyšlenými problémy za účelem poškození firmy MSD. A teď to na netu od sebe odliš, že jo. Že mají v přírodě všichni blechy, to neznamená, že je to v pořádku. Na blechy se dá umřít.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: běž se podívat do lesa, ukaž mi tam zvíře, co nemá blechy a zároveň to není člověk.
    Vedlejší účinky jsem si našel na netu, použij google. Není to úplně ojedinělý případ ač těch spokojenech je mnohem mnohem více.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VERCA_ZABA: tak to máš štěstí a to spousta těch dalších příznaků nemocí a patologických stavů se k tomu ani nepřipisuje
    ATB je super vynález jen se velmi zneužívá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Odkud máš ty informace, že se po požití "několik psů" motalo? Například po Bravectu se v České republice vyskytly neurologické příznaky v jednom případě, v celé Evropě u několika málo jedinců. Vždy problém sám odezněl, ani jeden pes neuhynul. A jak jsou blechy pro psa přirozené, to bych ti mohla někdy vyfotit. Ten poslední, co jsem ho v práci řešila, měl rozežraný záda do masa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (myslím zvracení, které není časté a dlouhodobé, to pak patologie samozřejmě je)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Spot-ony už na blechy nefungujou. Zařaďte si je k zásypům, sprejům a šamponům :o)

CUKI: Jenže pes zvrací, když se na něj křivě podíváš, zvracení u psa se vůbec nepovažuje za patologický jev. Poblije se, pak toho půlku sežere zpátky a radostně odskotačí v dál :o)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jinak my jako prevenci máme foresto, ted bez koček scalibor. blechy pes nepritahl nikdy. měli jsme je jen jednou, když je z útulku přitáhl kocour, dali je comfortis, doma to vystrikali xkrat, preprali a byl klid.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam