• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    když řešíte blechy - předpokládám, že pes se drbe ještě pár dní po vymření blech, protože ma kousance, je to tak?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Co to znamená nové mě přijde, že jsou to stále ty staré. Právě vylíhlé by byli IMHO mnohem menší, nebo ne? Můžu skusit dát druhou pilulku po 14 dnech od podání prvního comfortisu?

Foresto jsem sháněl ale nikde nemaj, tak jsme vzaly tohle na doporučení...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Sakra, že by už zas nové blechy? Obojek bych když už tak zkusila Foresto, ten je spolehlivější, nebo možná tak ještě Stronghold, ale jinak už nic moc účinného není.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: tak ani po 14dnech comfortis taky nic :-( Jsem si jistej, že to spolkla, dávka byla spíš při horní hranici... Mám to opakovat nebo zkusit něco jinýho.
    Blechy obří velikosti po ní lezou dál... Ještě mám v zásobě 2 dávky toho comfortisu a obojek kiltix...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LANTHAL: tak jen pro doplnění, antibiotika a vzmačkání žlázek s tím ani nehnulo, vypadá to na perianální nádor, bohužel :/
    prý obvykle bývá nezhoubný a po odstranění a kastraci by to mělo být ok
    takže za dva týdny jde brouček pod kudlu, achjo, snad to zvládne
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: myslis, ze slo o bazi masti nebo o konopi jako takove?
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jojo to uz jsem normalne stihla zapomenout:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PHUSHI: Nene, enroxil nemusí
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PHUSHI: Nene, enroxil nemusí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHUSHI: Nemusí, ale má být ve tmě.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PHUSHI: jeste pro ni mame injekcne antibiotika na pet dni (meli jsme prasky, ale nemelo by se ji ted manipulovat s pusou, jak je to sesite vsude mozne) - enroxil 5%. Nemusi to byt v lednici, ze?
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PHUSHI: kocka je po vytrzeni hnileho zubu (a dvou dalsich). Krev a jatra se zdaji byt ok, rentgen ukazal rozlozenou kost v nose, patrne z toho zanetu (celkove je to tam pry nepekne). Pod hnilym zubem byla velka dira v horni dutine, ma tam ted po vyplachnuti, vycisteni a sesiti nejaky cipek - antibiotikum. Veterinarka vzala vzorky, asi z nich nechame udelat pristi tyden histopatologii, je mozne, ze to je nador (jak jste predvidaly hned v zacatku).
    Jinak jeji celkovy stav se po antibiotikach (ronaxan, ciplox) velmi zlepsil, vcera a predevcirem se chovala uz celkem normalne, se snizenou frekvenci pretrvavalo jen to psikani, ale nebyly z nej zadne hleny, maximalne neco jako nudle, ale spis voda, celkove to psikani zni tak nejak "suše" či sykavě.
    Tak uvidime no, vet rikala, ze to je asi bud ten zub (zanet), nebo nador.
    PINK_SMOKE
    PINK_SMOKE --- ---
    ahoj ahoj, prisla jsem si pro radu.... co kocky a aloe vera? google rika jedovata i nejedovata (dokonce propesna), tak jsem z toho jelen... vcera jsem si ji privezla, zatim je nahore na policce, kam se kocky nedostanou, ale nejradsi bych ji dala na zem.... jenze uz kdyz jsem ji nesla, tak me kocicaci doprovazeli a je mi jasny, ze kdyz ji dam na zem, hned ji budou chtit "prozkoumat" :))
    diky za pripadne rady
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHUSHI: Oko je propojené s nosem, takže jo. Zvířata jí i s bolavým zubem. Nemůžou si v přírodě udělat měkce rozvařenou kaši, takže přincip "nebudu kousat tvrdý, když to bolí", jim není znám. Kouše nejspíš druhou stranou, koušou i psi, kteří mají v tlamě poslední dva zuby proti sobě a oba shnilé.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PHUSHI: + skoro nemnouka, resp. chtela by, otevira tlamicku, ale nevychazi zvuk
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    TAPINA: i do oka? Z toho samyho ji prave uz predtim nekolik let obcas teklo. Jinak zere i granule a tuzsi tycinky, takze se zda, ze prestoze je zub vyhnilej, nijak ji neboli.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHUSHI: Jo, tak jestli je tam vyhnilej zub, to pak klidně může být píštěl až do nosu. To by aspoň mělo řešení.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PHUSHI: tak v nedeli jsme sli k veterinari (misto toho, ktery tam byva, tam byl jeho otec, ktery vedl ordinaci predtim). Kocka se v nedeli dost zhorsila, krev sice uz neprskala, ale zacinala byt znacne apaticka. Veterinar ji dost necitlive zmeril teplotu - 39,8, shrnul, ze mame pokracovat v antibiotikach, co jsme davali od stredy (cefalexin, ktery ocividne nezabirali, spis se to po nich horsilo) a pichnul ji Ancesol s tim, ze by to melo pomoct s tim krvacenim. Rekl, ze sliznice je nekroticka a celkove se tvaril tak, ze jsem z toho pochopila, ze se mame s kockou rozloucit...
    Jela jsem s ni na veterinu, kam chodime se psem, ktera se mi zda o dost lepsi. Tam jsme stravili asi dve hodiny, rikali, ze je na nas, jestli tam kocku nechame na kapacku, nebo ji vemem domu, pro coz jsme se rozhodli. Dali ji injekci na snizeni teploty a dalsi dve na krvaceni (Pamba), dale jsme dostali odsavacku na odsavani nudli, kapky do nosu/oka (Ciplox) a jine antibiotikum - Ronaxan, ktere davame dvakrat denne. Teplota pominula a kocka se vyrazne zlepsila, ale v poradku jeste neni, je docela svetloplacha, porad kycha a neni tak ziva jako obvykle (vcera vecer/dnes rano se uz zdala docela normalni, ale dnes byla zase cely den zalezla). Alespon zere a vylucuje normalne. Antibiotika mame do pondeli, pak jdem znova na kontrolu (naposledy jsme byli vcera), kdy se bude delat krev a dalsi vysetreni. Co se tyce pricin, muze to pry byt virove, ale mozna i od jednoho zubu, ktery nejak hnije (je pravda, ze nudle a vytok z oka mela jen na jedne, te same, strane), tj. ten pujde vyhledove ven.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: ja krava jednou priotravila sousedovic psy, jsem varila "material" v oleji a rostlinne zbytky vyhodila na kompost a oni samozrejme to mastne olizali... tak na to bacha taky, vyhazovat zabalene do igelitu a do odpadu, at se k tomu nekde ta zvirata nedostanou
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zrovna jede na jedné veterinární diskuzi živá debata o tom, kolik veterinářů už řešilo komplikace po olízání domácí konopné masti psem, včetně jednoho úhynu po extra kvalitním materiálu. Protože na Nyxu jsou taky mnozí drobní pěstitelé léčivých rostlin ;), tak preventivně upozorňuju, věci, které by neměly být užity vnitřně, na zvířata radši nemazat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam