• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Pražská Jaggy má všelijakou pověst, ale brněnská je tady jediné takové pracoviště na špičkové úrovni, a jsou tam dobří. Na rozdíl třeba od VFU, kde by ta špička byla spíš očekávána (jenže tam poslední dobou funguje něco jako spolek absolventů, kteří zatím ještě neutekli na lepší místo)
    GIO
    GIO --- ---
    btw ja ji budu nechat delat asi v Beroun/Kralove Dvore, tak to je o neco nizsi, ty ceny.. na Stodulkach by to asi bylo tech deset, no jeste to ma cas..
    GIO
    GIO --- ---
    jaggy.. aha:) no ja dufam, ze do deseti se vejdeme..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Třeba kastrace yorkšírky, co jsem posílala na brněnskou Jaggy, vyšla na 30, takže i tak se dá. Ale to bylo složitější, diabetička s pyometrou, proto jsem si na to netroufala a poslala ji tam. A zvládli to bez jediné komplikace (laparoskopicky) , paní si na to musela půjčit, ale je spokojená že to takhle dopadlo.
    GIO
    GIO --- ---
    bylo to pred... sedmi lety cca, jestli dobre pocitam..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: 5 tisíc je na dogu až podezřele nízká cena :o) Myslela jsem, že v Praze nejde velká fena pod desítku a laparo pod 15.
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: to ej kolik, pro zajimavost..? mne ta kastrace stejne bude stat 5tis a vice, tak schvalne kolik laparo?.)

minula doga mela jizvu delky cca osm centimetru , takze to podle mne laparoskopicky taky pujde..
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    THICKLY: Kocky jsou svine vybiravy :D My to s tou nasi po 12ti letech dotahli na takovou uroven,ze zere jen jednu pidi konzervu,ktera stoji 50kc za dva kusy a nic jinyho ji nejede. Predtim mela obdobi,ze jedla jenom tunaka ve vlastni stave :) ale mysi a ptacci ji chutnaji porad :D
    Podle me kdyz se cici sekne a nechce,tak ji to clovek nerozmluvi. A proto je mam na jednu stranu rada, delaji si co chteji :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    u nás začli dělat kastrace laparoskopicky, ale psali, že to nejde na moc malý (kočka, čivava) a na moc velký, což nevím, jestli je doga. Ta je zas placatá a nemusí to být od kůže do středu daleko.

Ale stojí to jak novej pes.
    GIO
    GIO --- ---
    nechte toho, snazim se si ji v takovych situacich moc nepredstavovat.))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Tak stul byl nastesti dimenzovany dobre. Ale byla to tehdy stejne drina, delaly se tusim mlecny lišty a jen to zašiti odpredu dozadu trvalo věčnost (a to to šili dva lidi najednou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Problém by byla velikost stolu. Doga sem chodí, ale nedělalo se jí nic v narkóze, aby musela na stůl. Je od hlavy k zadku dlouhá asi jako ten stůl a pak ještě někam dát nohy (a nesejmout při tom půlku nábytku, mám to tu holt malý) :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: V bývalé praci jsme operovali i 80kg bordeaux dogy atd, no problem :). Rsp jediný oříšek bylo pak přenést bezvladneho psa, který vážil o 20-30kg vic než jakýkoliv člen personálu. Ale tak holt jsme ho vzaly ve dvou
    GIO
    GIO --- ---
    s tou minulou jsem byla v karline, a tamni veterinarka prijela s dvema dogama v kufru berlinga, takze ji to nastesti neprekvapilo.))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teď jsem si představila, že by se někdo objednal na kastraci s fenou dogy.... a von by to byl trošku logistický oříšek :o) Největší plemeno, co jsme tu kastrovali, byl podhalaňský ovčák, ale to je přece jen furt o dost menší :o)
    GIO
    GIO --- ---
    ja proti kastracim nejsem ani rochu, to je jasny, ale koketovali jsme s tou myslenkou mit chvili barak plny dog, ale samozrejmena kastraci dojde drive nebo pozdeji urcite, ja mam vsechna zvirata kastrovana..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: jj, kastrace. Krom prvniho dne, kdy se tvarila jako oukropecek, jsem toho nikdy nelitoval.
    Vsechny jeji dobre i spatne stranky zustaly zachovany, jen tedy zacala byt zravejsi a objevily se tendence tloutnout, ale to uz je taky vyreseno.
    GIO
    GIO --- ---
    no nic moc.. a jak jsi to resil. kastrace? ja chci dojet aspon na vystavu, abych zjistila, jak je na tom dama s chovanim. ale stenata asi neplanujeme, stejne mi je svaz asi nedovoli, ma nestandard barvu, i kdyz uz schvalenou a vystavovatelnou. ale na kryti potrebujeme povoleni klubu. a bonitaci by taky asi nezvladla:))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: kdybys to videla, takovy nestastny ptacatko, co pod striskou v prachu buduje porodnici pro virtualni stenata...
    GIO
    GIO --- ---
    jezis, no tak s hnizdem jeste nezacala, ale ona je dost sebestredna, spis nevi co se sebou..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam