• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    KIA
    KIA --- ---
    SUFFOCATE: Rada bych řekla kolik to stalo me, ale jen vím, ze za ošetření, očkováni a bravecto na tri měsíce jsem platila asi 1100.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Jen koukám, jak jsou ty ceny na veterinách dost odlišné.. někde chtějí za vakcinaci proti tetanu 250 a někde až 600. :/
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    BODY_SUIT: jasně, kdybychom koně jen občas potkávali, tak bych to neřešila, ale teď je ten kontakt dost intenzivní, tak to nechci podcenit.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ANABEL_LEE:
    HUDOUS_ML: děkuji, raději je tedy nechám naočkovat. Běhají denně mezi koňmi a ovcemi, tak je riziko asi docela velké.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SUFFOCATE: vcera jsme to řešili v hospodě a ja o tom slyšela poprvé. Ze cuba chytla tetanus kdyz slapla do ovcí ho bobku. Cumela jsem jak puk.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PEPSSI: Horyna Mělník :) (tos nechtěla slyšet)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    MAR_TINA: která firma ti síťovala?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SUFFOCATE: jestli bydlis u koni, tak urcite. Ne ze by se tetanus dal chytit prostym zranim konskych bobku, ale pokud se clostridia dostanou z bobku do nejake rany, kam nema pristup vzduch, muze se tam tetanus rozvinout, typicky se to stava kdyz pes zvyka nejaky klacik co se valel kolem staji a zabodne si z nej trisku do dasne, nebo to muze byt kost atd. Kamosce takhle umrela cuba, zkouseli ji lecit ale nebyl to moc pekny pohled :/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRAMIN: pche posun jo, zvládnou - sice výjmečně- posunout dveře od vestavěné skříně 2,6x1,2 m. Tady by nestrkaly drápek do mikromezery, ale zasekly ho o síť. Koupím klasickou kličku a očku jak na záchod a navrtám to do toho plastu!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MAR_TINA: ten magnet je nezastavi. mam to z druhe strany ted pojistene kusem dreva co kocka neodsune.
    jo a videla jsem posuvné do strany a ty bych rada. kocka nema šanci otevrit a jsou bytelnejsi. ale ted na to neni cas.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRAMIN: dokonce máme na balkon síť s kočičími dvířky a zpevněnou sítí, firma na instalaci to rovnou nabídla, když tu smečku viděla. Akorát si kočky umí otevřít celou síť, musím to nějak zabezpečit. (Asi lígr, magnet nestačí).
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HEK_ATE: mame stejne a resime to siti proti hmyzu v jednom kridle.takze muzu uhlidat,ze kocky nezdrhaji. a kdyz je chci nechat probehnout,tak po očku hlidam co dělají.
    jinak mi prijde,ze kdyz zijou v byte,tak se venku chovaji jinak. pripadne nejaka jako ragdoll by mohla zustavat doma.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    tetanus.. o tom jsem slyšela, ale zatím jsem to neřešila. Bydlíme u koní, psi jsou s koňskými bobky v kontaktu denně a zřejmě si občas nějaký dají. Zřejmě mi teda očkování doporučíte, že?
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Diky, máme naockovano.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Tetanus má inkubační dobu i týden a víc, takže ještě by to smysl mělo.
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: A nevadí, že se to stalo v neděli? Zvládne to to očkování případně zvládnout ještě? Že bych ráno naklusala k naší veterinářce ( už by tam měla být) nebo pokud to naprosto potřebuje co nejdříve, tak i dnes k té druhé.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Nezažila jsem po ní snad nikdy žádné reakce. Ale taky ji moc lidí nedává, no :o)
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Díky moc za odpověď.
    Problém je, že se jí to povedlo už v neděli k večeru. :( A mě to došlo defakto až dnes.
    A ta vakcína je šetrná? Přeci jen je to takové malé pídě. Nerada bych ji ještě ublížila..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: No... jestli je někdy u psů nakažení tetanem pravděpodobné, tak právě v takovýchhle situacích. Když už by mi ta souvislost a možnost rizika došla, tak bych asi pro klid duše nechala naočkovat, je to stejné jako u lidí, že vakcína stihne ochránit i po expozici.
    KIA
    KIA --- ---
    Ahoj

mám dotaz, skoro roční štěně brabantíka (cca 4,5kg) sežralo na louce kus koňského lejna. Není očkované proti tetanu. Nemyslím, že toho v tom letu sežralo hodně..

Nicméně, pak kousala kousací kostičku ( a to po koupeli, byla pěkně zamazaná, takže i jakž takž asi umytá tlama) a zjistila jsem, že se tou kostičkou asi malinko rýpla - málo krve.

Mám to nějak řešit, nebo nakažení tetanem je spíše nepravděpodobné?
    Díky

P.S. Na veterinu jsem volala, není tam teď naše doktorka, takže bych se ráda zeptala i tady. Díky

Prosím prosím TAPINA, kdybys mohla rict svuj nazor, pomohlo by mi to. Díky
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    HUDOUS_ML: z obyvaku mam francouzky dvere na zahradu, to neuhlidam...leda si poridit nejakou extra linou co by ji zahrada ani nelakala, nebo ji nebavilo lest po strome a takovy plemeno asi neni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam