THICKLY: Rozlišuj složení v celku a složení v sušině. Konzervy zpravidla neobsahují závratné množství masa, protože obsahují 80 % vody, a těch zbylých 20 % věru není závratné množství, ani kdyby to bylo jen samé maso ;o) Ve složení se udávají procenta sušiny, takže i když ta voda už v tom mase byla, když ho tam dávali, tak oni tam napíšou 12 procent kuřecího a 5 % rybího, oleje, minerály, prkotiny. Vodítkem ti bude to, že když sečteš udaná procenta, nedojdeš k číslu ani náhodou se blížícímu stovce, a víc ničeho dalšího už tam být nemůže, protože to by pak muselo být uvedené na prvním místě.
Naopak když bude mít nějaká konzerva udané složení v celku, tak bude mít třeba 30 % hovězího, 20 % kuřecího, ale v tom už je voda obsažená, takže z toho vyplývá, že masa je 50 % a druhá půlka je nějaké to rostlinstvo, co je napsané dál, zatímco první konzerva měla celkem 17 % masa z 20, což je v dnešní době 85 % masa celkem.