• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERCA_ZABA: tak jiste ale kdyz jsou setrnejsi narkotika, proc je nevyuzit. navic bych nebyla tak kategoricka s tim tvrzenim, lidi jsou ruzni, nekdo citlivy si muze toxickou psychozu vytvorit i po jednom konoponem kolacku, tak proc ne po ketaminu
    SISTA
    SISTA --- ---
    meli byste, prosim, doporuceni na dobry nizkotucny granule pro sestiletou aktivni cubu se spatnou slinivkou?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    i u dospělých se pořád dost využívá, byť samozřejmě možností je mnoho.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANABEL_LEE: jenže mimotělní zážitek, K-hole, zazivas při účinků ketaminu. když Ketamin odezní, což je rychle, nezazivas nic
    a po jedné dávce ketaminu se toxická psychóza nevytvoří...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U dětí se ketamin pořád celkem dost používá, pokud vím. Za to u psů se u něj pomalu už upouští, on má výhodu víceméně jen v tom, že se dá aplikovat i.m., ale psi ho celkem blbě snáší. Já ho používám už roky výhradně u koček, ty ho naopak snáší lépe než jiné věci.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: ketak je disociacni anestetikum, prave protoze se disociuje ta duse od tela :) ale kazda narkoza ovlivnuje mozek, ja mela po operaci taky ruzny obrazovy halucinace v takovym tom polospanku a ketak to asi fakt nebyl...
    GIO
    GIO --- ---
    .. asi to je ucinkove dost podobne, protoze to nebyl hezky pohlded na to probouzeni.. ale tak kdyz je to treba, musi se neco vydrezt no..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: ja myslim, ze uz je na trhu spousta anestetik novych generaci, ze tohle je spis volba pro nekoho kdo nemuze mit jiny latky z nejakeho duvodu. jsme to resili s krajsovkou nekolikrat, u ruznych uspavacek
    GIO
    GIO --- ---
    jj mas recht - pouziva/lo se to i v lidske, dneska se to pry aplikuje v detske medicine, uaaa chudaci deti, ja brecim, i kdyz mam uspanou kcoku, syn to byl vyssi level.. stacilo, neopakovat prosim.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: *mimotelni, nikoliv mimibazar :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: mam dojem, ze kdysi se uspavali, ale prave proto ze to zpusobovalo tyhlety mimitelni vylety, upustilo se od toho. Oni se na tom i ti kone dost zmitaji, tak se ke ketaminu jeste pridava ten xylazin, by se vyklidnili
    GIO
    GIO --- ---
    FIFAJZ: bych rekla, ze lidi se neuspavaji ketaminem, to je myslim puvodne veterinarni uspavadlo ne? u lidi teda dle me zkusenosti pozorovatele na technu pusobil trochu jinak. jo spanek se taky dostavil, ale mnohem pozdeji:)) ale vlastni zkusenost nemam, fujtajble:))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: to nemyslim, ze nekde poletuje, mozna to ale zpracovava...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANABEL_LEE: to jo, v patek po zakroku prokvikal, proplakal a propiskal cely odpoledne a noc, to mi bylo jasny, ze narkoza a bolest se ozyva. Ale ted je to 4 dny od toho, tak jestli si stale nekde poletuje... inu, budiz mu prano. Ja jsem clovek trpelivy, pockam, az sestoupi ze svych vysin.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: ja ne, ale kocour nam po narkoze taky plasil, a co jsem slysela, muze to byt psychedelicky zazitek, kdovi, kde lital
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LA_PIOVRA: :D jak moc mu rozumim. To byl presne nas matikar, on to nemyslel zle, jen nechapal, ze nekdo muze byt na matiku fakt blbej. Coz rikal i na rodicovskych schuzkach nahlas a muj otec, technicky typ, se propadal studem.

Jinak k tematu teda, jsem to letmo spocitala a po asi 10 tezsich operacich se psama, kteri mi prosli zivotem, je vorech pruhatej zase unikat, kdyz takhle reaguje.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIFAJZ: odbiham od tematu, ale nemuzu nevzpomenout jak kdysi vypravel 98 stary prastryc meho kolegy, ja se mu casto zda, ze ho verejne zostouzi a ponizuje ucitel klasicke rectiny z gymnasia.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANABEL_LEE: mela, asi kdyz mi kuchali slepak. :) Ze se mi doted zdaji nocni mury o matikari z gymplu teda muzu svest na to? :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: mels nekdy ketamin? ;)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Timhle Tapinu prudit nebudu v poste. :D Jen by me zajimalo, v ramci stupidnich dotazu. :) Mate nekdo zkusenost podobnou? Pruhatej vorech je od patka po kastraci - krasne se hoji, zadny komplikace (operace byla nutna, prozival harani nejen domacich fen tak, ze se ani vycurat nemohl, prostata). Ale. Je to labilek a hypersenzitiv odmala a po operaci se mu vratily urcity "bubaci". Jak kdyby si skocil o rok a neco zpatky do minulosti. Zase ho desi jisty druhy stinu, jisty pohybujici se veci ve vzduchu (spatna zkusenost s horkovzdusnym balonem). Ja pevne doufam, ze ho tohle psycho zase brzo prejde. Prejde? Jo a jak rychle klesa u kastrovanych psu hladina hormonu v krvi? Fenam se ulevilo, kdyz srostly a byly bez falesek a harani tak asi za ctvrt roku, psa-psa jsme kastrovali naposled nekdy pred 25 rokama, tak si to uz moc nepamatuju...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam