• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    TAPINA: supr, dik. muze jeste krome kureciho pak i nejake jine maso?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMAR: V podstatě tak, nejdřív dietní konzervy, pak rýži, kuřecí, několik dní vždycky a když nebude jevit známky problémů, tak postupný přechod na běžné krmení.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    VERCA_ZABA: jako psychiatr jsem videla psychozy po všem možném, i po sezení u léčitele.
    ---

Prosím potřebuju poradit, včera jsem si vyzvedla z nemocnice moji psi holku po akutní pankreatitidě, ležela v nemocnici 3 dny, infuze a tak. Ale na klinice mi nebyli schopni vysvětlit, jak jí mám začat rozkrmovat, tam dva dni nic nedostávala, aby si slinivka odpočinula a neaktivovaly se enzymy. Ptala jsem se několikrát a marně. Holce je 12 let, nikdy žádné problémy neměla, vždy byla štíhlá, přišlo to náhle.
    Dostala jsem nějakých pár nízkotučních konzerv, snažím se jí krmit několikrát denně, po malých dávkách. Předtím jsme jí vařili. Chtěla bych od zítra už začat s rýží - namíchat do konzervy, přidat pozítří kuřecí maso, bez kůže samozřejmě.
    Kdy mám přejít na plnou dávku jídla? Teď dostává málo jídla, předpokládám, že budu pomalu zvyšovat množství.
    Co ještě doporučujete, co jí můžu vařit?
    Spíš mně zajímá ohledně stravy teď období rekonvalescence, než se dá dokupy.
    Díky.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERCA_ZABA: tak jiste ale kdyz jsou setrnejsi narkotika, proc je nevyuzit. navic bych nebyla tak kategoricka s tim tvrzenim, lidi jsou ruzni, nekdo citlivy si muze toxickou psychozu vytvorit i po jednom konoponem kolacku, tak proc ne po ketaminu
    SISTA
    SISTA --- ---
    meli byste, prosim, doporuceni na dobry nizkotucny granule pro sestiletou aktivni cubu se spatnou slinivkou?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    i u dospělých se pořád dost využívá, byť samozřejmě možností je mnoho.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANABEL_LEE: jenže mimotělní zážitek, K-hole, zazivas při účinků ketaminu. když Ketamin odezní, což je rychle, nezazivas nic
    a po jedné dávce ketaminu se toxická psychóza nevytvoří...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U dětí se ketamin pořád celkem dost používá, pokud vím. Za to u psů se u něj pomalu už upouští, on má výhodu víceméně jen v tom, že se dá aplikovat i.m., ale psi ho celkem blbě snáší. Já ho používám už roky výhradně u koček, ty ho naopak snáší lépe než jiné věci.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: ketak je disociacni anestetikum, prave protoze se disociuje ta duse od tela :) ale kazda narkoza ovlivnuje mozek, ja mela po operaci taky ruzny obrazovy halucinace v takovym tom polospanku a ketak to asi fakt nebyl...
    GIO
    GIO --- ---
    .. asi to je ucinkove dost podobne, protoze to nebyl hezky pohlded na to probouzeni.. ale tak kdyz je to treba, musi se neco vydrezt no..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: ja myslim, ze uz je na trhu spousta anestetik novych generaci, ze tohle je spis volba pro nekoho kdo nemuze mit jiny latky z nejakeho duvodu. jsme to resili s krajsovkou nekolikrat, u ruznych uspavacek
    GIO
    GIO --- ---
    jj mas recht - pouziva/lo se to i v lidske, dneska se to pry aplikuje v detske medicine, uaaa chudaci deti, ja brecim, i kdyz mam uspanou kcoku, syn to byl vyssi level.. stacilo, neopakovat prosim.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: *mimotelni, nikoliv mimibazar :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: mam dojem, ze kdysi se uspavali, ale prave proto ze to zpusobovalo tyhlety mimitelni vylety, upustilo se od toho. Oni se na tom i ti kone dost zmitaji, tak se ke ketaminu jeste pridava ten xylazin, by se vyklidnili
    GIO
    GIO --- ---
    FIFAJZ: bych rekla, ze lidi se neuspavaji ketaminem, to je myslim puvodne veterinarni uspavadlo ne? u lidi teda dle me zkusenosti pozorovatele na technu pusobil trochu jinak. jo spanek se taky dostavil, ale mnohem pozdeji:)) ale vlastni zkusenost nemam, fujtajble:))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: to nemyslim, ze nekde poletuje, mozna to ale zpracovava...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANABEL_LEE: to jo, v patek po zakroku prokvikal, proplakal a propiskal cely odpoledne a noc, to mi bylo jasny, ze narkoza a bolest se ozyva. Ale ted je to 4 dny od toho, tak jestli si stale nekde poletuje... inu, budiz mu prano. Ja jsem clovek trpelivy, pockam, az sestoupi ze svych vysin.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    FIFAJZ: ja ne, ale kocour nam po narkoze taky plasil, a co jsem slysela, muze to byt psychedelicky zazitek, kdovi, kde lital
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LA_PIOVRA: :D jak moc mu rozumim. To byl presne nas matikar, on to nemyslel zle, jen nechapal, ze nekdo muze byt na matiku fakt blbej. Coz rikal i na rodicovskych schuzkach nahlas a muj otec, technicky typ, se propadal studem.

Jinak k tematu teda, jsem to letmo spocitala a po asi 10 tezsich operacich se psama, kteri mi prosli zivotem, je vorech pruhatej zase unikat, kdyz takhle reaguje.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIFAJZ: odbiham od tematu, ale nemuzu nevzpomenout jak kdysi vypravel 98 stary prastryc meho kolegy, ja se mu casto zda, ze ho verejne zostouzi a ponizuje ucitel klasicke rectiny z gymnasia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam