• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    tak my se dnes setkali taky s myší. Bohužel byl Adam zrovna v zápřahu u kolobky, takže já mám krvavou půlku zadku. Myš to nepřežila. Z běhu (pravda tempo bylo jen asi 10 - 12 km/h) to najednou napálil do lesa a bylo po ní.
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: muzes ji pujcovat na lov.)) nebo chodit vencit do dane lokality.))
    jinak ja jsem taky striktne proti jedum, protoze mam vzdycky mocny strach, ze to pozre jine zvire nez cilove..nebo dite.. jedy nebrat v obydli.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TAPINA: volala jsem deratizační firmu, musím se domluvit s majitelem domu, aby to zajistil, když ne, řekla jsem si, že i na své náklady do toho půjdu.

TRAMIN: upřímně myslela jsem, že bychom je převezli za Prahu do lesa. Ale čím víc o tom čtu, tím více zjišťuji, že bude potřeba deratizační firmy, která vše zajistí.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: diky za info :) ja ji mam u psa kvuli tomu ze zijeme ve staji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Leptospir je hrozně moc a všechny ve vakcínách nejsou, ale jsou tam ty, které se vyskytují nejčastěji. Další věc, kterou je dobré vědět, ale je, že leptospirová vakcína má hrozně blbou výdrž, ten rok je tak maximum, u hodně exponovaných oblastech (třeba jak byla situace po povodních, a nebo právě u těch psů žeroucích potkany) se doporučuje dát ji dokonce 2x ročně. To bych asi nehrotila, ale hlídala bych si, aby vakcína fakt byla přeočkovávaná spíš dřív, než později.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: nenechala mysleno ze bych se bala :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LA_PIOVRA: ja jsem teda hlodavci milovnik, ale sympatie nesympatie, sezrat bych to psa nenechala asi covece.. Krom ty leptospirozy tam toho bude vic si myslim. Navic z toho co jsem pochopila od nasi vetky - a tim se vracime k veterinarni tematice - v tech vakcinach nejsou pokryte vsechny "kmeny" tej leptospirozy? Ponevadz jsem pochopila ze existuje vakcina ktera kryje psa na nejaky tri kmeny, a vakcina ktera ho kryje na nejaky ctyri kmeny.. ??
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OPI: Ona je nestoura, nikdy jsem ji nevidel hrabat jako to psi casto delaj, ona ztuhne, natoci usi a udela vypad nohama napred a zabije pri prvnim doteku, chytne jak pinzetou a okamzite lame vaz. Dela i to co lisky v TV dokumentech, posloucha jak behaj pod snehem a pak skoci sipku a vytahne obet.
    Me jich je taky pochopitelne lito (jsem vegan uz pres 20 let:), halt sutry a jablicka Lila jist nemuze, ale pokud mam premyslet o tom, zda se naji hlodavcu nebo zda ji budu servirovat maso tvoru proslych prumyslovym chovem, tak si nejsem jist, zda ti hlodavci nejsou lepsi volba. Konradovo Takzvane zlo v cele krase.
    -------
    Ale to uz se dostavame nekam hodne mimo vet tematiku. Snad jen ze L. je ockovana proti leptospiroze, vzhledem ke sve posedlosti hlodavci.

Presne tohle dela:
    OPI
    OPI --- ---
    LA_PIOVRA: páni, můj teda už taky pár hlodavců vyšťoural někde na poli a vzal do huby ale já ho nenechám je zabít...maso má doma v mrazáku tak je mi těch maličkých tvorečků líto, ať si je sežere nějaké káně raději
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TATONKA: Lilusenka je puvodne samostatne na Rozmitalsku zijici toulavej pes.
    Jeji lovivost je sverazna, napriklad neresi slepice, ale po bazantech jde jak pominuta. Nebo lovi vosy a zahadlo sem, zihadlo tam je zabiji a hned je zere. Dokonce chtela i rozhrabat a vyzrat takovy to hnizdo zemnich vos v lese, cemz jsem ji zabranil a pelasil s ni pryc. Ale vcely ji prestaly samy od sebe zejimat.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LA_PIOVRA: tohle je pro me prave prekavpujici celkem. Mam cubu podobne velmi loveckou, ale korist nikdy nezere. Jakmile se "to" prestane hejbat, stoucha akurat cumakem, ale nikdy nema tendence zacit chroupat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TATONKA: jo, zere, chroupe doslova, ma pak videt srt v bobcich.
    ze zere hlodave me nsokuje, ale videt ji, jak chroupe nalezenyho (asi) mrtvyho hada me zarazilo.

BODY_SUIT: prakticti pejsici, sami by se uzivili.

Shodou okolnosti dnesni vychazka, korist u nohou, zacala konzumovat, tak jsem ji zastavil, ze to pro potreby zdejsi debaty vyfotim - a pak uz ho (hrabos) sezrat nechtela:
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LA_PIOVRA: a žere je taky?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Potkanová válka! :o)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LA_PIOVRA: ja tim narazela na skutecnost, ze prehozenim problemu k sousedum se nic neresi. to pak muze vzit potkana soused a hodit ti ho zase pres plot. obrazne receno
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TRAMIN: vypovedet na Sibir, prenest jinam, dle naturelu a moznosti. Ja bych osobne jed taky davat nechtel a hledal vsecjhny sance jak se mu vyhnout. Nekdo to muze vnimat tak, jiny onak.

GIO: nase fenka Liluska imho prekona v oboru rodentocidy vsechny kocoury. Postavi se do lokality, zatuhe a jen nataci boltce jak satelity. A zabiji.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: musim se zeptat... kdyz ulovis ziveho potkana (50-100 zivych potkanu). co s nima pak?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TYRKYS2: neeee, Eriku fakt ne.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Prosím prosím, poraďte mi nějaký osvědčený kontakt na člověka praktikujícího Dornovku. Lokalita: čím blíž náměstí Bratří Synků v Praze, tím líp.
    Děkuji.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    TYRKYS2: dik, byli jsme v aavet. Nakonec nic vazneho, uf!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam