• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    EETEE
    EETEE --- ---
    LANTHAL: Pes má cca 40kg, dostal večera po poledni jednu tabletu Dehinel Plus XL, a jednu tabletu Drontalu pro kočky sežral cca 8 hodin po té svojí...

Předpokládám, že dramatičtější by to asi bylo, když by kocour sežral tu psí, ale stejně mám o psa starost. :-(
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    EETEE: co to bylo za tabletu, kolik váží pes a jaký časový rozestup byl mezi první a druhou pozřenou tabletou?
    EETEE
    EETEE --- ---
    Ahoj, prosím o radu.
    Pes i kocour dostali do žrádla odčervovací tabletu. Pes je větší starší ohař 11let.
    Bohužel přítel nepohlídal příděly a pes sežral druhý den kocouří konzervu kterou kot nesežral, samozřejmě i s celou kotí tabletou...
    Netušíte prosím někdo jestli to může být vážný problém? Veterinární pohotovost v nedohlednu... :-(

Za případné rady díky!
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    Alergie kockounu jsme zvladli hrave, ale co predvadi blbis posledni 2 mesice je sila....zaclo to zaludecnimi vredy, pokracovalo k temer kompletni autoimunitni porus kdy zmetabolizoval podstatnou cast sve krve....prestehovali sme se do domku a kocour je zcela vnitrni, krmen pod kontrolou jen v souladu s dietou a presto zas olizuje co muze - nekdo nejake tipy co mu muze chybet? Krevni testy nic neodhalily, ale driv to nedelaval...
    MASOO
    MASOO --- ---
    Od operace (kastr.) uběhlo 16 dní, hojí se to skvěle, Linduše už je zas jako dřív, takže by mě zajímalo, vzhledem k počasí, kdy se bude moct koupat venku? Vstřebávací stehy tam ještě má, ale jizva se zdá být zacelená a už není ani tolik plastická.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THICKLY: já osobně bych kočce dávala granule a čerstvé maso / vnitřnosti, konzervy vůbec. Maximálně z nějakého zásadního důvodu (dokrm vyhublé kočky, speciální dieta, podání léků).
    Už sem u tolika koček viděla rozvinutí nějakého trávicího problému na konzervách, že mám dojem, že kočky prostě zpracované konzervované jídlo příliš nesnesou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Přinejmenším na Animondě píšou, že obsahuje přírodní taurin. Což taky může znamenat, že je nějakým způsobem během procesu výroby chráněný, aby nevzal za své, což se u psích krmiv nedělá.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    TAPINA: No tak takhle by v podstate ta celomasova psi konzerva mela bejt vhodnejsi pro kocku nez pro psa. Abys mi rozumela, ja vubec nezpochybnuju tvuj usudek, ja jsem jen zvedava zajima me v cem je rozdil. Jakej pomer bilkovin/tuku/sacharidu bys pro kocku doporucila. Ja prave kdyz si je porovnam tak jsou stejne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THICKLY: V poměru bílkovin, sacharidů a tuků. Kočka žije především z tuků a bílkovin, pes potřebuje víc sacharidů, protože "kočičí dávka" tuků mu zatěžuje játra a žlučové cesty. Naopak se ale spekuluje o tom, že konzervy s příliš vysokým obsahem sacharidů vedou u koček k rozvoji diabetu (a to nejen těmi sacharidy, ale asi nějakým produktem zpracování konzervy, protože kočky na konzervách tím trpí mnohem víc, než kočky na granulích. Když už konzervu, tak bych dávala druhově správnou a neexperimentovala.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    TAPINA: Animonda obsahuje taky zpracovane maso. Nenasla jsem ze dodatecne pridavaji taurin. V jakych dalsich nutricnich hodnotach muze byt rozdil?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THICKLY: Nesázela bych na to, že taurin bude pořád ještě i ve zpracovaném mase. Jako doplněk ano, ale trvale na psích konzervách ne.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    Ahoj, muzu krmit kocky psima konzervama? Ja krmim nejvic Animondou pro kocky, kde je jako zaklad vzdycky hovezi a chtela bych mit vic kureciho a zkratka vic na vyber a za lepsi cenu. Proste mi prijde ze treba Rocco, Rinti a podobny kde je jen maso a vnitrnosti musi bejt stejne dobry jak pro psa tak pro kocku.. Taurin by mel byt v kazdem mase. Nebo treba granule Lukullus ktere nejsou extruddovane ale lisovane za studena. Nevim jak si to predstavit ale rozhodne bych to chtela zkusit. Totez by me zajimalo jestli je rozdil v kotecich a dospelich konzervach. U Animondy mi to prijde opravdu stejne, jen koteci jsou vetsinou drazsi.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jj to mas urcite pravdu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Dekuju vsem za sposty napadu a postrehu k veci.
    Klidne pokracujte:)

TAPINA: to jo, ale vzhledem k tomu, kde bych to chtel venovavat pripadaji v uvahu tak tri plemena:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jenže botička je taky věc, kterou si musíš koupit na svého konkrétního psa a nějaká univerzální bude leda tak na nic.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LA_PIOVRA: super napad a ja urcite jednu chci jako zachranarskou :) za me stoprocentne patri do me osobni lekarnicky dostatecne prostorna boticka, gazovy polstarky, pripadne obvazova vata na zavazani tlapy, takovy ten elasticky samodrzici obvaz, attapectin, previcox, desinfekce. Ale je to teda lekarnicka primo na mojeho psa ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Jo, to by tam být mohlo. Ale většinou to lidi stejně řeší tak, že zavolají na první veterinu, která zvedne telefon, a tam se to dozví :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: hmm, tak to by tam mělo být velkým tučným písmem. Ale já myslela spíš takové záležitosti jako kolik a jak nalít do psa peroxidu když sežere jed na krysy na chalupě apod.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Jo, obecntě ten seznam co se zvířetem NEdělat by byl obsáhlejší, než návod co při první pomoci dělat. Upřímně, na srdeční masáž v běžném životě nedojde, pokud člověk nemá psa s nějakým definovaným problémem, u kterého je to jednou za čas potřeba, a pak se to cíleně naučil na tom svém konkrétním psovi. Obecný návod na srdeční masáž vlastně neexistuje, protože jinak se dělá u německého ovčáka a jinak u krysaříka.

Když už obecný návod, tak na věci jako jak prohlídnout psovi tlamu, jestli v ní něco nemá, jak uvolnit dýchací cesty, jak zastavit krvácení.

HUDOUS_ML: Lidské léky se vždycky můžou dávat pouze tehdy, když to veterinář pro konkrétní případ schválil a nadávkoval.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    BALAENA: a nějaké přepočty pro ty lidské léky, které se dávat můžou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam