Operace kycle u psa - mate nekdo zkusenosti?
Me 10ti mesicni stene Strakace (16.5kg, tak max 18kg v dospelosti) pred 2ma mesici blbe skocilo a podarilo se mu poskodit si tu hlavici steheni kosti vrustove zone tzn. po 2mesicich kulhani ma tu stehenni hlavici uz uplne donicenou, vznika tam nekroza atd. (rozdil od prvniho rentgenu pred mesicem a druheho pred tydnem je znatelny i pro uplneho laika). K tomu ma pry stredni dysplazii, coz pravdepodobne tomu zraneni vyrazne dopomohlo. Hlavice kazdopadne musi pryc. A jelikoz se to horsi, chtelo by to rychle, a vzhledem k prazdninam maji skoro vsude plno - k ortopedovi pres Strakace na Podebradskou (drive Kolma) jsem objednana az 13.7.
Ma otazka zni – ma nekdo zkusenosti s temito druhy operaci? Jak se to hoji, jak to pes snasi, pripadne zkusenosti s ortopedem operaterem.
Moznosti jsou nasledujici:
1 - u psu do cca 20-30kg se dela Resekce hlavice a krcku steheni kosti = misto toho naroste jakysi pakloub, obali si to svaly a slachami a psa uz nic neboli a vesele funguje dal - akorat chodi trosku divne a ma tu nohu kratsi, ale udajne jim to nijak nevadi a u lehkych a sportovnich psu, je udajne kvalita zivota temer jako kdyby mel zdravou kycel (kazdopadne ho nic neboli), bude vsak nutna prubezna dornovka, fyzioterapie a netusim jestli pes pak bude moct na celodenni vylety apod. - cena do 10ti tisic
2 - endoproteza "cementova" - cca 30tis
3 - endoproteza "titanova" - hogo fogo na miru vytesany kloub z USA - cena 80tis (Vet Centrum Stodulky)
Zatim mam jen jeden nazor z ortopedie Stodulky, kde mi pan doktor Duchek pochopiteln rval tu za 80tis, coz chapu, preci jen je to byznys, ale nejak nejsem presvedcena, ze je to nutne pro meho psa to nejlepsi (a ani se mi nezda jeho vyrok, "50% cementovych endoprotez se do 2let vydroli")
V patek jedu na chirurgii do Ceskeho Brodu, tak budu mit druhy nazor, ale neni nad prime zkusenosti…
Diky!