• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Milbemax se preventivně dává po měsíci a to se klidně rok v kuse cpát dá. Lidi, kteří žijou v těch zasažených lokalitách ho takhle celoročně dávají.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CUKI: nikde to není. my to docela zodpovědné řešili při cestě předloni, plánovali jsme cestu na necelý rok - Francie, Španělsko, Portugalsko a Maroko. a ono se. to do psa taky nedá cpat rok v kuse, měli jsme teda Milbemax a cpali to do něj po cestě tam a v Maroku a pak už ne. proti Leishmanii se dá očkovat, ale je to takový, že žádný veterinář nezná veterinare, kterej by to dělal...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: To asi nikde takhle přehledně sepsáno není.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Tedy to chápu tak že tam ty živočichové žijou celý rok. Jediný způsob je přes ten hmyz. Který tam ale v zimě moc není.
    Tedy větší problém byl letní cesta do Slovinska, kde jsme to podcenili.

Ale otázka stále platná, kde se dají nějak smysluplně získat informace o rizicích navštěvovaných zemích pro naše mazlíčky?
    Když to v odkazu tedy není aktuální?
    Je něco takového? V září plánujem Skandinávii...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ono nejde o aktuální teplotu, ale o dlouhodobé klima, ve kterém buď žijou nebo nežijou ty které druhy živočichů. Každopádně je to parazit přenášený hmyzem, takže riziko hrozí v období, kdy hmyz není zazimovaný.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: To jsem se tam dočetl, ale jak je velké to riziko moc ne. Hlavně jak je velké v zimě. Těch 15°C je potřeba trvale nebo stačí aby se přes den na chvíli ta teplota nad to vyšplhala?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ony se exotické parazitózy pozvolna sunou až k našim hranicím, jak se otepluje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Hele každy ma něco oblíbeného, třeba zase na veterine, kde jsem dělala já, jely skoro výhradně spoty, tablety jen u specifických případu nebo na vyslovene vyžádání majitelů :). Ale to vymývání jsme kdysi řešili a dle te farmakokinetiky to je imho jasne :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: mrknu na to doma, dekuju :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Já bych v klidu byla, přečti si oficiální detaily u advocate na uskvbl - konkrétně odstavec farmakokinetika
    CUKI
    CUKI --- ---
    TARGI: Takže to tam doteď nebyla a teď se výskyt zvýšil?
    Kde získám aktuální informace pro jednotlivé země?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: No, asi jo. Možná jsem ke spotům přehnaně skeptická :o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    CUKI: jednoduche, neni to aktualni :) tvuj odkaz :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TARGI: njn a tak si vyber: http://www.cestovanisepsem.cz/evropska-unie/spanelsko
    na těch samejch stránkách v informacích o konkrétní zemi nic není.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: Takze muzu byt v klidu? Jako prinejhorsim ho muzu nekoupat, ale bude vedro a bude smutnej, protoze to miluje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tam je to v kontextu dirofilarii to samé, moxidectin se naváže do plasmy, vymyva se imidacloprid proti blecham, který je jen v kůži.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CUKI: V minulem roce v mem okoli vim o uhynu..
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: často ty rizikový místa bývaj sice po mnoha zemích, ale třeba jen v určitých malých lokalitách a jen v určitém čase.
    Nevím jak mám rozumět třeba těm 15°C. To tam v zimě bývá ve dne i víc, ale v noci je zpravidla pod nulou a nebo k nule.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To s tebou souhlasim, proto jsem psal. Jaká je šance napadení toho psa? Taky nezavřeš své dítě doma, jen proto že je riziko, že ho venku přejede auto. Nikdy jsem o takovém případu zatím neslyšel. Ale těch přejetejch je denně několik desítek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam