ISCH: Alfons taky chytil kašlíček - v pátek pozdě večer se náhle začal dávit, s každým záchvatem v intervalu 3-5ti minut vykašlal trochu slin (které rovnou slízal). Hlad jsem vyloučila, nevolnost taky, protože odpoledne jedl a měl pamlsky a nic z toho ven nešlo. I tak dostal něco na uklidnění žaludku, což mělo nulový efekt. Protože pil a místy si chtěl i hrát s pískací hračkou a protože jsem slyšela, že při kašlíčku to vypadá jako by se dávili/dusili - a protože to vypadalo, že ho nic nebolí, že ho jen štve, že nemůže spát, nechali jsme návštěvu pohotovosti na sobotní ráno.
Sotva jsme vyšli z bytu, puberťák už ani nechrchlnul, jelikož venko bylo ten den dost vlhko, takže ho to evidentně nedráždilo už...
V ordinaci z donucení teda trošku zakašlal (vet přiložila jen ruku na krk/dýchací trubici), naměřili lehce zvýšenou teplotu a navrhli antibiotika.
Jala jsem se polemizovat, jestli jsou antibiotika nutná, bylo mi řečeno, že to je případ od případu, tak 50/50 kdy se ti psi vyléčí samoléčbou. Rozhodla jsem se tedy pro samoléčbu během víkendu s tím, že pokud by to nepřešlo, zajdu v pondělí pro ta antibiotika.
Koupila jsem Jitrocelový sirup s vitamínem C a Mucosolvan sirup a vyprala a rozvěsila spoustu prádla, aby bylo doma vlhko + jsem nechala na plotne na mírném ohni vodu s heřmánkem a eukalyptem, aby se miláčkovi hezky dýchalo (to kdyby mi někdo tvrdil, že budu dělat kvůli čoklovi, nevěřila bych :) A klidový režim samozřejmě. Zabralo to.