• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Právě že v Praze a okolí jo. My z Moravy je známe jen z doslechu. Ale připadají v úvahu i jiné příčiny - alergie, kvasinková nebo bakteriální infekce vlivem vlhkosti, atd.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TAPINA: veterinarka prohlasila tohle. pes nikde za posledni rok nebyl nez kolem domu. sametky v praze nejsou nebo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Jenže tvůj pes nemá TAKY dermatitidu, ale úplně jinou dermatitidu. Dermatitida je zánět kůže, tisíc podob, tisíc příčin, tisíc postupů léčby. Nemůžou to u vás být sametky?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TRAMIN: u nás je tohle alergie na podzimní trávu
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VERCA_ZABA: zajimave, ze to pises. nas pes ji ma ted taky a porad si okusuje nohy. ne do krve nebo tak. jen se furt olizuje a ohryzava. bile chlupy uz jsou hnede. takze vypada vetsinu casu jak bezdomovec. zvlast, kdyz mu vic naroste srst. docela mi to leze na nervy, furt je slyset mlaskani. sampon z veteriny nezabral. a o atb nikdo nemluvil
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak dobry, blechy to nejsou, je to dermatitida. dostali jsme antibakteriální šampon a když do tří tydnu nezabere, daji mu ATB
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BODY_SUIT: no, mezitím jsme se přestěhovali a zrekonstruovali byt. jako blechy jsme už jednou měli, ale to jsme se prostě škrábali všichni, zvířata i lidi. asi nemá cenu spekulovat, na veterinu pojedeme zítra. nerada bych, kdyby to bylo něco vážnějšího, přenosnýho na jiný zvířata nebo na lidi
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: to je divny. kocky nebyly uz pár mesicu venku, takze by blechy musel přinést pes a ten na sobe nema nic a ani se neskrabe. nikdo se neskrabe. no, asi na tu veterinu zajedeme driv
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: V tomhle místě nejpravděpodobněji blechy.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kocour ma ocas plnej malych stroupku - suche, nekrvaci. jsou jich tam desítky. Evidentně ho to nesvedi ani nebolí, ocas si nekouše. Jinak je v poradku, chování beze změn.
    Co by to mohlo byt? Mame jit za 14 dni na očkování, tak jestli by to mohla být prkotina a nebo jet jeste tenhle tyden..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZVIRATKO: mno tak vidíš :-D já jsem holt přehnaně starostlivá :-p
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BESTIEVSAMETE: uz jsem to vyresil, nasel jsem vhodny klesticky a slo to samo, vcera jsem mel pocit ze to nepujde ale nakonec v pohode... :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZVIRATKO: já bych teda rozhodně šla k vetovi... ;)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nejaky tip jak na zarostly drapek u kocicky? vsimnul jsem si toho vcera, nevim jeslti ji trapit a tahat k veterinari nebo ten drapek nejak prestrihnout. Klestickama se tam moc nedostanu a nevim jestli to necim pizlat...
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: moc dekuju, jsi zlata
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Lze na počkání.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: jeste ho teda pohledam, ale moc sanci tomu nedavam je fakt blba :/
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: dekuju, to je jasne, to urcite, zajela bych k nasemu, a prosimte jak dlouho to cca trva? Lze to na pockani, nebo je na to nejaka delsi lhuta?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Akorát se teda při tom starý pas zneplatní, takže kdyby se pak náhodou našel, může vznikat chaos.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Duplikát se vystavit dá, s přepisem očkování je to složitější. Musí to udělat ten veterinář, který psa očkoval posledně a má u sebe záznamy o tom, že pes už byl v té době čipovaný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam