• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABO: Myslím, ze bilky taky nebude moct prave.
    TABO
    TABO --- ---
    dekuju moc. Myslim, ze by fungovalo pridat ji do tech granuli neco, co ma rada. treba ryzi s mrkvi ma rada moc. bilky taky miluje. nemusi mit nutne maso, prave ma radeji prilohy :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABO: Ledvinová dieta prostě není chutná, protože neobsahuje maso. A nebude chutná ani vařená doma, protože ta musí obsahovat to stejné. To už je lepší vyzkoušet pár značek granulí, protože některé firmy umějí tu chutnost při vyhovujícím složení celkem dobře vychytat. Pokud nic, tak je lepší, aby pacient jedl jakoukoli stravu, než aby hladověl nad miskou s dietou, to se zřejmě dozvíš po kompletním vyšetření, co se všechno dá dělat. Jsou léky na vychytávání fosforu z organismu, které celkem dobře fungujou i při konvenčním krmení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABO: určitě existu veterinární vařená dieta, měla jsem ji okopírovou z tlusté anglické knihy od veterinářky pro kočku, pro psa jich bude asi i víc nebo snažší (ti jedí i přílohy). Akorát jí to moc nechutnalo, byla tam játra, bílky, rýže a nějaké oleje a vitamíny, v přesném poměru. Svalovina ne.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: dekuju. zitra poreferuju.. a kdyztak nekam sjedu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Stoletou borovou vodu bych nekapala, to radši počkej.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    (Tapi) prosim, pulrocnimu steneti tece z oka (jednoho). Rano tam mel takovej vetsi kekel v koutku, treti vicko je zarudly, behem dne par dalsich ospalek. Na prvni pohled nic nevidim, neprivira, nedrbe si ho.. Vcera byl na sutine, tak mozna nejakej prach nebo neco. Pockat do zitra, asi, ale muzu pro nej neco udelat? Borovou vodu tu asi mam, ale nejakou stoletou a nevim jestli mam jak mu ji nakapat..
    TABO
    TABO --- ---
    Nasi 13 RR odchazej ledviny. Zatim jsme nebyli na poradnym vysetreni, ceka nas v tydnu. Chtela bych se ale poradit ohledne diety. Je desne.mlsna a dietni granule ji samozrejme.nechutnaj, ani kdyz je ochutim dietni konzervou. Premyslim, ze bych ji varila. Varil jste nekdo psovi s takovouhle diagnozou?
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: budu se snazit, ale je to teda souboj...diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: To může být právě i jenom tím úzkým nosem. Přísahající sekret bych v topné sezóně řešila nějakým prokapáváním mořskou vodou a uvidíš, jestli to bude lepší.
    GIO
    GIO --- ---
    pottrebovala bych poradit ohledne kocky s extremne hlucnym dychanim. u veta jsme byli, poslechove neni spatna, naopakvpohode, ale nos ji doma proste vydava strasne zvuky.nikdy netrpi rymou jako takovou, spis miva prischly sekret jednou za den dva v nosnich dirkach, tmavsi.. prikladam to vyssi prasnosti ve venkovskem dome s krbovymi kamny. ale jeji dychani se dost zhorsilo po zvukove strance. proste neustale vydava ruzne funive, hucive zvuky, chrcive ...podle mne, z nosu. je to siamka, tedy extremne uzky dlouhy nos, ktery vyetrovat endoskopem ci podobnymi metodami temer nelze.. spis bych potrebovala nejakou osvedcenou radu jak ji (spis sobe teda) ulehcit. podotykam, ze ji hlucny dech nijak neomezuje, s fyzickou je na tom naopak vyborne, zvlada dlouhou dobu vkuse aportovat a litat po dome ani se nezadycha, tudiz myslim, ze astma to neni, protoze sama jsem astmatik a ja takhle litat, tak si jdu pro inhalator.)), neni nijak omezena tim hlucnym dechem, hezky zere, pije, vylucuje, jen je proste dechove hlucna, predevsim kdyz flemuje, neco"ocichava", kontroluje po jinych kockach a pod..cim to zmirnit? kapkami? nejakou inhalaci? potravinovym doplnkem? je to docela frustrujici, i kdyz mam lekarem nekolikrat potvrzeno , ze ji to nijak na zivote neohrozuje a netrpi nebo to nezhorsuje kvalitu zivota, jsem z toho furt nervozni, kdyz ji slysim takhle dychat.

kdyz spi, je "potichu"..
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    BESTIEVSAMETE: Ja mam po tom co mi dve kocky odesly hodne nahle prave na ledviny uplne stejne tendence a zatim jsem nedospel k rozhodnuti jestli je lepsi ty testy jednou za cas preventivne nechat udelat nebo jak rika Lanthal je to zbytecna zatez a risk je tahat na veterinu. Pro me je hlavni problem ze v obou pripadech to proste bylo tak nahle, ze kdyz se to projevilo uz se nedalo absolutne nic delat. Zatim tedy odolavam, trochu jsem jim zpestril jidelnicek, vubec premyslim jaka strava je k tem ledvinam nejsetrnejsi aby to zaroven nebyla ledvinova dieta ktera je zas u zdravych kocek nesmysl.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LANTHAL: Mno já se bojím o Firunky ledviny... Ale tak asi jo no :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BESTIEVSAMETE: nech je zit .. prevence pro prevenci je podle meho zbytecny stres pro kocky a v cekarne na veterine se taky daji nejake dobroty chytit, kort u jedincu s nizsi imunitou
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Mám v plánu vzít svoje dva ušáky na prevenci. Firunce bude 6 (a je to neurotická Siama) a Bofan (rok a půl) a jeho chronické rýmy mě děsí neustále (zvláště v noci když chrápe a sípe). Oba žerou jako nezavření, vše se zdá v pořádku, žádné čůrání mimo wc, žádné bolení bříška, dokonce i Firunčino blití se upravilo (tuk tuk tuk), ale přes to si myslím, že by jim to úplně neuškodilo. Co mám ale nechat zkontrolovat, mimo ledvin? Nebo jsem šílená kočkolady a mám kočky nechat žít ?
    Ještě teda podotýkám, že Firu není přeočkovaná (po konzultaci s vetem a vzhledem k věku a tomu že nechodí nikdy ven a nikdo nezná přesnou příčinu jejího blití, ačkoli to fakt bude nejspíš neurotický) a u Bofa jsme očkování po reakci na první a s ohledem na jeho prakticky neexistující imunitní systém vzdali.. (a ano, vím že můžu cokoli přinést na botách, nebo z metra atp., ale tohle je promyšlené a zkonzultované rozhodnutí).
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TAPINA: Diky! Ja to lsi to prave vzdycky ohlidala, ale ted koukam, ze uz to ma mesic a pul propadly a ja mam zrovna moznost jit ted na veterinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATONKA: Majitelů, kteří řeší odčervení před očkováním je naprosté minimum, a pokud není pes masivně začervený, nic se neděje. Běžná praxe je během očkování "Nó, tak my si teda vezmeme i tu tabletku, když říkáte, že po roce už by se zas měl odčervit" :o)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Je blbý, když jde pes na očkování DHPPi L4 neodčervenej?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: anebo ať kočka nemá šílenou alergickou reakci, jejíž léčení vyjde jak odblešovadlo pro 10 koček.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam